”Min bestefar er en alien” åpner Barnefilmfestivalen

”Min bestefar er en alien” åpner Barnefilmfestivalen

«Min bestefar er en alien» åpner Barnefilmfestivalen i Kristiansand der også en rekke nye norske kortfilmer vises.

Min bestefar er en alien (foto) er en norsk-kroatisk sci-fi-film som har norgespremiere under årets Barnefilmfestival. En av hovedrolleinnhaverne er Nils Ole Oftebro, som også vil være tilstede når festivalen åpner. Det norske produksjonsselskapet Filmbin ved Nicolas Sando er co-produsent, og står som kjent bak en rekke barnefilmer de siste årene, nå sist prisbelønte Los Bando.

Min bestefar er en alien handler om Una, som får livet snudd på hodet den dagen bestefaren bortføres av romvesener og moren havner på sykehus. ”Hennes nye bestevenn blir en smågretten robot, som hun finner i bestefarens verksted. Roboten avslører at bestefar egentlig er en alien og at de har 24 timer på å redde han. Redningsaksjonen leder til et vakkert vennskap, og den rasjonelle og logikkdrevne roboten lærer å forstå hva følelser betyr for mennesker. Unas kjærlighet og stå-på-kraft viser seg å være redningen for hennes halvt-alien-familie”.

I kortfilmprogrammet Korte Perler vises den nye norske animasjonsfilmen Pappa som nylig fikk hederlig omtale fra den internasjonale juryen i Generation Kplus-programmet på Berlinalen. Det er Atle S. Blakseth og Einar Dunsæd som har regien på filmen.

Andre norske kortfilmer som vises er blant annet Dan Johan Filip Svenssons Det vi ikke snakker om, Ole Tellefsens Drømmedagboken, Tiril Myhre Skårs Guttejenta og Lisa Enes Øyet i det høye (les mer om hele kortfilmprogrammet).

Barnefilmfestivalen er en av Norges største og viktigste kulturarrangement for barn, og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Årets festival går av stabelen 29. april til 4. mai. I alt vises nærmere 100 barne- og ungdomsfilmer fra 28 land. I tillegg arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere. Det blir også visninger og arrangementer i Arendal og Farsund, og lørdag 4. mai deles det ut priser.

”Min bestefar er en alien” åpner Barnefilmfestivalen

”Min bestefar er en alien” åpner Barnefilmfestivalen

«Min bestefar er en alien» åpner Barnefilmfestivalen i Kristiansand der også en rekke nye norske kortfilmer vises.

Min bestefar er en alien (foto) er en norsk-kroatisk sci-fi-film som har norgespremiere under årets Barnefilmfestival. En av hovedrolleinnhaverne er Nils Ole Oftebro, som også vil være tilstede når festivalen åpner. Det norske produksjonsselskapet Filmbin ved Nicolas Sando er co-produsent, og står som kjent bak en rekke barnefilmer de siste årene, nå sist prisbelønte Los Bando.

Min bestefar er en alien handler om Una, som får livet snudd på hodet den dagen bestefaren bortføres av romvesener og moren havner på sykehus. ”Hennes nye bestevenn blir en smågretten robot, som hun finner i bestefarens verksted. Roboten avslører at bestefar egentlig er en alien og at de har 24 timer på å redde han. Redningsaksjonen leder til et vakkert vennskap, og den rasjonelle og logikkdrevne roboten lærer å forstå hva følelser betyr for mennesker. Unas kjærlighet og stå-på-kraft viser seg å være redningen for hennes halvt-alien-familie”.

I kortfilmprogrammet Korte Perler vises den nye norske animasjonsfilmen Pappa som nylig fikk hederlig omtale fra den internasjonale juryen i Generation Kplus-programmet på Berlinalen. Det er Atle S. Blakseth og Einar Dunsæd som har regien på filmen.

Andre norske kortfilmer som vises er blant annet Dan Johan Filip Svenssons Det vi ikke snakker om, Ole Tellefsens Drømmedagboken, Tiril Myhre Skårs Guttejenta og Lisa Enes Øyet i det høye (les mer om hele kortfilmprogrammet).

Barnefilmfestivalen er en av Norges største og viktigste kulturarrangement for barn, og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Årets festival går av stabelen 29. april til 4. mai. I alt vises nærmere 100 barne- og ungdomsfilmer fra 28 land. I tillegg arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere. Det blir også visninger og arrangementer i Arendal og Farsund, og lørdag 4. mai deles det ut priser.

MENY