“Jakten på Tonetreet” til Venezia

“Jakten på Tonetreet” til Venezia

Hans Lukas Hansens ”Jakten på tonetreet” er tatt ut til Gap-Financing Market under filmfestivalen i Venezia – et ettertraktet finansieringsforum for internasjonale prosjekter i en avsluttende fase.

Finansieringsforumet Venice Gap-Financing Market er en del av Venice Production Bridge som har som formål å hjelpe europeiske og internasjonale prosjekter som er i en avslutningsfase og søker siste delen av sin finansiering.

Sammen med produsent Norsk Fjernsyn (ved Eirin O. Høgetveit) skal regissør Hans Lukas Hansen møte internasjonale ”decision-making professionals” innen en lang rekke felt og ulike plattformer – fra private og offentlige finansiører til representanter for banker, tv-selskaper og europeiske etterarbeidshus.

Jakten på Tonetreet omhandler jakten på de rette trærne som kan gi musikkinstrumenter sin magiske tone. Hansen og forfatter Christian Lysvåg tar utgangspunkt i fiolinmakeren Gaspar og hans ”hemmelighetsfulle jakt på de sjeldne trærne; i høye alpeskoger og blant Bosnias karrige fjell. Det er fortellingen om skattejakten og eventyret: om skogvokterne og bandittene, om mesterne og svindlerne, om de ufattelige verdiene og om den fantastiske musikken”.

Norsk filminstitutt har gitt prosjektet støtte i en rekke om ganger, og skriver følgende om sin tildeling:

”Fiolinmakeren Gaspars utrolige historie vil kunne underholde, sjarmere og inspirere mange. Regissøren balanserer godt fortellingen i treatment, og identifiserer gode, drivende scener, med en god tre-akt struktur som ivaretar et unikt persongalleri i en underholdende og visuelt slående stil. Han tar originale grep for å gi musikken en definerende rolle i filmen, og har godt blikk for situasjoner og øyeblikk med lun og drøy humor. Ambisjonen er å lage en eventyr/fantasy-dokumentar, og med dette materialet mener jeg det er fullt mulig”.

Regissør Hans Lukas Hansen er utdannet innen både animasjonsfilm og fjernsynsreportasje/dokumentar fra Høgskulen i Volda, og er i dag partner, regissør og produsent i Norsk Fjernsyn. Han har regissert en rekke prisvinnende dokumentarfilmer og serier, blant annet Med flagget på brystet, Livet er rart, Magnus from Norway og Veien ut. Han har også produsert Operasjon Konspirasjon, Når pappa dreper og Edderkoppen – som alle vant Gullruten for beste aktualitet/nyhetsreportasje og en rekke store TV-produksjoner, som Takin Ova og Da vi styrte landet. Manusforfatter Christian Lysvåg er filosof, forfatter og frilansjournalist. Han har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, samt litteraturvitenskap og idehistorie fra samme sted.

Prosjektet har også tidligere mottatt to millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

“Jakten på Tonetreet” til Venezia

“Jakten på Tonetreet” til Venezia

Hans Lukas Hansens ”Jakten på tonetreet” er tatt ut til Gap-Financing Market under filmfestivalen i Venezia – et ettertraktet finansieringsforum for internasjonale prosjekter i en avsluttende fase.

Finansieringsforumet Venice Gap-Financing Market er en del av Venice Production Bridge som har som formål å hjelpe europeiske og internasjonale prosjekter som er i en avslutningsfase og søker siste delen av sin finansiering.

Sammen med produsent Norsk Fjernsyn (ved Eirin O. Høgetveit) skal regissør Hans Lukas Hansen møte internasjonale ”decision-making professionals” innen en lang rekke felt og ulike plattformer – fra private og offentlige finansiører til representanter for banker, tv-selskaper og europeiske etterarbeidshus.

Jakten på Tonetreet omhandler jakten på de rette trærne som kan gi musikkinstrumenter sin magiske tone. Hansen og forfatter Christian Lysvåg tar utgangspunkt i fiolinmakeren Gaspar og hans ”hemmelighetsfulle jakt på de sjeldne trærne; i høye alpeskoger og blant Bosnias karrige fjell. Det er fortellingen om skattejakten og eventyret: om skogvokterne og bandittene, om mesterne og svindlerne, om de ufattelige verdiene og om den fantastiske musikken”.

Norsk filminstitutt har gitt prosjektet støtte i en rekke om ganger, og skriver følgende om sin tildeling:

”Fiolinmakeren Gaspars utrolige historie vil kunne underholde, sjarmere og inspirere mange. Regissøren balanserer godt fortellingen i treatment, og identifiserer gode, drivende scener, med en god tre-akt struktur som ivaretar et unikt persongalleri i en underholdende og visuelt slående stil. Han tar originale grep for å gi musikken en definerende rolle i filmen, og har godt blikk for situasjoner og øyeblikk med lun og drøy humor. Ambisjonen er å lage en eventyr/fantasy-dokumentar, og med dette materialet mener jeg det er fullt mulig”.

Regissør Hans Lukas Hansen er utdannet innen både animasjonsfilm og fjernsynsreportasje/dokumentar fra Høgskulen i Volda, og er i dag partner, regissør og produsent i Norsk Fjernsyn. Han har regissert en rekke prisvinnende dokumentarfilmer og serier, blant annet Med flagget på brystet, Livet er rart, Magnus from Norway og Veien ut. Han har også produsert Operasjon Konspirasjon, Når pappa dreper og Edderkoppen – som alle vant Gullruten for beste aktualitet/nyhetsreportasje og en rekke store TV-produksjoner, som Takin Ova og Da vi styrte landet. Manusforfatter Christian Lysvåg er filosof, forfatter og frilansjournalist. Han har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, samt litteraturvitenskap og idehistorie fra samme sted.

Prosjektet har også tidligere mottatt to millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

MENY