Nærmere enden av Tunnelen for Pål Øie i Cannes

Nærmere enden av Tunnelen for Pål Øie i Cannes

Pål Øies katastrofefilm ”Tunnelen” er forhåndssolgt til en rekke territorier under filmfestivalen i Cannes, inkludert Japan og Frankrike.

Det er Screen International som i dag melder om dette. Oppkjøpere i Japan, Frankrike, Russland, Taiwan, Polen og Hong Kong er blant de som foreløpig har latt seg overbevise om at Pål Øies katastrofefilm er verd å satse på.

Filmen tar utgangspunkt i noen av de tunnelbrannene som har rammet norske tunneler de siste årene. ”En vinterstorm herjer i fjellet når en katastrofal tunnelbrann bryter ut og fanger folk på vei hjem til jul i et inferno der de må gi alt for å overleve”, heter det i den korte omtalen.

– I filmen følger vi flere historier på innsiden og utsiden av tunnelen. Hva skjer rundt en sånn ulykke? Og så har vi fiksjonalisert karakterene i filmen, kunne Loftesnes fortelle til NRK i fjor høst.

Filmen er fra før fullfinansiert, kunne produsent Einar Loftesnes også fortelle. Manusforfatter er Kjersti Helen Rasmussen, produsent er Nordisk Film Production ved John Einar Hagen, i tillegg til Loftesnes i Handmade films. Totalbudsjettet er 34 millioner kroner, og prosjektet fikk i fjor høst støtte på 7 millioner fra markedsordningen i Norsk filminstitutt.

Om filmskaperne:

Pål Øie er utdannet innen dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda og fjernsynsproduksjon fra Universitetet i Bergen. Han er en erfaren regissør som har laget flere dokumentarfilmer og kortfilmer, men er kanskje mest kjent for filmene Villmark, Villmark 2 og Skjult. Pål Øie er medeier i Handmade Films In Norwegian Woods.

Kjersti Helen Rasmussen er utdannet manusforfatter fra den danske filmskolen, og har skrevet manus til en rekke kortfilmer, reklamer og spillefilmer, blant annet Varg Veum Din til døden og Villmark 2 – også der med Pål Øie som regissør. Rasmussen er deleier, manusforfatter og utviklingsprodusent i Handmade Films in Norwegian Woods i Bergen.

Nærmere enden av Tunnelen for Pål Øie i Cannes

Nærmere enden av Tunnelen for Pål Øie i Cannes

Pål Øies katastrofefilm ”Tunnelen” er forhåndssolgt til en rekke territorier under filmfestivalen i Cannes, inkludert Japan og Frankrike.

Det er Screen International som i dag melder om dette. Oppkjøpere i Japan, Frankrike, Russland, Taiwan, Polen og Hong Kong er blant de som foreløpig har latt seg overbevise om at Pål Øies katastrofefilm er verd å satse på.

Filmen tar utgangspunkt i noen av de tunnelbrannene som har rammet norske tunneler de siste årene. ”En vinterstorm herjer i fjellet når en katastrofal tunnelbrann bryter ut og fanger folk på vei hjem til jul i et inferno der de må gi alt for å overleve”, heter det i den korte omtalen.

– I filmen følger vi flere historier på innsiden og utsiden av tunnelen. Hva skjer rundt en sånn ulykke? Og så har vi fiksjonalisert karakterene i filmen, kunne Loftesnes fortelle til NRK i fjor høst.

Filmen er fra før fullfinansiert, kunne produsent Einar Loftesnes også fortelle. Manusforfatter er Kjersti Helen Rasmussen, produsent er Nordisk Film Production ved John Einar Hagen, i tillegg til Loftesnes i Handmade films. Totalbudsjettet er 34 millioner kroner, og prosjektet fikk i fjor høst støtte på 7 millioner fra markedsordningen i Norsk filminstitutt.

Om filmskaperne:

Pål Øie er utdannet innen dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda og fjernsynsproduksjon fra Universitetet i Bergen. Han er en erfaren regissør som har laget flere dokumentarfilmer og kortfilmer, men er kanskje mest kjent for filmene Villmark, Villmark 2 og Skjult. Pål Øie er medeier i Handmade Films In Norwegian Woods.

Kjersti Helen Rasmussen er utdannet manusforfatter fra den danske filmskolen, og har skrevet manus til en rekke kortfilmer, reklamer og spillefilmer, blant annet Varg Veum Din til døden og Villmark 2 – også der med Pål Øie som regissør. Rasmussen er deleier, manusforfatter og utviklingsprodusent i Handmade Films in Norwegian Woods i Bergen.

MENY