Jim Jarmusch åpner Cannes med ”tidenes zombie-cast”

Jim Jarmusch åpner Cannes med ”tidenes zombie-cast”

Jim Jarmusch åpner årets filmfestival i Cannes med det festivalen hevder er tidenes cast i noen zombiefilm. Her kan du se traileren til «The Dead Don’t Die».

Her vil vi nemlig få møte en lang rekke av de stjernene og kultskuespillerne som har vært innom en Jarmusch-film en eller annen gang, fra Adam Driver og Bill Murray til Tilda Swinton og Tom Waits.

I The Dead Don’t Die spiller Driver, Murray og Sevigny lokale politifolk i en liten amerikansk småby som hjemsøkes av zombier. ”They rise from their graves and savagely attack and feast on the living – and the citizens of the town must battle for their survival”.

Ikke en spesielt original historie, men kjenner vi Jarmusch rett blir ikke dette en zombiefilm helt etter oppskriften. Hvordan kan det bli det med Murray som politisjef og Iggy Pop som sjefszombie!

Jarmusch sin forrige flørt med en så blodig sjanger var i Only Lovers Left Alive (2014), der vi følger to aldrende og livstrette vampyrer, spilt av Tom Hiddleston og nevnte Swinton. De bor hver for seg, i Tangier og Detroit, og de to byene gjenspeiler vampyrenes (og Jarmusch’) fascinasjon for vakre forfallsprosesser og den utrolige kulturhistorien som knyttes til stedene. En av tidenes mest rørende og originale vampyrfilmer, mener nå vi.

Andre skuespillere som medvirker i The Dead don’t die er blant annet Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Selena Gomez, RZA, Sara Driver, Austin Butler, Luka Sabbat, Eszter Balint og Carol Kane.

Jarmusch er en gjenganger i Cannes, og ble allerede i 1994 tildelt Camera d’or for Stranger Than Paradise.

Årets åpningsseremoni finner sted 14.mai. Festivalen avslutter den 25.mai. Programmet for hovedkonkurransen slippes 18.april.

 

Jim Jarmusch åpner Cannes med ”tidenes zombie-cast”

Jim Jarmusch åpner Cannes med ”tidenes zombie-cast”

Jim Jarmusch åpner årets filmfestival i Cannes med det festivalen hevder er tidenes cast i noen zombiefilm. Her kan du se traileren til «The Dead Don’t Die».

Her vil vi nemlig få møte en lang rekke av de stjernene og kultskuespillerne som har vært innom en Jarmusch-film en eller annen gang, fra Adam Driver og Bill Murray til Tilda Swinton og Tom Waits.

I The Dead Don’t Die spiller Driver, Murray og Sevigny lokale politifolk i en liten amerikansk småby som hjemsøkes av zombier. ”They rise from their graves and savagely attack and feast on the living – and the citizens of the town must battle for their survival”.

Ikke en spesielt original historie, men kjenner vi Jarmusch rett blir ikke dette en zombiefilm helt etter oppskriften. Hvordan kan det bli det med Murray som politisjef og Iggy Pop som sjefszombie!

Jarmusch sin forrige flørt med en så blodig sjanger var i Only Lovers Left Alive (2014), der vi følger to aldrende og livstrette vampyrer, spilt av Tom Hiddleston og nevnte Swinton. De bor hver for seg, i Tangier og Detroit, og de to byene gjenspeiler vampyrenes (og Jarmusch’) fascinasjon for vakre forfallsprosesser og den utrolige kulturhistorien som knyttes til stedene. En av tidenes mest rørende og originale vampyrfilmer, mener nå vi.

Andre skuespillere som medvirker i The Dead don’t die er blant annet Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Selena Gomez, RZA, Sara Driver, Austin Butler, Luka Sabbat, Eszter Balint og Carol Kane.

Jarmusch er en gjenganger i Cannes, og ble allerede i 1994 tildelt Camera d’or for Stranger Than Paradise.

Årets åpningsseremoni finner sted 14.mai. Festivalen avslutter den 25.mai. Programmet for hovedkonkurransen slippes 18.april.

 

MENY