Skuffende åpningshelg for ”Hjelperytteren”

Skuffende åpningshelg for ”Hjelperytteren”

Med totalt 768 løste kinobilletter åpningshelgen er besøket på ”Hjelperytteren” det laveste for en norsk spillefilm så langt i år.

Hjelperytteren er et humoristisk skråblikk på hvordan vi hyller våre idrettshelter, men lar de stå alene når det stormer som verst. Således er filmen original i norsk sammenheng, men det har foreløpig ikke overbevist kinopublikummet. Kun 768 har sett filmen på kino siden premieren på torsdag, og det må være en skuffelse for filmskaperne og distributøren. Riktignok har filmen et lavt budsjett (8 millioner) og er laget innenfor Nye Veier-ordningen, der filmene er ment å ta større kunstneriske sjanser (les vårt intervju med regissør Systad Jacobsen om det). Men vi tipper estimatene til distributøren Norsk filmdistribusjon lå langt over dette.

Veien fram til de 115 000 som så Systad Jacobsens forrige film, Få meg på, for faen, synes uoverkommelig.

Kritikkene har heller ikke hjulpet, selv om de har vært nogenlunde positive (i hovedsak treere og firere på terningen). Men slike små filmer trenger nær euforiske anmeldelser for å få publikum opp av tv-sofaen. Slik er det blitt for de fleste norske filmer, bortsett fra familiefilmer som Askeladden – I Soria Moria slott som etter to uker på kino er sett av over 109 000 og nå ligger på kinotoppen. Barnefamiliene er fortsatt de mest lojale kinogjengerne norsk film har.

Hjelperytteren er den første norske langfilmen som tar utgangspunkt i en dopingskandale innen proffsyklist-miljøet. Filmen har fått støtte fra Norsk filminstitutt på 5,5 millioner kroner, med et totalbudsjett på 8 millioner, i henhold til de lave budsjettene innenfor den såkalte Nye Veier-ordningen. Produsent er Ape & Bjørn, distributør er Norsk filmdistribusjon.

I hovedrollen møter vi Silje Salomonsen som den tidligere proffsyklisten Kim Karlsen. Når vi møter henne første gangen har hun innkalt til pressekonferanse for å innrømme omfattende dopingbruk i løpet av karrieren. ”Det som Kim håper skal være et punktum for flere år med løgner og bedrag, viser seg å bare være starten på en lang utfortur. I et forsøk på å stable livet på beina igjen følger vi Kim gjennom selvransakelse, mindfulness-øvelser og ikke minst, arbeidet med den angrende selvbiografien».

Relatert sak:

– Vi skulle omfavne de rare ideene

Skuffende åpningshelg for ”Hjelperytteren”

Skuffende åpningshelg for ”Hjelperytteren”

Med totalt 768 løste kinobilletter åpningshelgen er besøket på ”Hjelperytteren” det laveste for en norsk spillefilm så langt i år.

Hjelperytteren er et humoristisk skråblikk på hvordan vi hyller våre idrettshelter, men lar de stå alene når det stormer som verst. Således er filmen original i norsk sammenheng, men det har foreløpig ikke overbevist kinopublikummet. Kun 768 har sett filmen på kino siden premieren på torsdag, og det må være en skuffelse for filmskaperne og distributøren. Riktignok har filmen et lavt budsjett (8 millioner) og er laget innenfor Nye Veier-ordningen, der filmene er ment å ta større kunstneriske sjanser (les vårt intervju med regissør Systad Jacobsen om det). Men vi tipper estimatene til distributøren Norsk filmdistribusjon lå langt over dette.

Veien fram til de 115 000 som så Systad Jacobsens forrige film, Få meg på, for faen, synes uoverkommelig.

Kritikkene har heller ikke hjulpet, selv om de har vært nogenlunde positive (i hovedsak treere og firere på terningen). Men slike små filmer trenger nær euforiske anmeldelser for å få publikum opp av tv-sofaen. Slik er det blitt for de fleste norske filmer, bortsett fra familiefilmer som Askeladden – I Soria Moria slott som etter to uker på kino er sett av over 109 000 og nå ligger på kinotoppen. Barnefamiliene er fortsatt de mest lojale kinogjengerne norsk film har.

Hjelperytteren er den første norske langfilmen som tar utgangspunkt i en dopingskandale innen proffsyklist-miljøet. Filmen har fått støtte fra Norsk filminstitutt på 5,5 millioner kroner, med et totalbudsjett på 8 millioner, i henhold til de lave budsjettene innenfor den såkalte Nye Veier-ordningen. Produsent er Ape & Bjørn, distributør er Norsk filmdistribusjon.

I hovedrollen møter vi Silje Salomonsen som den tidligere proffsyklisten Kim Karlsen. Når vi møter henne første gangen har hun innkalt til pressekonferanse for å innrømme omfattende dopingbruk i løpet av karrieren. ”Det som Kim håper skal være et punktum for flere år med løgner og bedrag, viser seg å bare være starten på en lang utfortur. I et forsøk på å stable livet på beina igjen følger vi Kim gjennom selvransakelse, mindfulness-øvelser og ikke minst, arbeidet med den angrende selvbiografien».

Relatert sak:

– Vi skulle omfavne de rare ideene

MENY