Oscarakademiet med helomvending

Oscarakademiet med helomvending

Oscar-akademiet har besluttet å gjøre om på planene om å utelukke en rekke sentrale fagfunksjoner fra tv-showet. Det skjer etter massiv kritikk fra store deler av den amerikanske filmbransjen

Oscarakademiet har besluttet å gjøre om på planene om å utelukke en rekke sentrale fagfunksjoner fra tv-showet. Det skjer etter at planene utløste massiv kritikk fra store deler av den amerikanske filmbransjen i slutten av denne uken, anført av profiler som Christopher Nolan, Brad Pitt, Martin Scorsese og flere andre.

De var alle i harnisk over at akademiet kunne finne på å utelukke så sentrale aktører som blant annet filmfotografer og klippere – de som kanskje framfor noen har utviklet filmens egenart – fra det tv-overførte showet og isteden la de få sine priser under reklameavbrekkene. I likhet med Amandakomiteen her hjemme ønsket akademiet å finne en annen plassering i showet for noen av disse prisene. Planen var å redigere disse innslagene og innlemme de helt på tampen av showet.

I et åpent brev fra sentrale aktører i bransjen ble protesten formulert på følgende måte:

The Academy was founded in 1927 to recognize and uphold excellence in the cinematic arts, inspire imagination and help connect the world through the universal medium of motion pictures. Unfortunately, we have drifted from this mission in our pursuit of presenting entertainment rather than in presenting a celebration of our art form and the people behind it. Relegating these essential cinematic crafts to lesser status in this 91st Academy Awards ceremony is nothing less than an insult to those of us who have devoted our lives and passions to our chosen profession.”

Etter et møte med flere av disse profilene har akademiet og lederen John Bailey nå foretatt en helomvending og vil presentere alle prisene slik det opprinnelig var planlagt. Du kan lese mer om hva som skjedde i kulissene i forkant av denne snuoperasjonen på bloggen til Anne Thompson.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oscarakademiet med helomvending

Oscarakademiet med helomvending

Oscar-akademiet har besluttet å gjøre om på planene om å utelukke en rekke sentrale fagfunksjoner fra tv-showet. Det skjer etter massiv kritikk fra store deler av den amerikanske filmbransjen

Oscarakademiet har besluttet å gjøre om på planene om å utelukke en rekke sentrale fagfunksjoner fra tv-showet. Det skjer etter at planene utløste massiv kritikk fra store deler av den amerikanske filmbransjen i slutten av denne uken, anført av profiler som Christopher Nolan, Brad Pitt, Martin Scorsese og flere andre.

De var alle i harnisk over at akademiet kunne finne på å utelukke så sentrale aktører som blant annet filmfotografer og klippere – de som kanskje framfor noen har utviklet filmens egenart – fra det tv-overførte showet og isteden la de få sine priser under reklameavbrekkene. I likhet med Amandakomiteen her hjemme ønsket akademiet å finne en annen plassering i showet for noen av disse prisene. Planen var å redigere disse innslagene og innlemme de helt på tampen av showet.

I et åpent brev fra sentrale aktører i bransjen ble protesten formulert på følgende måte:

The Academy was founded in 1927 to recognize and uphold excellence in the cinematic arts, inspire imagination and help connect the world through the universal medium of motion pictures. Unfortunately, we have drifted from this mission in our pursuit of presenting entertainment rather than in presenting a celebration of our art form and the people behind it. Relegating these essential cinematic crafts to lesser status in this 91st Academy Awards ceremony is nothing less than an insult to those of us who have devoted our lives and passions to our chosen profession.”

Etter et møte med flere av disse profilene har akademiet og lederen John Bailey nå foretatt en helomvending og vil presentere alle prisene slik det opprinnelig var planlagt. Du kan lese mer om hva som skjedde i kulissene i forkant av denne snuoperasjonen på bloggen til Anne Thompson.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY