”Tønes” klar for lansering på Sørvestlandet

”Tønes” klar for lansering på Sørvestlandet

Distributøren Euforia satser på lokal lansering på hele Sørvestlandet av ”Tønes” – filmen om artisten Frank «Tønes» Tønnessen. – Jeg finner stor inspirasjon i å jobbe med de mindre kinoene, forteller Vibeke Skistad i Euforia, som samtidig slipper traileren.

Du kan se traileren til slutt i saken

Tønes er er laget i tilknytning til artistens 25-årsjubileum, og prosjektet er drevet fram av regissør og journalist André Løyning og produsent Kristian Landmark (også kjent som manusforfatter på Når jeg faller). Her har filmskaperne fulgt Tønes gjennom små og store begivenheter i jubileumsåret for å bli bedre kjent med ham. ”Filmen er et portrett av en visesanger som ble boende i hjembygda, og skriver sanger som berører de fleste av oss”, sier de i omtalen. ”Hvem er mannen, hvor kommer de helt særegne sangene hans fra, og hva sier de om oss alle”.

”Oss alle” er blitt stadig flere, ikke bare på Sørvestlandet. Under førpremieren på Den norske filmfestivalen i august fikk filmen gode kritikker, forteller Vibeke Skistad i Euforia. Hun har tatt ansvaret for distribusjonen av filmen, eller «hjelper til», som hun selv formulerer det.

– Det var allerede opprettet kontakt med mange aktuelle kinoer da jeg kom inn i bildet. Jeg traff produsent Landmark litt tilfeldig i Haugesund, og han ville egentlig snakke med meg om helt andre prosjekter. Men det var vanskelig å unngå å spørre om «Tønes», i og med at den var avslutningsfilm. Jeg måtte dra hjem før visninga og fikk sett den først i etterkant, og skjønte med en gang at her er det opplagt lokalt kinopotensiale. De gode kritikkene bidro også til at jeg ville jobbe med filmen, og dessuten synes jeg at to så iherdige filmskapere fra Kristiansand virkelig fortjener litt drahjelp. Vi skal ikke sitte på hver vår tue og klø oss i huet, hvis vi kan unngå det. At jeg personlig er Tønes-fan er selvsagt intet minus her, men jeg hadde ikke støttet distribusjon om filmen ikke holdt mål og det ikke var interesse fra de lokale kinoene. Jeg finner stor inspirasjon i å jobbe med de mindre kinoene, og intet gleder meg mer enn at jubelen står i taket i Sokndal og omkringliggende kinoer fordi de kan skilte med en sjeldent lokal premiere.

Lokale kinoer i dette tilfellet omfatter hele Sørvestlandet, fra Kristiansand til Haugesund, men det blir også visninger på Cinematekene i Trondheim, Tromsø og Bergen før Oslopremiere på Gimle 9. oktober.

– Det blir mange spesial- eller eventvisninger, som det kalles, og vi fyller heller én og én sal framfor å anbefale ordinær programmering i to uker. Men kinoer med nær tilknytning til elektrikeren fra Sokndal, er overbevist om at de kan selge ut mange visninger om de får mulighet.

”Tønes” klar for lansering på Sørvestlandet

”Tønes” klar for lansering på Sørvestlandet

Distributøren Euforia satser på lokal lansering på hele Sørvestlandet av ”Tønes” – filmen om artisten Frank «Tønes» Tønnessen. – Jeg finner stor inspirasjon i å jobbe med de mindre kinoene, forteller Vibeke Skistad i Euforia, som samtidig slipper traileren.

Du kan se traileren til slutt i saken

Tønes er er laget i tilknytning til artistens 25-årsjubileum, og prosjektet er drevet fram av regissør og journalist André Løyning og produsent Kristian Landmark (også kjent som manusforfatter på Når jeg faller). Her har filmskaperne fulgt Tønes gjennom små og store begivenheter i jubileumsåret for å bli bedre kjent med ham. ”Filmen er et portrett av en visesanger som ble boende i hjembygda, og skriver sanger som berører de fleste av oss”, sier de i omtalen. ”Hvem er mannen, hvor kommer de helt særegne sangene hans fra, og hva sier de om oss alle”.

”Oss alle” er blitt stadig flere, ikke bare på Sørvestlandet. Under førpremieren på Den norske filmfestivalen i august fikk filmen gode kritikker, forteller Vibeke Skistad i Euforia. Hun har tatt ansvaret for distribusjonen av filmen, eller «hjelper til», som hun selv formulerer det.

– Det var allerede opprettet kontakt med mange aktuelle kinoer da jeg kom inn i bildet. Jeg traff produsent Landmark litt tilfeldig i Haugesund, og han ville egentlig snakke med meg om helt andre prosjekter. Men det var vanskelig å unngå å spørre om «Tønes», i og med at den var avslutningsfilm. Jeg måtte dra hjem før visninga og fikk sett den først i etterkant, og skjønte med en gang at her er det opplagt lokalt kinopotensiale. De gode kritikkene bidro også til at jeg ville jobbe med filmen, og dessuten synes jeg at to så iherdige filmskapere fra Kristiansand virkelig fortjener litt drahjelp. Vi skal ikke sitte på hver vår tue og klø oss i huet, hvis vi kan unngå det. At jeg personlig er Tønes-fan er selvsagt intet minus her, men jeg hadde ikke støttet distribusjon om filmen ikke holdt mål og det ikke var interesse fra de lokale kinoene. Jeg finner stor inspirasjon i å jobbe med de mindre kinoene, og intet gleder meg mer enn at jubelen står i taket i Sokndal og omkringliggende kinoer fordi de kan skilte med en sjeldent lokal premiere.

Lokale kinoer i dette tilfellet omfatter hele Sørvestlandet, fra Kristiansand til Haugesund, men det blir også visninger på Cinematekene i Trondheim, Tromsø og Bergen før Oslopremiere på Gimle 9. oktober.

– Det blir mange spesial- eller eventvisninger, som det kalles, og vi fyller heller én og én sal framfor å anbefale ordinær programmering i to uker. Men kinoer med nær tilknytning til elektrikeren fra Sokndal, er overbevist om at de kan selge ut mange visninger om de får mulighet.

MENY