Halvparten av Oscarakademiets nye medlemmer er kvinner

Halvparten av Oscarakademiets nye medlemmer er kvinner

Men ingen nordmenn er invitert denne gangen.

Pernille Fischer Christensen er invitert som eneste skandinaviske regissør i år

Oscar-akademiet fortsetter sin storstilte manøver for å oppnå større mangfold. I fjor inviterte akademiet 928 filmfolk fra 59 land inn som nye medlemmer. Blant de nye medlemmene var det tre nordmenn: Joachim Trier, Eskil Vogt og Christian Schaanning.

Denne gangen er det ingen norske filmfolk som er invitert, så vidt vi kan se, men enkelte skandinaver er likevel med: På skuespillersiden er Claes Bang (The Square) og Alexander Skarsgård (Tarzan, Melancholia) invitert, mens John Ajvide Lindqvist (La den rette komme inn) er invitert som forfatter og danskene Rie Hedegaard (Flammen og Sitronen) og Lene Seested (Brødre) som castingansvarlige. Pernille Fischer Christensen (Unge Astrid) er invitert som eneste skandinaviske regissør innen fiksjonsfilm, mens danskene Per Kirkegaard Pedersen og Kirstine Barfod er invitert som dokumentarister.

Akademiet tilstreber også denne sommeren en jevn kjønnsbalanse, og har landet på nøyaktig 50 prosent kvinner. 39 prosent har en annen hudfarge enn hvit.

Akademiet har lenge slitt med et image som en litt lukket herreklubb, og har de siste årene tatt grep for å endre det bildet; i 2017 ble over 700 nye medlemmer invitert inn, blant annet den norske filmprodusenten Lise Fearnley.  I fjor ble 928 nye filmfolk invitert, deriblant skandinaviske profiler som Trier, Vogt og Schaaning, i tillegg til Ruben Östlund, hans produsent Erik Hemmendorff og fotograf Fredrik Wenzel, samt dokumentarfilmskaper Sigrid Dyekjaer, produsent Vibeke Windeløv og Roy Andersson.

Fra før er Torill Kove, Morten Tyldum, Joachim Rønning, Espen Sandberg, Harald Zwart og Liv Ullmann medlemmer av akademiet.

Halvparten av Oscarakademiets nye medlemmer er kvinner

Halvparten av Oscarakademiets nye medlemmer er kvinner

Men ingen nordmenn er invitert denne gangen.

Pernille Fischer Christensen er invitert som eneste skandinaviske regissør i år

Oscar-akademiet fortsetter sin storstilte manøver for å oppnå større mangfold. I fjor inviterte akademiet 928 filmfolk fra 59 land inn som nye medlemmer. Blant de nye medlemmene var det tre nordmenn: Joachim Trier, Eskil Vogt og Christian Schaanning.

Denne gangen er det ingen norske filmfolk som er invitert, så vidt vi kan se, men enkelte skandinaver er likevel med: På skuespillersiden er Claes Bang (The Square) og Alexander Skarsgård (Tarzan, Melancholia) invitert, mens John Ajvide Lindqvist (La den rette komme inn) er invitert som forfatter og danskene Rie Hedegaard (Flammen og Sitronen) og Lene Seested (Brødre) som castingansvarlige. Pernille Fischer Christensen (Unge Astrid) er invitert som eneste skandinaviske regissør innen fiksjonsfilm, mens danskene Per Kirkegaard Pedersen og Kirstine Barfod er invitert som dokumentarister.

Akademiet tilstreber også denne sommeren en jevn kjønnsbalanse, og har landet på nøyaktig 50 prosent kvinner. 39 prosent har en annen hudfarge enn hvit.

Akademiet har lenge slitt med et image som en litt lukket herreklubb, og har de siste årene tatt grep for å endre det bildet; i 2017 ble over 700 nye medlemmer invitert inn, blant annet den norske filmprodusenten Lise Fearnley.  I fjor ble 928 nye filmfolk invitert, deriblant skandinaviske profiler som Trier, Vogt og Schaaning, i tillegg til Ruben Östlund, hans produsent Erik Hemmendorff og fotograf Fredrik Wenzel, samt dokumentarfilmskaper Sigrid Dyekjaer, produsent Vibeke Windeløv og Roy Andersson.

Fra før er Torill Kove, Morten Tyldum, Joachim Rønning, Espen Sandberg, Harald Zwart og Liv Ullmann medlemmer av akademiet.

MENY