Rick & Morty-medskaper Dan Harmon til Fredrikstad

Rick & Morty-medskaper Dan Harmon til Fredrikstad

Dan Harmon, kjent som medskaper av tv-klassikeren «Rick & Morty», kommer til Fredrikstad Animation Festival.

Under oppholdet på festivalen i Fredrikstad 24.-27.oktober skal Dan Harmon blant annet intervjues på scenen på Litteraturhuset.

Harmon skapte sammen med Justing Roiland den animerte tv-klassikeren Rick & Morty som hadde premiere i desember 2013 på tv-kanalen Adult Swim. Serien ble en fort en seersuksess og sesong tre befestet serien som et kulturelt ikon og slo alle rekorder i 2017 som den mest sette komedien for seriens målgruppe. Samme år vant serien en Emmy for «Outstanding Animated Program» og ble fornyet med 70 nye episoder.

”Å ha en av Dan Harmons kaliber innen komediesjangeren som gjest i Fredrikstad er virkelig en drøm som går i oppfyllelse”, sier festivalleder Anders Narverud Moen i en pressemelding.

”Animasjon har en sterk posisjon i komedie- og satiresjangrene, og Harmons utrolige teft og smak for det absurde gjør ham til en som utvikler tradisjonen og bringer komediesjangeren til nye høyder. Han er en banebrytende representant for den animert komedien og vi er gleder oss til å presentere ham for vårt publikum under årets Fredrikstad Animation Festival”.

Harmon har en bred karriere bak seg som produsent, manusforfatter, serieskaper og skuespiller. Før arbeidet med Rick & Morty, var han skaperen og produsent av den suksessfulle komdieserien Community, som gikk over fem sesonger på NBC, og en sjette på Yahoo. Han var også hovedpersonen i dokumentaren Harmontown, som dokumenterte turneen han gjorde med live podcasten sin med samme navn. Han var også executive produsent av den Oscar-nominerte animerte langfilmen Anomalisa. For tiden er Harmon utøvende produsent på tredje sesong av HarmonQuest på VRV som har premiere denne høsten. Det er en en fantasy-komedie serie som blander live action komedie, klassisk talkshow og animerte sekvenser.

Tidligere i høst kunne vi melde om at animasjonsstudioet som ga oss stop motion-klassikeren Anomalisa – som altså ble produsert av blant annet Harmon – kommer til bransjeseminaret under Fredrikstad Animation Festival. Det er Duke Johnson som på vegne av studioet Starburn vil fronte dette seminaret sammen med produsent Dino Stamatopoulos. Tidligere i juli ble festivalens program sluppet, der Pjotr Sapegins Krystallplaneten er blant filmene som får premiere.


Om Fredrikstad Animation Festival:

Fredrikstad Animation Festival er Nordens ledende festival for animert film, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. Sentralt for programmet står en nordisk-baltisk konkurranse for animert kortfilm, med utdeling av prisen Golden Gunnar. Hvert år inviterer  festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og profiler fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere  besøkt festivalen.


Foto av Harmon er tatt av Jeremy Freeman

Rick & Morty-medskaper Dan Harmon til Fredrikstad

Rick & Morty-medskaper Dan Harmon til Fredrikstad

Dan Harmon, kjent som medskaper av tv-klassikeren «Rick & Morty», kommer til Fredrikstad Animation Festival.

Under oppholdet på festivalen i Fredrikstad 24.-27.oktober skal Dan Harmon blant annet intervjues på scenen på Litteraturhuset.

Harmon skapte sammen med Justing Roiland den animerte tv-klassikeren Rick & Morty som hadde premiere i desember 2013 på tv-kanalen Adult Swim. Serien ble en fort en seersuksess og sesong tre befestet serien som et kulturelt ikon og slo alle rekorder i 2017 som den mest sette komedien for seriens målgruppe. Samme år vant serien en Emmy for «Outstanding Animated Program» og ble fornyet med 70 nye episoder.

”Å ha en av Dan Harmons kaliber innen komediesjangeren som gjest i Fredrikstad er virkelig en drøm som går i oppfyllelse”, sier festivalleder Anders Narverud Moen i en pressemelding.

”Animasjon har en sterk posisjon i komedie- og satiresjangrene, og Harmons utrolige teft og smak for det absurde gjør ham til en som utvikler tradisjonen og bringer komediesjangeren til nye høyder. Han er en banebrytende representant for den animert komedien og vi er gleder oss til å presentere ham for vårt publikum under årets Fredrikstad Animation Festival”.

Harmon har en bred karriere bak seg som produsent, manusforfatter, serieskaper og skuespiller. Før arbeidet med Rick & Morty, var han skaperen og produsent av den suksessfulle komdieserien Community, som gikk over fem sesonger på NBC, og en sjette på Yahoo. Han var også hovedpersonen i dokumentaren Harmontown, som dokumenterte turneen han gjorde med live podcasten sin med samme navn. Han var også executive produsent av den Oscar-nominerte animerte langfilmen Anomalisa. For tiden er Harmon utøvende produsent på tredje sesong av HarmonQuest på VRV som har premiere denne høsten. Det er en en fantasy-komedie serie som blander live action komedie, klassisk talkshow og animerte sekvenser.

Tidligere i høst kunne vi melde om at animasjonsstudioet som ga oss stop motion-klassikeren Anomalisa – som altså ble produsert av blant annet Harmon – kommer til bransjeseminaret under Fredrikstad Animation Festival. Det er Duke Johnson som på vegne av studioet Starburn vil fronte dette seminaret sammen med produsent Dino Stamatopoulos. Tidligere i juli ble festivalens program sluppet, der Pjotr Sapegins Krystallplaneten er blant filmene som får premiere.


Om Fredrikstad Animation Festival:

Fredrikstad Animation Festival er Nordens ledende festival for animert film, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. Sentralt for programmet står en nordisk-baltisk konkurranse for animert kortfilm, med utdeling av prisen Golden Gunnar. Hvert år inviterer  festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og profiler fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere  besøkt festivalen.


Foto av Harmon er tatt av Jeremy Freeman

MENY