Cinenords “Isdalen” presenteres under Canneseries

Cinenords “Isdalen” presenteres under Canneseries

Under Canneseries skal Cinenord presentere «Isdalen» – en dramaserie som er inspirert av hendelser i Bergensområdet og Netflix-serien «Stranger Things».

Det norske dramaserieprosjektet Isdalen er tatt ut til å presenteres under årets utgave av Canneseries (eller Cannes International Series Festival, som den også heter). Festivalen foregår samtidig med MIPTV, det tradisjonsrike tv-markedet som arrangeres i Cannes 8-11.april.

Prosjektet inngår sammen med 11 andre i det såkalte ”In Development, the Cannes Drama Creative Forum” som er et tredagers arrangement viet utviklingen av internasjonale coproduksjoner. Det gir produsenter og serieskapere muligheten til å nå ut med nye dramaprosjekter på et internasjonalt nivå. De 12 prosjektene er plukket ut blant nær 400 påmeldte prosjekter fra 41 land.

Isdalen omtales som en spenningsserie, med Silje Hopland Eik og Cindy Hanson som serieskapere for Cinenord. Det er Sofia Lersol Lund som skriver på manus og Janic Heen som er tiltenkt regien. Både Heen, Hanson og Hopland Eik er fra før involvert i Cinenords storsatsing Atlantic Crossing som nå er i produksjon, mens Lersol Lund er aktuell med Heimebane og snart Twin.

Serien skildrer universitetsstudentene Thea og Amirs forsøk på å spore opp venninnen Ida som forsvinner sporløst under en haiketur i Isdalen – et område nær Ulriken i Bergen som er forbundet med mange mørke myter. Da Bergens Tidene intervjuet Hopland Eik om prosjektet på forsommeren i fjor, fremhevet hun at Cinenord var i dialog med Netflix om prosjektet. Selv om deler av handlingen foregår i Isdalen i Bergen, har ikke historien direkte link til mysteriet om Isdalskvinnen.

– Vi kaller det en serie som er inspirert av diverse hendelser i Isdalen-området. Det handler om en gruppe studenter fra universitetet. En av dem forsvinner, etter sist å ha blitt sett i Isdalen. Vennene begynner å etterforske forsvinningen på egen hånd, og kommer i kontakt med alt fra satanistisk svartmetall til gamle myter og historier, sier Eik og påpeker at Netflix-fenomenet Stranger Things er en god referanse.

Cindy Hanson og Silje Hopland Eik (med Moa Westeson i midten).

Hopland Eik og utviklingsprodusent Cindy Hanson er begge fra Bergen, og de vil spinne på egne erfaringer fra byen.

– Dette er et prosjekt vi utvikler sammen fra scratch av. Jeg vil bruke Bergen mer på film, og jeg tror en historie med utgangspunkt i studentmiljøet på «Høyden» kan bli spennende å dykke inn i, sier produsenten.

– Vi har god dialog med Netflix. De er veldig interessert, særlig etter at de fikk sett bildene våre fra Bergen. Så dette har jeg stor tro på, sa produsenten til BT i fjor.

Cinenords “Isdalen” presenteres under Canneseries

Cinenords “Isdalen” presenteres under Canneseries

Under Canneseries skal Cinenord presentere «Isdalen» – en dramaserie som er inspirert av hendelser i Bergensområdet og Netflix-serien «Stranger Things».

Det norske dramaserieprosjektet Isdalen er tatt ut til å presenteres under årets utgave av Canneseries (eller Cannes International Series Festival, som den også heter). Festivalen foregår samtidig med MIPTV, det tradisjonsrike tv-markedet som arrangeres i Cannes 8-11.april.

Prosjektet inngår sammen med 11 andre i det såkalte ”In Development, the Cannes Drama Creative Forum” som er et tredagers arrangement viet utviklingen av internasjonale coproduksjoner. Det gir produsenter og serieskapere muligheten til å nå ut med nye dramaprosjekter på et internasjonalt nivå. De 12 prosjektene er plukket ut blant nær 400 påmeldte prosjekter fra 41 land.

Isdalen omtales som en spenningsserie, med Silje Hopland Eik og Cindy Hanson som serieskapere for Cinenord. Det er Sofia Lersol Lund som skriver på manus og Janic Heen som er tiltenkt regien. Både Heen, Hanson og Hopland Eik er fra før involvert i Cinenords storsatsing Atlantic Crossing som nå er i produksjon, mens Lersol Lund er aktuell med Heimebane og snart Twin.

Serien skildrer universitetsstudentene Thea og Amirs forsøk på å spore opp venninnen Ida som forsvinner sporløst under en haiketur i Isdalen – et område nær Ulriken i Bergen som er forbundet med mange mørke myter. Da Bergens Tidene intervjuet Hopland Eik om prosjektet på forsommeren i fjor, fremhevet hun at Cinenord var i dialog med Netflix om prosjektet. Selv om deler av handlingen foregår i Isdalen i Bergen, har ikke historien direkte link til mysteriet om Isdalskvinnen.

– Vi kaller det en serie som er inspirert av diverse hendelser i Isdalen-området. Det handler om en gruppe studenter fra universitetet. En av dem forsvinner, etter sist å ha blitt sett i Isdalen. Vennene begynner å etterforske forsvinningen på egen hånd, og kommer i kontakt med alt fra satanistisk svartmetall til gamle myter og historier, sier Eik og påpeker at Netflix-fenomenet Stranger Things er en god referanse.

Cindy Hanson og Silje Hopland Eik (med Moa Westeson i midten).

Hopland Eik og utviklingsprodusent Cindy Hanson er begge fra Bergen, og de vil spinne på egne erfaringer fra byen.

– Dette er et prosjekt vi utvikler sammen fra scratch av. Jeg vil bruke Bergen mer på film, og jeg tror en historie med utgangspunkt i studentmiljøet på «Høyden» kan bli spennende å dykke inn i, sier produsenten.

– Vi har god dialog med Netflix. De er veldig interessert, særlig etter at de fikk sett bildene våre fra Bergen. Så dette har jeg stor tro på, sa produsenten til BT i fjor.

MENY