Poppe med dramaportrett av Munchs ”Skrik”

Poppe med dramaportrett av Munchs ”Skrik”

Erik Poppes neste spillefilm blir en dramatisering som tar utgangspunkt i Edvard Munchs mest kjente kunstverk, «Skrik».

Erik Poppes neste prosjekt blir en dramatisering som skal ta for seg Edvard Munchs mest kjente kunstverk, «Skrik». Det er Screen som melder om dette fra Berlinalen der de har snakket med regissøren.

Det er ingen hemmelighet at Erik Poppe har jobbet en stund med å utvikle et manus om Edvard Munchs maleri. Sist gang vi meldte om det, var planen å utvikle det hos Nordisk Film Productions sammen med Aage Aaberge. Men høsten 2017 meldte sistnevnte at de ennå ikke var i mål:

 ”Vi har brukt mye tid og penger på å utvikle Munch-prosjektet, men har etter mange år og fire forskjellige manusforfattere fortsatt ikke lykkes med å få på plass et godt nok manuskript. Jeg setter min lit til at Erik Poppe klarer å løse manusfloken og at prosjektet kan realiseres innen rimelig tid.”

Nå virker det altså som Poppe er nærmere målet, men denne gangen sammen med sin faste produsent, Paradox (som nylig ble kjøpt opp av SF Studios).

Det er Poppes faste manuspartner Harald Rosenløw Eeg som skriver manus, med handlingen lagt til Oslo, Berlin og Paris. Budsjettet er på ca 80 millioner og innspillingen skal starte tidligst i 2020. Hvor langt de er kommet i arbeidet med finansieringen, vet vi ikke, men foreløpig er ingen støtte bevilget fra norske eller nordiske støtteordninger. Men Paradox og Poppe kan bevege seg raskt under radaren når de først begynner på noe – det viste de til gagns med produksjonen av Utøya 22.juli.

Poppe sier til Screen at dette ikke blir noen typisk ”biopic”. Filmen vil kun omhandle en avgjørende fase i løpet av noen få måneder av kunstnerens liv. Det er ikke bare en historie for kunstelskere; Munch representerer noe som fortsatt er relevant i dag, mener Poppe: Det er historien om hvordan noen er villig til å gå langt for noe de tror på.

Målet er å ha manus klart innen filmfestivalen i Cannes i mai.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Poppe med dramaportrett av Munchs ”Skrik”

Poppe med dramaportrett av Munchs ”Skrik”

Erik Poppes neste spillefilm blir en dramatisering som tar utgangspunkt i Edvard Munchs mest kjente kunstverk, «Skrik».

Erik Poppes neste prosjekt blir en dramatisering som skal ta for seg Edvard Munchs mest kjente kunstverk, «Skrik». Det er Screen som melder om dette fra Berlinalen der de har snakket med regissøren.

Det er ingen hemmelighet at Erik Poppe har jobbet en stund med å utvikle et manus om Edvard Munchs maleri. Sist gang vi meldte om det, var planen å utvikle det hos Nordisk Film Productions sammen med Aage Aaberge. Men høsten 2017 meldte sistnevnte at de ennå ikke var i mål:

 ”Vi har brukt mye tid og penger på å utvikle Munch-prosjektet, men har etter mange år og fire forskjellige manusforfattere fortsatt ikke lykkes med å få på plass et godt nok manuskript. Jeg setter min lit til at Erik Poppe klarer å løse manusfloken og at prosjektet kan realiseres innen rimelig tid.”

Nå virker det altså som Poppe er nærmere målet, men denne gangen sammen med sin faste produsent, Paradox (som nylig ble kjøpt opp av SF Studios).

Det er Poppes faste manuspartner Harald Rosenløw Eeg som skriver manus, med handlingen lagt til Oslo, Berlin og Paris. Budsjettet er på ca 80 millioner og innspillingen skal starte tidligst i 2020. Hvor langt de er kommet i arbeidet med finansieringen, vet vi ikke, men foreløpig er ingen støtte bevilget fra norske eller nordiske støtteordninger. Men Paradox og Poppe kan bevege seg raskt under radaren når de først begynner på noe – det viste de til gagns med produksjonen av Utøya 22.juli.

Poppe sier til Screen at dette ikke blir noen typisk ”biopic”. Filmen vil kun omhandle en avgjørende fase i løpet av noen få måneder av kunstnerens liv. Det er ikke bare en historie for kunstelskere; Munch representerer noe som fortsatt er relevant i dag, mener Poppe: Det er historien om hvordan noen er villig til å gå langt for noe de tror på.

Målet er å ha manus klart innen filmfestivalen i Cannes i mai.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY