Asle Vatn forlater Friland Film

Asle Vatn forlater Friland Film

Et av film-Norges lengste og mest vellykkede produsent-samarbeid har tatt slutt: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn går hver sin vei

Produsentduoen Christian Fredrik Martin og Asle Vatn har besluttet å avslutte samarbeidet om Friland Film. Det melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet ble etablert i 2001, og har siden produsert ti kinofilmer: Kjente titler som Mordene i Kongo, Hodejegerne, Sønner av Norge, Upperdog, URO og Vinterkyss er alle produsert av Martin og Vatn. Hodejegerne er den største norske internasjonale filmsuksessen noensinne, med salg til over 100 land. Her hjemme ble den sett av 560.000 på kino.

Friland har gjennom 20 år vært et av selskapene i Norge som i størst grad har lykkes med en internasjonal satsning.

– Jeg har hatt utrolig spennende år i Friland og er stolt av det vi har fått til sammen, sier Vatn. – Jeg har fått jobbe med de største talentene vi har i Norge, på noen av de største og mest omtalte filmene som er laget de siste årene. Sammen har Martin og jeg bygd opp Friland fra bunnen av, og vi har i all hovedsak fått til alt vi satte som mål da vi etablerte selskapet: Cannes-deltakelse, BAFTA-nominasjon og en rekke førsteplasser på filmtoppen er bare noen av høydepunktene i et langt samarbeid.

– Jeg er nå kommet fram til at tiden er moden for å se meg om etter nye utfordringer. Jeg har vært opptatt av at selskapet blir overdratt til Martin i sin helhet med en sunn økonomi. Selskapet har mange spennende prosjekter i utvikling som gjør at Friland kan se lyst på fremtiden uten meg.

Christian Fredrik Martin legger ikke skjul på at det er vemodig.

– I 2001 etablerte Vatn og meg selv Friland, og startet på et eventyr som siden skulle resultere i ti helaftens spillefilmer. Sammen har vi klart å løfte frem både etablerte stemmer og nye talenter. Gjennom et langt samarbeid har vi hatt et unikt partnerskap. Vatn har vært en kunnskapsrik, lojal og sterk partner gjennom alle disse årene, og selv om det naturligvis er en viss vemodighet ved alle endringer, er jeg sikker på at både han og Friland har spennende oppgaver i vente.

– Som selskap har vi rustet oss til Vatn sin fratreden, blant annet ved å knytte til oss både nye og etablerte manus-, regi- og produsenttalenter. Med flere sterke prosjekter på trappene, og en nylig innvilget Media-støtte fra EU, ser jeg frem til å stake ut ny og spennende kurs for selskapet fremover.

Asle Vatn forlater Friland Film

Asle Vatn forlater Friland Film

Et av film-Norges lengste og mest vellykkede produsent-samarbeid har tatt slutt: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn går hver sin vei

Produsentduoen Christian Fredrik Martin og Asle Vatn har besluttet å avslutte samarbeidet om Friland Film. Det melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet ble etablert i 2001, og har siden produsert ti kinofilmer: Kjente titler som Mordene i Kongo, Hodejegerne, Sønner av Norge, Upperdog, URO og Vinterkyss er alle produsert av Martin og Vatn. Hodejegerne er den største norske internasjonale filmsuksessen noensinne, med salg til over 100 land. Her hjemme ble den sett av 560.000 på kino.

Friland har gjennom 20 år vært et av selskapene i Norge som i størst grad har lykkes med en internasjonal satsning.

– Jeg har hatt utrolig spennende år i Friland og er stolt av det vi har fått til sammen, sier Vatn. – Jeg har fått jobbe med de største talentene vi har i Norge, på noen av de største og mest omtalte filmene som er laget de siste årene. Sammen har Martin og jeg bygd opp Friland fra bunnen av, og vi har i all hovedsak fått til alt vi satte som mål da vi etablerte selskapet: Cannes-deltakelse, BAFTA-nominasjon og en rekke førsteplasser på filmtoppen er bare noen av høydepunktene i et langt samarbeid.

– Jeg er nå kommet fram til at tiden er moden for å se meg om etter nye utfordringer. Jeg har vært opptatt av at selskapet blir overdratt til Martin i sin helhet med en sunn økonomi. Selskapet har mange spennende prosjekter i utvikling som gjør at Friland kan se lyst på fremtiden uten meg.

Christian Fredrik Martin legger ikke skjul på at det er vemodig.

– I 2001 etablerte Vatn og meg selv Friland, og startet på et eventyr som siden skulle resultere i ti helaftens spillefilmer. Sammen har vi klart å løfte frem både etablerte stemmer og nye talenter. Gjennom et langt samarbeid har vi hatt et unikt partnerskap. Vatn har vært en kunnskapsrik, lojal og sterk partner gjennom alle disse årene, og selv om det naturligvis er en viss vemodighet ved alle endringer, er jeg sikker på at både han og Friland har spennende oppgaver i vente.

– Som selskap har vi rustet oss til Vatn sin fratreden, blant annet ved å knytte til oss både nye og etablerte manus-, regi- og produsenttalenter. Med flere sterke prosjekter på trappene, og en nylig innvilget Media-støtte fra EU, ser jeg frem til å stake ut ny og spennende kurs for selskapet fremover.

MENY