Portrett av Frank Tønes avslutter Haugesund

Portrett av Frank Tønes avslutter Haugesund

Et dokumentarportrett av visesangeren Frank «Tønes» Tønnesen skal avslutte programmet under den 47. norske filmfestivalen i Haugesund.

Tønes er regissert av André Løyning og Kristian Landmark. Filmen er laget i tilknytning til artistens 25-årsjubileum som artist i 2018. Filmskaperne fulgte Tønes gjennom små og store begivenheter i jubileumsåret for å bli bedre kjent med ham. ”Filmen er et portrett av en visesanger som ble boende i hjembygda, og skriver sanger som berører de fleste av oss. Hvem er mannen, hvor kommer de helt særegne sangene hans fra, og hva sier de om oss alle”.

– På sine 25 år på scenen har Tønes ikke bare blitt en stor og folkekjær artist, men tekstene hans sier også veldig mye om hvordan mange av oss egentlig er og hvordan det er å bo i dette ganske rare og fine landet, sier Løyning. – Filmen vår prøver å vise dette. Jeg håper og tror at folk fra hele Rogaland kan møte opp og lage en folkefest for å hylle en av sine viktigste og samtidig relativt ukjente artister.

Siden Tønes første konsert under en klassefest på Grubeheimen i Sokndal kommune har den tidligere elektrikeren fra Hauge i Dalane blitt en av våre største og viktigste artister. Tønes har mottatt Prøysenprisen, Dialektprisen, flere Spellemann-priser og vært nominert til Nordic Music Prize.

Landmark og Løyning har tidligere laget Cocks & Crosses – musikken som ikke ville dø, som hadde premiere på Den norske filmfestivalen i Haugesund i 2016.

Tønes avslutter festivalen, mens Askeladden – I Soria Moria slott åpner den.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Portrett av Frank Tønes avslutter Haugesund

Portrett av Frank Tønes avslutter Haugesund

Et dokumentarportrett av visesangeren Frank «Tønes» Tønnesen skal avslutte programmet under den 47. norske filmfestivalen i Haugesund.

Tønes er regissert av André Løyning og Kristian Landmark. Filmen er laget i tilknytning til artistens 25-årsjubileum som artist i 2018. Filmskaperne fulgte Tønes gjennom små og store begivenheter i jubileumsåret for å bli bedre kjent med ham. ”Filmen er et portrett av en visesanger som ble boende i hjembygda, og skriver sanger som berører de fleste av oss. Hvem er mannen, hvor kommer de helt særegne sangene hans fra, og hva sier de om oss alle”.

– På sine 25 år på scenen har Tønes ikke bare blitt en stor og folkekjær artist, men tekstene hans sier også veldig mye om hvordan mange av oss egentlig er og hvordan det er å bo i dette ganske rare og fine landet, sier Løyning. – Filmen vår prøver å vise dette. Jeg håper og tror at folk fra hele Rogaland kan møte opp og lage en folkefest for å hylle en av sine viktigste og samtidig relativt ukjente artister.

Siden Tønes første konsert under en klassefest på Grubeheimen i Sokndal kommune har den tidligere elektrikeren fra Hauge i Dalane blitt en av våre største og viktigste artister. Tønes har mottatt Prøysenprisen, Dialektprisen, flere Spellemann-priser og vært nominert til Nordic Music Prize.

Landmark og Løyning har tidligere laget Cocks & Crosses – musikken som ikke ville dø, som hadde premiere på Den norske filmfestivalen i Haugesund i 2016.

Tønes avslutter festivalen, mens Askeladden – I Soria Moria slott åpner den.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY