Hovedstadens nisjekinoer med felles løft for distribusjon

Hovedstadens nisjekinoer med felles løft for distribusjon

Tre nisjekinoer i Oslo går sammen om å sette opp nye filmer av såkalt høy kunstnerisk kvalitet som ikke får bred kinodistribusjon. Den første filmen er Paul Schraders «First Reformed».

Kunstnernes Hus Kino, Vega Scene og Cinemateket i Oslo går sammen om å sette opp nye filmer av såkalt høy kunstnerisk kvalitet som ikke får bred kinodistribusjon.

Den første filmen som blir en del av den felles satsingen er Paul Schraders kritikerroste First Reformed (foto).

Alliansen mellom nisjekinoene er tidligere varslet. I en felles pressemelding begrunnes den som ”en naturlig følge av de senere årenes oppblomstring av en mer vital og nyskapende filmformidling i Norge, med uavhengige kinoer, en rekke nye visningskonsepter og vektlegging av samtaler om film. Alle de tre visningsstedene har kuraterte program der filmens kunstneriske verdi er et viktig premiss for utvalget, og der filmene sees i en sammenheng”, heter det i omtalen.

– Med alliansen ønsker vi å gjøre publikum oppmerksom på nisjekinoene, og stå sammen om å skape engasjement for filmen som kunstuttrykk, sier Silja Espolin Johnson, programsjef ved Kunstnernes Hus Kino. Sammen med Truls Foss ved Vega scene representerer hun en ny alternativ utfordrer på kinomarkedet i Oslo.

Jan Langlo i Cinemateket understreker på sin side overfor Rushprint at det felles løftet ikke kommer isteden for Cinematekets ”månedens film”, men blir en ytterligere satsing.

First Reformed har Ethan Hawke, Amanda Seyfried og Philip Ettinger i hovedrollene. Filmen er en mørk skildring av verdens tilstand, og ”et nådeløst innlegg i klimadebatten”. Svært mange kritikere hadde First Reformed på sine «best of 2018»-lister, og det er første gang Paul Schrader har fått en Oscarnominasjon (for beste manus). Filmen vil vises parallelt på de tre visningsstedene i mars og april.

Hovedstadens nisjekinoer med felles løft for distribusjon

Hovedstadens nisjekinoer med felles løft for distribusjon

Tre nisjekinoer i Oslo går sammen om å sette opp nye filmer av såkalt høy kunstnerisk kvalitet som ikke får bred kinodistribusjon. Den første filmen er Paul Schraders «First Reformed».

Kunstnernes Hus Kino, Vega Scene og Cinemateket i Oslo går sammen om å sette opp nye filmer av såkalt høy kunstnerisk kvalitet som ikke får bred kinodistribusjon.

Den første filmen som blir en del av den felles satsingen er Paul Schraders kritikerroste First Reformed (foto).

Alliansen mellom nisjekinoene er tidligere varslet. I en felles pressemelding begrunnes den som ”en naturlig følge av de senere årenes oppblomstring av en mer vital og nyskapende filmformidling i Norge, med uavhengige kinoer, en rekke nye visningskonsepter og vektlegging av samtaler om film. Alle de tre visningsstedene har kuraterte program der filmens kunstneriske verdi er et viktig premiss for utvalget, og der filmene sees i en sammenheng”, heter det i omtalen.

– Med alliansen ønsker vi å gjøre publikum oppmerksom på nisjekinoene, og stå sammen om å skape engasjement for filmen som kunstuttrykk, sier Silja Espolin Johnson, programsjef ved Kunstnernes Hus Kino. Sammen med Truls Foss ved Vega scene representerer hun en ny alternativ utfordrer på kinomarkedet i Oslo.

Jan Langlo i Cinemateket understreker på sin side overfor Rushprint at det felles løftet ikke kommer isteden for Cinematekets ”månedens film”, men blir en ytterligere satsing.

First Reformed har Ethan Hawke, Amanda Seyfried og Philip Ettinger i hovedrollene. Filmen er en mørk skildring av verdens tilstand, og ”et nådeløst innlegg i klimadebatten”. Svært mange kritikere hadde First Reformed på sine «best of 2018»-lister, og det er første gang Paul Schrader har fått en Oscarnominasjon (for beste manus). Filmen vil vises parallelt på de tre visningsstedene i mars og april.

MENY