Altibox satser på strømmetjeneste for norsk innhold

Altibox satser på strømmetjeneste for norsk innhold

Altibox lanserer strømmetjenesten Godt Norsk, som skal fremme utelukkende norsk innhold. Men i første omgang blir det ikke mye ferskvare.

Foto: «Død Snø» er blant filmene Godt Norsk har sikret seg

Også teleselskapene og strømmetjenestene her hjemme ruster seg for det voksende trykket fra de globale strømmegigantene.

Toril Nag, styreleder i Altibox, forteller til Aftenposten at den nye tjenesten, som lanseres i slutten av juni, er basert på Altibox-kundenes preferanser. Filmer som Bör Börson jrDød SnøKristin Lavransdatter og Døden på Oslo S, har de allerede sikret seg.

– Utfordringen i dette velfylte markedet er at kataloger av norsk kvalitetsinnhold, nisjeinnhold og andre mindre produksjoner ofte «drukner» og ikke når ut til publikum. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Nag.

Målet til Altibox med tjenesten er å «distribuere bredden av norsk innhold».

– Det kan være produksjoner fra norske filmskoler, eller fra små produksjonsselskaper som lager kortfilmer eller norske dokumentarer, sier Nag til Aftenposten.

Hun mener tjenesten kan gi norske produksjoner et løft ved gi innholdet en god «hylleplassering». Gjennom å inngå distribusjonsavtaler med filmprodusenter tidlig, tror hun også det vil være lettere for dem å skaffe finansiering.

Rushprints redaktør Kjetil Lismoen hilser initiativet velkommen, men er ikke helt overbevist om at denne effekten uten videre vil komme.

– Om dette vil utgjøre en vesentlig forskjell for økonomien til norske produsenter tror jeg kanskje ikke. De tjener uansett veldig lite på strømming av spillefilmer, sier han til Aftenposten.

Hvorvidt Godt Norsk lykkes, mener han er avhengig av om de klarer å skaffe ferskt innhold av god kvalitet.

– Det er prisverdig at de vil fremheve norsk film på denne måten, men jeg tror ikke det blir noe konkurransefortrinn. Man må uansett ha abonnement på en lang rekke ulike tjenester for å kunne få et komplett tilbud av norsk film og TV. Det problemet ser jeg ikke noen snarlig løsning på, sier Lismoen.

– Hvis de greier å fronte tilbudet så det blir synlig for seerne, er det positivt. Hvis ikke blir det omtrent som på videosjapper på åttitallet, der norsk var en egen sjanger som var litt gjemt bort, sier Lismoen.

Les hele saken

Altibox satser på strømmetjeneste for norsk innhold

Altibox satser på strømmetjeneste for norsk innhold

Altibox lanserer strømmetjenesten Godt Norsk, som skal fremme utelukkende norsk innhold. Men i første omgang blir det ikke mye ferskvare.

Foto: «Død Snø» er blant filmene Godt Norsk har sikret seg

Også teleselskapene og strømmetjenestene her hjemme ruster seg for det voksende trykket fra de globale strømmegigantene.

Toril Nag, styreleder i Altibox, forteller til Aftenposten at den nye tjenesten, som lanseres i slutten av juni, er basert på Altibox-kundenes preferanser. Filmer som Bör Börson jrDød SnøKristin Lavransdatter og Døden på Oslo S, har de allerede sikret seg.

– Utfordringen i dette velfylte markedet er at kataloger av norsk kvalitetsinnhold, nisjeinnhold og andre mindre produksjoner ofte «drukner» og ikke når ut til publikum. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Nag.

Målet til Altibox med tjenesten er å «distribuere bredden av norsk innhold».

– Det kan være produksjoner fra norske filmskoler, eller fra små produksjonsselskaper som lager kortfilmer eller norske dokumentarer, sier Nag til Aftenposten.

Hun mener tjenesten kan gi norske produksjoner et løft ved gi innholdet en god «hylleplassering». Gjennom å inngå distribusjonsavtaler med filmprodusenter tidlig, tror hun også det vil være lettere for dem å skaffe finansiering.

Rushprints redaktør Kjetil Lismoen hilser initiativet velkommen, men er ikke helt overbevist om at denne effekten uten videre vil komme.

– Om dette vil utgjøre en vesentlig forskjell for økonomien til norske produsenter tror jeg kanskje ikke. De tjener uansett veldig lite på strømming av spillefilmer, sier han til Aftenposten.

Hvorvidt Godt Norsk lykkes, mener han er avhengig av om de klarer å skaffe ferskt innhold av god kvalitet.

– Det er prisverdig at de vil fremheve norsk film på denne måten, men jeg tror ikke det blir noe konkurransefortrinn. Man må uansett ha abonnement på en lang rekke ulike tjenester for å kunne få et komplett tilbud av norsk film og TV. Det problemet ser jeg ikke noen snarlig løsning på, sier Lismoen.

– Hvis de greier å fronte tilbudet så det blir synlig for seerne, er det positivt. Hvis ikke blir det omtrent som på videosjapper på åttitallet, der norsk var en egen sjanger som var litt gjemt bort, sier Lismoen.

Les hele saken

MENY