Nye norske filmprosjekter klare for Nordisk Forum

Nye norske filmprosjekter klare for Nordisk Forum

En rekke nye norske dokumentarprosjekter av blant annet Aslaug Holm, Andrei Nekrasov og Even Benestad er tatt ut til årets utgave av finansieringsforumet under Nordisk Panorama. Les mer om alle prosjektene.

Foto: Aslaug Holm utvikler dokumentar om Utøya

24 nordiske prosjekter er tatt ut til Nordisk Panorama Forum 22-24.september. Det er et forum for nordiske dokumentarprosjekter som under festivalen Nordisk Panorama søker ytterligere finansiering.

Nordisk Panorama er Nordens største bransjefestival for dokumentar- og kortfilm og en viktig platform for nordiske filmers videre ferd ut i Norden og verden. Den er også blitt en viktig møteplass for nordiske filmskapere og produsenter som vil knytte tettere kontakt med kollegaer i andre nordiske land.

Aslaug Holm og Sigve Endresen holder på å utvikle en dokumentar om de overlevende etter Utøya-massakren. Det er ikke Endresens selskap Motlys som står oppført som produsent på Utøya survivors, men Holms selskap Fenris Film.

Even Benestad er tilbake med et nytt stort prosjekt sammen med August Hanssen. Denne gangen er det fortellingen om det kaotiske Morgan Kane-filmprosjektet som skulle erobre Hollywood, men endte med konkurs og rettssak. The Curse of Cain produseres av Indie Film.

Også Andrei Nekrasov og Piraya film er tilbake med nytt spennende prosjekt, The Trump Tower Meeting, etter den kontroversielle dokumentaren The Magnitsky Act – Behind the scenes. Denne gangen er det en minst like myteomspunnet og omdiskutert hendelse som Nekrasov forsøker å komme til bunns i: De famøse Trump Tower-møtene som representanter for Trump hadde med angivelige russiske agenter like før det forrige amerikanske presidentvalget.

Those who paid the price: The Kielland Survivors er som tittelen avslører om den største arbeidsulykken i Norgeshistorien og hvordan ofrene og de overlevende fortsatt lever med tragedien. Det er Stian Indrevoll og Håvard Klyve-Parr som utvikler og regisserer, i samarbeid med Screen Story.

Det er interessant å merke seg at spillefilm-regissør Nils Gaup er i gang med dokumentaren Images of a Nordic Drama – Who is to Judge What True Art is? Tittelen pirrer nysgjerrigheten, men vi vet ikke noe om prosjektet som produseres av Gaups eget selskap, Paranord Film.

Indie Film skal også delta med Nightcrawlers av Sverre Kvamme og Petter Aaberg, mens Medieoperatørene er representert med Breaking the Silence, en samproduksjon med britiske Brook Lapping og regissør Alexander Niakaris. Dokumentaren skildrer overgrepssakene i Tysfjord.

Nye norske filmprosjekter klare for Nordisk Forum

Nye norske filmprosjekter klare for Nordisk Forum

En rekke nye norske dokumentarprosjekter av blant annet Aslaug Holm, Andrei Nekrasov og Even Benestad er tatt ut til årets utgave av finansieringsforumet under Nordisk Panorama. Les mer om alle prosjektene.

Foto: Aslaug Holm utvikler dokumentar om Utøya

24 nordiske prosjekter er tatt ut til Nordisk Panorama Forum 22-24.september. Det er et forum for nordiske dokumentarprosjekter som under festivalen Nordisk Panorama søker ytterligere finansiering.

Nordisk Panorama er Nordens største bransjefestival for dokumentar- og kortfilm og en viktig platform for nordiske filmers videre ferd ut i Norden og verden. Den er også blitt en viktig møteplass for nordiske filmskapere og produsenter som vil knytte tettere kontakt med kollegaer i andre nordiske land.

Aslaug Holm og Sigve Endresen holder på å utvikle en dokumentar om de overlevende etter Utøya-massakren. Det er ikke Endresens selskap Motlys som står oppført som produsent på Utøya survivors, men Holms selskap Fenris Film.

Even Benestad er tilbake med et nytt stort prosjekt sammen med August Hanssen. Denne gangen er det fortellingen om det kaotiske Morgan Kane-filmprosjektet som skulle erobre Hollywood, men endte med konkurs og rettssak. The Curse of Cain produseres av Indie Film.

Også Andrei Nekrasov og Piraya film er tilbake med nytt spennende prosjekt, The Trump Tower Meeting, etter den kontroversielle dokumentaren The Magnitsky Act – Behind the scenes. Denne gangen er det en minst like myteomspunnet og omdiskutert hendelse som Nekrasov forsøker å komme til bunns i: De famøse Trump Tower-møtene som representanter for Trump hadde med angivelige russiske agenter like før det forrige amerikanske presidentvalget.

Those who paid the price: The Kielland Survivors er som tittelen avslører om den største arbeidsulykken i Norgeshistorien og hvordan ofrene og de overlevende fortsatt lever med tragedien. Det er Stian Indrevoll og Håvard Klyve-Parr som utvikler og regisserer, i samarbeid med Screen Story.

Det er interessant å merke seg at spillefilm-regissør Nils Gaup er i gang med dokumentaren Images of a Nordic Drama – Who is to Judge What True Art is? Tittelen pirrer nysgjerrigheten, men vi vet ikke noe om prosjektet som produseres av Gaups eget selskap, Paranord Film.

Indie Film skal også delta med Nightcrawlers av Sverre Kvamme og Petter Aaberg, mens Medieoperatørene er representert med Breaking the Silence, en samproduksjon med britiske Brook Lapping og regissør Alexander Niakaris. Dokumentaren skildrer overgrepssakene i Tysfjord.

MENY