Josefine Frida blir Rising Star i Toronto

Josefine Frida blir Rising Star i Toronto

Josefine Frida er Norges første Rising Star under Toronto film festival. Her kan du lese mer om talentprogrammet og se traileren til Disco.

Berlin har Shooting Star, Toronto har Rising Star – et program der nye skuespillertalenter får vist seg fram for bransjen.

Josefine Frida, mest kjent som Noora i Skam, er gjennom sin hovedrolle i den nye filmen Disco valgt ut til å være såkalt Rising Star under Toronto internasjonale film festival. Disco er regissert av Jorunn Myklebust Syversens og blir Fridas første hovedrolle i en spillefilm.

Hva som konkret kommer ut av slike deltakelser, er ikke alltid klart. Men det gir i hvert fall de nye unge skuespillerne en mulighet til å vise seg fram på den røde løperen i Toronto. Og til forskjell fra Shooting Star er det ikke mulig å melde seg på til Rising Star-programmet. Det er festivalen som selv velger ut de fire, fra alle filmene de inviterer til festivalen. Dette er også første gang en norsk skuespiller er invitert inn i programmet

”TIFF Rising Stars er et program som hvert år velger ut nye talenter fra en ny generasjon skuespillere med potensiale for internasjonal suksess», heter det i omtalen fra Norsk filminstitutt. «Josefine Frida er invitert sammen med Geraldine Viswanathan fra Australia, Chino Darín fra Argentina og amerikanske Kelvin Harrison Jr. I løpet av noen tettpakkede dager på festivalen får de heldige få utvalgte skuespillerne møte regissører, castingagenter og produsenter for å gi dem bransjeinnsikt og gjøre dem synlige for fremtidige samarbeidspartnere. Josefine Frida og de andre Rising Stars får også gå på rød løper på noen av filmfestivalens mange gala-premierer”.

Toronto International Film Festival (TIFF) er Nord-Amerikas største og viktigste filmfestival. Den viser over hundre filmer fra mer enn 60 land i sitt program, og er en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film til hele verden.

 

Josefine Frida blir Rising Star i Toronto

Josefine Frida blir Rising Star i Toronto

Josefine Frida er Norges første Rising Star under Toronto film festival. Her kan du lese mer om talentprogrammet og se traileren til Disco.

Berlin har Shooting Star, Toronto har Rising Star – et program der nye skuespillertalenter får vist seg fram for bransjen.

Josefine Frida, mest kjent som Noora i Skam, er gjennom sin hovedrolle i den nye filmen Disco valgt ut til å være såkalt Rising Star under Toronto internasjonale film festival. Disco er regissert av Jorunn Myklebust Syversens og blir Fridas første hovedrolle i en spillefilm.

Hva som konkret kommer ut av slike deltakelser, er ikke alltid klart. Men det gir i hvert fall de nye unge skuespillerne en mulighet til å vise seg fram på den røde løperen i Toronto. Og til forskjell fra Shooting Star er det ikke mulig å melde seg på til Rising Star-programmet. Det er festivalen som selv velger ut de fire, fra alle filmene de inviterer til festivalen. Dette er også første gang en norsk skuespiller er invitert inn i programmet

”TIFF Rising Stars er et program som hvert år velger ut nye talenter fra en ny generasjon skuespillere med potensiale for internasjonal suksess», heter det i omtalen fra Norsk filminstitutt. «Josefine Frida er invitert sammen med Geraldine Viswanathan fra Australia, Chino Darín fra Argentina og amerikanske Kelvin Harrison Jr. I løpet av noen tettpakkede dager på festivalen får de heldige få utvalgte skuespillerne møte regissører, castingagenter og produsenter for å gi dem bransjeinnsikt og gjøre dem synlige for fremtidige samarbeidspartnere. Josefine Frida og de andre Rising Stars får også gå på rød løper på noen av filmfestivalens mange gala-premierer”.

Toronto International Film Festival (TIFF) er Nord-Amerikas største og viktigste filmfestival. Den viser over hundre filmer fra mer enn 60 land i sitt program, og er en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film til hele verden.

 

MENY