Stenberg Eriksen forlater NRK til fordel for Monster

Stenberg Eriksen forlater NRK til fordel for Monster

Vegard Stenberg Eriksen blir ny sjef for dramaavdelingen Monster Scripted. Dermed forsvinner en sentral aktør bak NRKs dramasuksess siste tiåret fra Marienlyst.

Vegard Stenberg Eriksen har vært involvert i NRK-suksesser som Himmelblå, Heimebane og Mammon, som han vant en Emmy-pris for. Han har også vært produsent for Exit, som i disse dager setter nye strømmerekorder for NRK.

Til Kampanje forklarer Stenberg Eriksen overgangen med at det var på tide å skifte beite.

– Jeg har vært der i 13 år, men for et par år siden bestemte man seg i NRK for at man ville ha en ledermobilitet i rollen jeg har hatt, som en av tre eksekutive produsenter. Vi har en stor definisjonsmakt på hva som blir lagd, og sånn sett er det sunt at det er en mobilitet. Jeg har vært med på en reise og har nettopp satt punktum for «Exit» og «Twin», som kommer om to uker. Da er det et fint tidspunkt å la noen andre ta over.

Administrerende direktør i Monster, Ingvild Daae, setter ansettelsen i forbindelse med selskapets vekst de siste årene. Monster Scripted står blant annet bak dramaserier som Nobel, Grenseland og Unge lovende. Målet for selskapet er nå bli det ledende innen norsk dramaproduksjon.

– Jeg er glad for at vi nå får muligheten og tilliten til å gjøre endringer som vil styrke oss på drama. Monster jobber hele tiden med å få optimalisere organisasjonen og Scripteds vekst har resultert i at vi ønsker å gjøre noen endringer, sier Daae til Kampanje.

Samtidig omrokkerer Monster stillingene internt: Håkon Briseid går over i en nyopprettet stilling som eksekutiv produsent. Etter snart ti år som daglig leder skal han vie seg mer til selskapets strategiske satsning.

Stenberg Eriksen forlater NRK til fordel for Monster

Stenberg Eriksen forlater NRK til fordel for Monster

Vegard Stenberg Eriksen blir ny sjef for dramaavdelingen Monster Scripted. Dermed forsvinner en sentral aktør bak NRKs dramasuksess siste tiåret fra Marienlyst.

Vegard Stenberg Eriksen har vært involvert i NRK-suksesser som Himmelblå, Heimebane og Mammon, som han vant en Emmy-pris for. Han har også vært produsent for Exit, som i disse dager setter nye strømmerekorder for NRK.

Til Kampanje forklarer Stenberg Eriksen overgangen med at det var på tide å skifte beite.

– Jeg har vært der i 13 år, men for et par år siden bestemte man seg i NRK for at man ville ha en ledermobilitet i rollen jeg har hatt, som en av tre eksekutive produsenter. Vi har en stor definisjonsmakt på hva som blir lagd, og sånn sett er det sunt at det er en mobilitet. Jeg har vært med på en reise og har nettopp satt punktum for «Exit» og «Twin», som kommer om to uker. Da er det et fint tidspunkt å la noen andre ta over.

Administrerende direktør i Monster, Ingvild Daae, setter ansettelsen i forbindelse med selskapets vekst de siste årene. Monster Scripted står blant annet bak dramaserier som Nobel, Grenseland og Unge lovende. Målet for selskapet er nå bli det ledende innen norsk dramaproduksjon.

– Jeg er glad for at vi nå får muligheten og tilliten til å gjøre endringer som vil styrke oss på drama. Monster jobber hele tiden med å få optimalisere organisasjonen og Scripteds vekst har resultert i at vi ønsker å gjøre noen endringer, sier Daae til Kampanje.

Samtidig omrokkerer Monster stillingene internt: Håkon Briseid går over i en nyopprettet stilling som eksekutiv produsent. Etter snart ti år som daglig leder skal han vie seg mer til selskapets strategiske satsning.

MENY