”De dødes tjern” forhåndssolgt til Asia

”De dødes tjern” forhåndssolgt til Asia

Nini Bull Robsahms «De dødes tjern» er forhåndssolgt til en rekke land, deriblant Kina.

Foto fra originalfilmen og den nye versjonen

Nini Bull Robsahms nye versjon av den norske grøsserklassikeren De dødes tjern er forhåndssolgt til Kina, Sør-Korea og en rekke territorier i Sørøst-Asia, melder salgsagenten Trust Nordisk. I tillegg har en distributør i Ungarn også kjøpt rettighetene.

De dødes tjern er som kjent opprinnelig en norsk grøsser fra 1958 regissert av Kåre Bergstrøm, som adapterte Bernhard Borges (pseudonym for André Bjerke) roman fra 1942. Hovedrollene ble spilt av blant andre Henki Kolstad og Henny Moan.

Alle fotos fra den nye «De dødes tjern» av Axel Mustad

I den nye versjonen spiller Iben Akerlie den gåtefulle Liljan Werner som Moan fortolket i den første filmen. De andre rollene innehas av Jacob Andersen Schøyen, Jonathan Harboe, Sophia Lie og Elias Munk.

Sammen med en vennegjeng drar Liljan tilbake til familiehytta der tvillingbroren Bjørn døde året før. De skal ta endelig farvel og gjøre hytta klar til salg. Men snart begynner merkelig ting å skje. Liljan begynner å vandre i søvne om natten, og hunden hennes forsvinner. Når de svømmer i tjernet ved hytta etterlater vannet en svart masse på kroppene deres. Det kan også virke som noe eller noen betrakter dem.

Til VG har Bull Robsahm beskrevet filmen som mer en psykologisk thriller enn noen blodig horror. Men i beskrivelsen fra Trust Nordisk ligger det nok stoff til et aldri så lite blodbad mot slutten: «The horrific legend of Tore Gruvik, which everyone thought was innocent folklore, becomes reality when one of the group turns up dead. Between the deep dark forests and fjords of Norway, a battle to stay alive begins. Who will drown in the deep bottomless lake, and who will survive?»

De dødes tjern får premiere under Halloween på norske kinoer. Filmen er produsert av Bull Robsahm, Axel Mustad  og Thomas Robsahm, med Pryserfilm som coprodusent. Bull Robsham har tidligere regissert Amnesia og coregisserte Hjelp, vi er i filmbransjen og Rovdyr.

”De dødes tjern” forhåndssolgt til Asia

”De dødes tjern” forhåndssolgt til Asia

Nini Bull Robsahms «De dødes tjern» er forhåndssolgt til en rekke land, deriblant Kina.

Foto fra originalfilmen og den nye versjonen

Nini Bull Robsahms nye versjon av den norske grøsserklassikeren De dødes tjern er forhåndssolgt til Kina, Sør-Korea og en rekke territorier i Sørøst-Asia, melder salgsagenten Trust Nordisk. I tillegg har en distributør i Ungarn også kjøpt rettighetene.

De dødes tjern er som kjent opprinnelig en norsk grøsser fra 1958 regissert av Kåre Bergstrøm, som adapterte Bernhard Borges (pseudonym for André Bjerke) roman fra 1942. Hovedrollene ble spilt av blant andre Henki Kolstad og Henny Moan.

Alle fotos fra den nye «De dødes tjern» av Axel Mustad

I den nye versjonen spiller Iben Akerlie den gåtefulle Liljan Werner som Moan fortolket i den første filmen. De andre rollene innehas av Jacob Andersen Schøyen, Jonathan Harboe, Sophia Lie og Elias Munk.

Sammen med en vennegjeng drar Liljan tilbake til familiehytta der tvillingbroren Bjørn døde året før. De skal ta endelig farvel og gjøre hytta klar til salg. Men snart begynner merkelig ting å skje. Liljan begynner å vandre i søvne om natten, og hunden hennes forsvinner. Når de svømmer i tjernet ved hytta etterlater vannet en svart masse på kroppene deres. Det kan også virke som noe eller noen betrakter dem.

Til VG har Bull Robsahm beskrevet filmen som mer en psykologisk thriller enn noen blodig horror. Men i beskrivelsen fra Trust Nordisk ligger det nok stoff til et aldri så lite blodbad mot slutten: «The horrific legend of Tore Gruvik, which everyone thought was innocent folklore, becomes reality when one of the group turns up dead. Between the deep dark forests and fjords of Norway, a battle to stay alive begins. Who will drown in the deep bottomless lake, and who will survive?»

De dødes tjern får premiere under Halloween på norske kinoer. Filmen er produsert av Bull Robsahm, Axel Mustad  og Thomas Robsahm, med Pryserfilm som coprodusent. Bull Robsham har tidligere regissert Amnesia og coregisserte Hjelp, vi er i filmbransjen og Rovdyr.

MENY