Studioet bak «Anomalisa» til bransjeseminaret i Fredrikstad

Studioet bak «Anomalisa» til bransjeseminaret i Fredrikstad

Animasjonsstudioet som ga oss stop motion-klassikeren ”Anomalisa” kommer til bransjeseminaret under Fredrikstad Animation Festival.

Animasjonsstudioet Starburn ga oss den animerte originalen Anomalisa (se foto), med regi av Charlie Kaufman og Duke Johnson. I dag kan Fredrikstad Animation Festival melde at sistnevnte vil fronte festivalens bransjeseminar i oktober sammen med studioets produsent Dino Stamatopoulos. Tidligere i juli ble festivalens program sluppet, der Pjotr Sapegins Krystallplaneten er blant filmene som får premiere.

Oscarnominerte Anomalisa ble finansiert gjennom crowdfunding og skildrer en usympatisk manns livskrise med dukker i stop motion-animasjon. Nesten alle dukkene, bortsett fra hovedfiguren, er utstyrt med samme stemmen, og ansiktene til hver figur er så å si identiske ”3d-masker” med en kraftig, skjemmende søm fra øret og ned. Likevel maktet filmskaperne å skape gjenkjennelige, menneskelige emosjoner innenfor det begrensede universet.

I dag leverer Starburn et bredt spekter av produksjoner for film og tv, gjennom sin spesialisering på stop motion, tradisjonell 2D  og CG-animasjon, i tillegg til live action. ”Med bakgrunn fra deres mangfoldige produksjoner vil de to høyst kreative filmskaperne gi en bred innsikt i animering og manusproduksjon for satire og komedier”, heter det i omtalen.

Bransjeseminaret vil bli holdt på Fredrikstad Kino, fredag 25. oktober.

Fredrikstad Animation Festival er Nordens ledende festival for animert film, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. Sentralt for programmet står en nordisk-baltisk konkurranse for animert kortfilm, med utdeling av prisen Golden Gunnar. Hvert år inviterer  festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og profiler fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere  besøkt festivalen.

Mer om filmskaperne:

Dino Stamatopoulos har vært manusforfatter for komedier som Mr. Show, TV Funhouse, Mad TV, The Dana Carvey Show, Late Show with David Letterman, og Late Night with Conan O’Brien. Han har også skapt animerte serier som Moral Orel, Mary Shelley’s Frankenhole og High School USA!

Duke Johnsons første langfilm Anomalisa ble nominert til Oscar for beste animerte langfilm. Duke ble i 2016 kåret av filmmagasinet Variety som en av 10 regissører å se opp for. Andre titler han har regissert inkluderer tv-seriene Moral Orel, Mary Shelly’s Frankehole og Beforel Orel. Han har også regissert den Emmy-vinnende episoden: Community: Abed’s Uncontrollable Christmas.

Studioet bak «Anomalisa» til bransjeseminaret i Fredrikstad

Studioet bak «Anomalisa» til bransjeseminaret i Fredrikstad

Animasjonsstudioet som ga oss stop motion-klassikeren ”Anomalisa” kommer til bransjeseminaret under Fredrikstad Animation Festival.

Animasjonsstudioet Starburn ga oss den animerte originalen Anomalisa (se foto), med regi av Charlie Kaufman og Duke Johnson. I dag kan Fredrikstad Animation Festival melde at sistnevnte vil fronte festivalens bransjeseminar i oktober sammen med studioets produsent Dino Stamatopoulos. Tidligere i juli ble festivalens program sluppet, der Pjotr Sapegins Krystallplaneten er blant filmene som får premiere.

Oscarnominerte Anomalisa ble finansiert gjennom crowdfunding og skildrer en usympatisk manns livskrise med dukker i stop motion-animasjon. Nesten alle dukkene, bortsett fra hovedfiguren, er utstyrt med samme stemmen, og ansiktene til hver figur er så å si identiske ”3d-masker” med en kraftig, skjemmende søm fra øret og ned. Likevel maktet filmskaperne å skape gjenkjennelige, menneskelige emosjoner innenfor det begrensede universet.

I dag leverer Starburn et bredt spekter av produksjoner for film og tv, gjennom sin spesialisering på stop motion, tradisjonell 2D  og CG-animasjon, i tillegg til live action. ”Med bakgrunn fra deres mangfoldige produksjoner vil de to høyst kreative filmskaperne gi en bred innsikt i animering og manusproduksjon for satire og komedier”, heter det i omtalen.

Bransjeseminaret vil bli holdt på Fredrikstad Kino, fredag 25. oktober.

Fredrikstad Animation Festival er Nordens ledende festival for animert film, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. Sentralt for programmet står en nordisk-baltisk konkurranse for animert kortfilm, med utdeling av prisen Golden Gunnar. Hvert år inviterer  festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og profiler fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere  besøkt festivalen.

Mer om filmskaperne:

Dino Stamatopoulos har vært manusforfatter for komedier som Mr. Show, TV Funhouse, Mad TV, The Dana Carvey Show, Late Show with David Letterman, og Late Night with Conan O’Brien. Han har også skapt animerte serier som Moral Orel, Mary Shelley’s Frankenhole og High School USA!

Duke Johnsons første langfilm Anomalisa ble nominert til Oscar for beste animerte langfilm. Duke ble i 2016 kåret av filmmagasinet Variety som en av 10 regissører å se opp for. Andre titler han har regissert inkluderer tv-seriene Moral Orel, Mary Shelly’s Frankehole og Beforel Orel. Han har også regissert den Emmy-vinnende episoden: Community: Abed’s Uncontrollable Christmas.

MENY