Filmsamtalen: Barn og Hjelperytteren

Filmsamtalen: Barn og Hjelperytteren

Verken Hjelperytteren eller Barn likner noen andre norske filmer i nyere tid, og er laget med ulike forutsetninger. Hvordan lykkes regissørene Jannicke Systad Jacobsen og Dag Johan Haugerud med sin uortodokse miks av humor og alvor? Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på de kinoaktuelle filmene.

Hjelperytteren og Barn handler om tragiske hendelser; den første er tragikomisk, den andre har et større alvor. Vi kan ikke huske sist gang vi så en idrettssatire i norsk film – aller minst en idrettssatire med innslag av magisk realisme. Eller et dypt alvorlig og empatisk drama som utleverer vårt hverdagshykleri uten å bli moralistisk.

Marte Stapnes og Kjetil Lismoen forsøker her å enes om hva som gjør disse filmene annerledes, og om de lykkes med sine ambisiøse intensjoner.

Marte Stapnes er leder av Norsk filmklubbforbund. Kjetil Lismoen er redaktør av Rushprint.

Filmsamtalen: Barn og Hjelperytteren

Filmsamtalen: Barn og Hjelperytteren

Verken Hjelperytteren eller Barn likner noen andre norske filmer i nyere tid, og er laget med ulike forutsetninger. Hvordan lykkes regissørene Jannicke Systad Jacobsen og Dag Johan Haugerud med sin uortodokse miks av humor og alvor? Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på de kinoaktuelle filmene.

Hjelperytteren og Barn handler om tragiske hendelser; den første er tragikomisk, den andre har et større alvor. Vi kan ikke huske sist gang vi så en idrettssatire i norsk film – aller minst en idrettssatire med innslag av magisk realisme. Eller et dypt alvorlig og empatisk drama som utleverer vårt hverdagshykleri uten å bli moralistisk.

Marte Stapnes og Kjetil Lismoen forsøker her å enes om hva som gjør disse filmene annerledes, og om de lykkes med sine ambisiøse intensjoner.

Marte Stapnes er leder av Norsk filmklubbforbund. Kjetil Lismoen er redaktør av Rushprint.

MENY