En ”tøffere” Askeladden åpner Haugesund-festivalen

En ”tøffere” Askeladden åpner Haugesund-festivalen

Mikkel Brænne Sandemose lover en tøffere «Askeladden – I Soria Moria slott» som åpningsfilm under filmfestivalen i Haugesund. Her kan du se den nye traileren som ble sluppet i dag.

Mikkel Brænne Sandemose og Maipos andre store familiefilm om Askeladden er klar for åpningspremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Den første filmen, Askeladden – I Dovregubbens hall ble sett av 359 843 på kino og var den mest sette norske filmen i 2017.

Nå håper Brænne Sandemose at filmen skal få drahjelp til å nå i nærheten av de samme tallene i Haugesund. Han sier til VG at han ikke opplever filmen som en typisk ”festivalfilm”, men at den er annerledes enn den første på noen måter.

– Mottakelsen av den første filmen vært en drivkraft til å lage en ny film og denne gangen har vi turt å være litt tøffere, mer action, forteller han til VG. – Vi har vært opptatt av å finne en frem til en blanding av eventyr og magi. Samtidig som vi tar inn humor som et element. Den Askeladden vi lager er annerledes enn den folk kjenner fra bøkene.

Da Norsk filminstitutt ga filmen 15 millioner kroner i tilskudd omtalte de den som ”en spektakulær og eventyrlig heltefortelling, om Askeladden og prinsesse Kristin som legger ut på leting etter det sagnomsuste slottet laget av reneste gull. Når kongen og dronningen forgiftes, er Livets vann i Soria Moria det eneste som kan redde kongeriket – og kanskje til og med verden”.

Brænne Sandemose håper også at castingen av den internasjonalt profilerte skuespillerinnen Sidse Babett Knudsen også skal gi filmen ekstra drahjelp.

– Det var tidlig bestemt at jeg ønsket å ha henne med i filmen. Jeg har sett henne i mange forskjellige roller. Hun har et kult fjes samtidig som hun har en myndighet. Hun kan være usedvanlig morsom og jeg ville ha hennes humor, samtidig som hun også kan være farlig. I filmen spiller hun kaptein Ohlmann og representerer den menneskelige motstanden som gjør livet ekstra vanskelig for Espen Askeladd, sier Brænne Sandemose til VG.

I andre sentrale roller møter vi Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Thorbjørn Harr og Christian Skolmen (les mer om produksjonen etter traileren).


Om Filmskaperne:

Mikkel Brænne Sandemose startet filmkarrieren som animasjonsassistent til bestefaren, som jobbet på Caprino filmstudio. Sandemose står bak prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og nasjonale og internasjonale reklamefilmer, og debuterte som spillefilmregissør med Fritt vilt III i 2010. Tre år senere fulgte han opp med Gåten Ragnarok (2013). Han har også regi på den første filmen om Askeladden; Askeladden – I Dovregubbens hall, som får kinopremiere 29. september 2017.

Manusforfatter Aleksander Kirkwood Brown har sin filmutdannelse fra Australia. Han har skrevet for flere tv-produksjoner, deriblant Nytt på nytt og Underholdningsavdelingen. Kirkwood Brown har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker, deriblant grøssere i serien Mørkets utvalgte, og skriver i tillegg for tegneserieblader som Donald Duck & Co.


 

En ”tøffere” Askeladden åpner Haugesund-festivalen

En ”tøffere” Askeladden åpner Haugesund-festivalen

Mikkel Brænne Sandemose lover en tøffere «Askeladden – I Soria Moria slott» som åpningsfilm under filmfestivalen i Haugesund. Her kan du se den nye traileren som ble sluppet i dag.

Mikkel Brænne Sandemose og Maipos andre store familiefilm om Askeladden er klar for åpningspremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Den første filmen, Askeladden – I Dovregubbens hall ble sett av 359 843 på kino og var den mest sette norske filmen i 2017.

Nå håper Brænne Sandemose at filmen skal få drahjelp til å nå i nærheten av de samme tallene i Haugesund. Han sier til VG at han ikke opplever filmen som en typisk ”festivalfilm”, men at den er annerledes enn den første på noen måter.

– Mottakelsen av den første filmen vært en drivkraft til å lage en ny film og denne gangen har vi turt å være litt tøffere, mer action, forteller han til VG. – Vi har vært opptatt av å finne en frem til en blanding av eventyr og magi. Samtidig som vi tar inn humor som et element. Den Askeladden vi lager er annerledes enn den folk kjenner fra bøkene.

Da Norsk filminstitutt ga filmen 15 millioner kroner i tilskudd omtalte de den som ”en spektakulær og eventyrlig heltefortelling, om Askeladden og prinsesse Kristin som legger ut på leting etter det sagnomsuste slottet laget av reneste gull. Når kongen og dronningen forgiftes, er Livets vann i Soria Moria det eneste som kan redde kongeriket – og kanskje til og med verden”.

Brænne Sandemose håper også at castingen av den internasjonalt profilerte skuespillerinnen Sidse Babett Knudsen også skal gi filmen ekstra drahjelp.

– Det var tidlig bestemt at jeg ønsket å ha henne med i filmen. Jeg har sett henne i mange forskjellige roller. Hun har et kult fjes samtidig som hun har en myndighet. Hun kan være usedvanlig morsom og jeg ville ha hennes humor, samtidig som hun også kan være farlig. I filmen spiller hun kaptein Ohlmann og representerer den menneskelige motstanden som gjør livet ekstra vanskelig for Espen Askeladd, sier Brænne Sandemose til VG.

I andre sentrale roller møter vi Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Thorbjørn Harr og Christian Skolmen (les mer om produksjonen etter traileren).


Om Filmskaperne:

Mikkel Brænne Sandemose startet filmkarrieren som animasjonsassistent til bestefaren, som jobbet på Caprino filmstudio. Sandemose står bak prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og nasjonale og internasjonale reklamefilmer, og debuterte som spillefilmregissør med Fritt vilt III i 2010. Tre år senere fulgte han opp med Gåten Ragnarok (2013). Han har også regi på den første filmen om Askeladden; Askeladden – I Dovregubbens hall, som får kinopremiere 29. september 2017.

Manusforfatter Aleksander Kirkwood Brown har sin filmutdannelse fra Australia. Han har skrevet for flere tv-produksjoner, deriblant Nytt på nytt og Underholdningsavdelingen. Kirkwood Brown har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker, deriblant grøssere i serien Mørkets utvalgte, og skriver i tillegg for tegneserieblader som Donald Duck & Co.


 

MENY