Blir «Avengers: Endgame» tidenes best besøkte kinofilm?

Blir «Avengers: Endgame» tidenes best besøkte kinofilm?

”Avengers: Endgame” tegner til å bli en av de best besøkte kinofilmene noensinne. Det lover godt for Disneys nye strømmetjeneste som slippes i november.

Nordmenn har gått mann av huse og fylt kinosalene landet over for å se den 22. Marvel-filmen som har den største ansamlingen Marvel-helter på ett brett: Hele 261 024 besøkende har sett filmen siden premieredagen, melder distributøren The Walt Disney Company i Norge.

 ”Tallene viser at Avengers: Endgame har tidenes nest beste kinobesøk ved 5-dagers åpningshelg i Norge, kun slått av Star Wars: The Force Awakens, som i desember 2015 ble sett av 264 011”.

På åpningsdagen valgte 95.5 % av landets kinopublikum å se Avengers: Endgame, i løpet av de fem siste dagene har filmen hatt 83. 5% markedsandel. Sammenlignet med Avengeres: Infinity War som ble lansert i april 2018 er besøket hele 59 % høyere.

Denne voldsomme dominansen kan vi også se internasjonalt: Avengers: Endgame kan bli den mest innbringende filmen noensinne etter at den har spilt inn 1,2 milliarder dollar i åpningshelgen. Den forrige rekorden hadde Avengers: Infinity War med 640 millioner dollar. Begge filmen er produsert av Disney-eide Marvel Studios.

Tallene lover godt foran Disneys posisjonering overfor Netflix med sin planlagte strømmetjeneste som lanseres i november. Der vil Marvel-universet utgjøre juvelen i kronen. Ingen andre filmserier kan vise til samme markedskraft akkurat nå, og tilgangen på Marvel-universet gir Disney muligheter til å ekspandere det til også å omfatte serier. På mange måter er filmene en serie langepisoder som skaper forventninger til de neste filmene som ingen andre kinofilm-serier kan matche.

Blir «Avengers: Endgame» tidenes best besøkte kinofilm?

Blir «Avengers: Endgame» tidenes best besøkte kinofilm?

”Avengers: Endgame” tegner til å bli en av de best besøkte kinofilmene noensinne. Det lover godt for Disneys nye strømmetjeneste som slippes i november.

Nordmenn har gått mann av huse og fylt kinosalene landet over for å se den 22. Marvel-filmen som har den største ansamlingen Marvel-helter på ett brett: Hele 261 024 besøkende har sett filmen siden premieredagen, melder distributøren The Walt Disney Company i Norge.

 ”Tallene viser at Avengers: Endgame har tidenes nest beste kinobesøk ved 5-dagers åpningshelg i Norge, kun slått av Star Wars: The Force Awakens, som i desember 2015 ble sett av 264 011”.

På åpningsdagen valgte 95.5 % av landets kinopublikum å se Avengers: Endgame, i løpet av de fem siste dagene har filmen hatt 83. 5% markedsandel. Sammenlignet med Avengeres: Infinity War som ble lansert i april 2018 er besøket hele 59 % høyere.

Denne voldsomme dominansen kan vi også se internasjonalt: Avengers: Endgame kan bli den mest innbringende filmen noensinne etter at den har spilt inn 1,2 milliarder dollar i åpningshelgen. Den forrige rekorden hadde Avengers: Infinity War med 640 millioner dollar. Begge filmen er produsert av Disney-eide Marvel Studios.

Tallene lover godt foran Disneys posisjonering overfor Netflix med sin planlagte strømmetjeneste som lanseres i november. Der vil Marvel-universet utgjøre juvelen i kronen. Ingen andre filmserier kan vise til samme markedskraft akkurat nå, og tilgangen på Marvel-universet gir Disney muligheter til å ekspandere det til også å omfatte serier. På mange måter er filmene en serie langepisoder som skaper forventninger til de neste filmene som ingen andre kinofilm-serier kan matche.

MENY