Filmsamtalen: Hva er det med miniserien?

Filmsamtalen: Hva er det med miniserien?

Denne gangen ser Jon Inge, Gry og Kai nærmere på fenomenet miniserier og antologiserier. Hva er det spesielle ved disse formatene, og hvordan kommer det til uttrykk i serier som Chernobyl, Black Mirror og premiereklare The Loudest Voice med Russel Crowe.

Foto: Russel Crowe som tidligere Fox News-sjef Roger Ailes i «The Loudest Voice»

Visste du at man allerede på 50-tallet mente at tv-dramaet var inne i sin gullalder? Og at også kinofilmen på 1910-tallet anvendte miniserie-formatet? Vårt filmpanel – Gry Rustad, Jon Inge Faldalen og Kai Schwind – dykker ned i serieformatenes historie, og ser nærmere på hvordan aktuelle serier som Chernobyl, Black Mirror og premiereklare The Loudest Voice anvender formatet. De diskuterer også om ikke noen serier burde holde seg til det formatet de opprinnelig har vært tenkt som – nemlig spillefilm-lengde (sjekk ut tidligere utgaver av Filmsamtalen)

Filmsamtalen: Hva er det med miniserien?

Filmsamtalen: Hva er det med miniserien?

Denne gangen ser Jon Inge, Gry og Kai nærmere på fenomenet miniserier og antologiserier. Hva er det spesielle ved disse formatene, og hvordan kommer det til uttrykk i serier som Chernobyl, Black Mirror og premiereklare The Loudest Voice med Russel Crowe.

Foto: Russel Crowe som tidligere Fox News-sjef Roger Ailes i «The Loudest Voice»

Visste du at man allerede på 50-tallet mente at tv-dramaet var inne i sin gullalder? Og at også kinofilmen på 1910-tallet anvendte miniserie-formatet? Vårt filmpanel – Gry Rustad, Jon Inge Faldalen og Kai Schwind – dykker ned i serieformatenes historie, og ser nærmere på hvordan aktuelle serier som Chernobyl, Black Mirror og premiereklare The Loudest Voice anvender formatet. De diskuterer også om ikke noen serier burde holde seg til det formatet de opprinnelig har vært tenkt som – nemlig spillefilm-lengde (sjekk ut tidligere utgaver av Filmsamtalen)

MENY