Tarantino med Cannes-premiere på «Once upon a time…in Hollywood»

Tarantino med Cannes-premiere på «Once upon a time…in Hollywood»

Cannesfestivalen har tatt inn flere filmer i tolvte time, deriblant Quentin Tarantinos «Once Upon a Time… in Hollywood» og Gaspar Noés «Lux Æterna».

Mange ble skuffet da Cannesfestivalen ikke hadde innlemmet Quentin Tarantino i sitt konkurranseprogram. Også en rekke andre profiler ble etterspurt. Nå svarer festivalen med en gledelig melding: Tarantino rekker likevel å delta med sitt Hollywood-epos Once Upon a Time… in Hollywood – 25 år etter at han vant Gullpalmen med Pulp Fiction.

”Vi fryktet at filmen ikke skulle bli ferdig, da den ikke får premiere før i juli. Men Quentin, som ikke har vært ute av klipperommet på fire måneder, er et lojalt og punktlig barn av Cannes”, heter det i en pressemelding fra festivalen. ”Med en ferdig film skutt på 35 mm, og en cast bestående av blant annet Leonardo DiCaprio, Margot Robbie og Brad Pitt, er filmen blitt et kjærlighetsbrev til hans barndoms Hollywood – en reise gjennom rockemusikken anno 1969, og en ode til filmmediet som helhet”.

Også flere andre profiler er lagt til i programmet. Både Abdellatif Kechiche (Blå er den varmeste fargen) og Gaspar Noé (Climax) kommer med hver sin film som utmerker seg med uortodokse lengder: Kechiche skal vise sin fire timer lange skildring av fransk nittitallsungdom i Mektoub, My Love: Intermezzo, som beskrives som en slags oppfølger til hans Canto Uno. Noé kommer på sin side med en 50 minutter lang «novellefilm» som skal inngå i de såkalte Midnight Screenings. Om filmen heter det:

“Two actresses, Béatrice Dalle and Charlotte Gainsbourg, are on a film set telling stories about witches – but that’s not all. Lux Æterna is also an essay on cinema, the love of film, and on-set hysterics. It’s a brilliant fast-paced medium-length film for Gaspar Noé’s return – an unexpected one until recently – to the Official Selection, for a film that the Selection Committee watched at the last minute and which will be shown in a Midnight Screening as hyped as it is mysterious.”

Andre filmer som er tatt ut til Cannes i tolvte time:

La famosa invasione degli orsi in Sicilia av Lorenzo Mattotti og Odnazhdy v Trubchevske av Larissa Sadilova skal vises i programmet Un Certain Regard. Gael García Bernal skal vise sin Chicuarotes i en spesialvisning, sammen med den chilenske dokumentarveteranen Patricio Guzmán som kommer for å vise La Cordillera de los sueños – både et essay om filmmediet og en kommentar til Chiles konfliktfylte historie.

I tillegg vises Ice on Fire av Leila Conners og 5B av Dan Krauss utenfor konkurranse.

Tarantino med Cannes-premiere på «Once upon a time…in Hollywood»

Tarantino med Cannes-premiere på «Once upon a time…in Hollywood»

Cannesfestivalen har tatt inn flere filmer i tolvte time, deriblant Quentin Tarantinos «Once Upon a Time… in Hollywood» og Gaspar Noés «Lux Æterna».

Mange ble skuffet da Cannesfestivalen ikke hadde innlemmet Quentin Tarantino i sitt konkurranseprogram. Også en rekke andre profiler ble etterspurt. Nå svarer festivalen med en gledelig melding: Tarantino rekker likevel å delta med sitt Hollywood-epos Once Upon a Time… in Hollywood – 25 år etter at han vant Gullpalmen med Pulp Fiction.

”Vi fryktet at filmen ikke skulle bli ferdig, da den ikke får premiere før i juli. Men Quentin, som ikke har vært ute av klipperommet på fire måneder, er et lojalt og punktlig barn av Cannes”, heter det i en pressemelding fra festivalen. ”Med en ferdig film skutt på 35 mm, og en cast bestående av blant annet Leonardo DiCaprio, Margot Robbie og Brad Pitt, er filmen blitt et kjærlighetsbrev til hans barndoms Hollywood – en reise gjennom rockemusikken anno 1969, og en ode til filmmediet som helhet”.

Også flere andre profiler er lagt til i programmet. Både Abdellatif Kechiche (Blå er den varmeste fargen) og Gaspar Noé (Climax) kommer med hver sin film som utmerker seg med uortodokse lengder: Kechiche skal vise sin fire timer lange skildring av fransk nittitallsungdom i Mektoub, My Love: Intermezzo, som beskrives som en slags oppfølger til hans Canto Uno. Noé kommer på sin side med en 50 minutter lang «novellefilm» som skal inngå i de såkalte Midnight Screenings. Om filmen heter det:

“Two actresses, Béatrice Dalle and Charlotte Gainsbourg, are on a film set telling stories about witches – but that’s not all. Lux Æterna is also an essay on cinema, the love of film, and on-set hysterics. It’s a brilliant fast-paced medium-length film for Gaspar Noé’s return – an unexpected one until recently – to the Official Selection, for a film that the Selection Committee watched at the last minute and which will be shown in a Midnight Screening as hyped as it is mysterious.”

Andre filmer som er tatt ut til Cannes i tolvte time:

La famosa invasione degli orsi in Sicilia av Lorenzo Mattotti og Odnazhdy v Trubchevske av Larissa Sadilova skal vises i programmet Un Certain Regard. Gael García Bernal skal vise sin Chicuarotes i en spesialvisning, sammen med den chilenske dokumentarveteranen Patricio Guzmán som kommer for å vise La Cordillera de los sueños – både et essay om filmmediet og en kommentar til Chiles konfliktfylte historie.

I tillegg vises Ice on Fire av Leila Conners og 5B av Dan Krauss utenfor konkurranse.

MENY