Nye norske dokumentarer presenteres på CPH:DOX

Nye norske dokumentarer presenteres på CPH:DOX

Tonje Hessen Schei, Tone Grøttjord-Glennes, Margreth Olin og Katja Høgset fronter norsk film med nye dokumentarprosjekter under årets Works in progress på CPH:DOX.

Foto fra Speranzas «Selvportrettet»

Fire nye norske dokumentarprosjekter skal presenteres på Work in progress-programmet under årets CPH:DOX i København. Noen av de er ferdig og søker distributør, mens andre er på jakt etter den siste finansieringen.

Tonje Hessen Schei er representert med to prosjekter: ihuman og Hallelujah.

iHuman er en film som handler om kunstig intelligens, og hvordan det påvirker oss og verden rundt oss. Hessen Schei og produsenten UpNorth Film fikk nesten 4,6 millioner i støtte fra NFI i fjor høst, og prosjektet ble nylig også presentert på Berlinalen.

”Hybridfilmen iHuman undersøker hvordan makten bak kunstig intelligens påvirker oss, vårt samfunn og vår fremtid. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Hvem har egentlig kontrollen? En film om kunstig intelligens og sosial kontroll, nye maktkonstellasjoner og motstridende krefter i det teknologiske kappløpet”.

Hallelujah er en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme med Hessen Schei på manus og regi. UpNorth er også her produsent.

Selvportrettet er en fortelling om ”skam, kropp og kunst”, av Speranza Film ved regissør Katja HøgsetEspen Wallin og produsent Margreth Olin. Filmen skildrer Lene Marie Fossen som ser ut til å dø av anoreksi. Fossen er samtidig et unikt kunstnerisk talent innen fotografi som kan stå på randen av et internasjonalt gjennombrudd. «Hennes sans for dramaturgi og evnen til å utnytte lyset er det som gjør bildene hennes så unike. Og det er hva som gjør selvportrettene i hennes første soloutstilling så sterke”.

Tone Grøttjord-Glennes Scener fra oppvekst skildrer hvordan man går videre i livet etter en barndom preget av seksuelle overgrep. Filmen fikk produksjonsstøtte i fjor våres fra NFI og produseres av Sant & Usant.

«Filmen skal, med sin unike tilgang, invitere publikum inn i en nær og krevende tilværelse for en 19 år gammel jente som møter samfunnets forventninger om å bli selvstendig, på tross av den børen hun bærer med seg. Filmskaperne velger en original og modig form på filmen. Filmen skal på det store lerretet både for dens filmatiske kvaliteter, og på grunn av dens relevans i offentligheten», heter det blant annet i NFIs omtale av prosjektet da det fikk støtte.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nye norske dokumentarer presenteres på CPH:DOX

Nye norske dokumentarer presenteres på CPH:DOX

Tonje Hessen Schei, Tone Grøttjord-Glennes, Margreth Olin og Katja Høgset fronter norsk film med nye dokumentarprosjekter under årets Works in progress på CPH:DOX.

Foto fra Speranzas «Selvportrettet»

Fire nye norske dokumentarprosjekter skal presenteres på Work in progress-programmet under årets CPH:DOX i København. Noen av de er ferdig og søker distributør, mens andre er på jakt etter den siste finansieringen.

Tonje Hessen Schei er representert med to prosjekter: ihuman og Hallelujah.

iHuman er en film som handler om kunstig intelligens, og hvordan det påvirker oss og verden rundt oss. Hessen Schei og produsenten UpNorth Film fikk nesten 4,6 millioner i støtte fra NFI i fjor høst, og prosjektet ble nylig også presentert på Berlinalen.

”Hybridfilmen iHuman undersøker hvordan makten bak kunstig intelligens påvirker oss, vårt samfunn og vår fremtid. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Hvem har egentlig kontrollen? En film om kunstig intelligens og sosial kontroll, nye maktkonstellasjoner og motstridende krefter i det teknologiske kappløpet”.

Hallelujah er en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme med Hessen Schei på manus og regi. UpNorth er også her produsent.

Selvportrettet er en fortelling om ”skam, kropp og kunst”, av Speranza Film ved regissør Katja HøgsetEspen Wallin og produsent Margreth Olin. Filmen skildrer Lene Marie Fossen som ser ut til å dø av anoreksi. Fossen er samtidig et unikt kunstnerisk talent innen fotografi som kan stå på randen av et internasjonalt gjennombrudd. «Hennes sans for dramaturgi og evnen til å utnytte lyset er det som gjør bildene hennes så unike. Og det er hva som gjør selvportrettene i hennes første soloutstilling så sterke”.

Tone Grøttjord-Glennes Scener fra oppvekst skildrer hvordan man går videre i livet etter en barndom preget av seksuelle overgrep. Filmen fikk produksjonsstøtte i fjor våres fra NFI og produseres av Sant & Usant.

«Filmen skal, med sin unike tilgang, invitere publikum inn i en nær og krevende tilværelse for en 19 år gammel jente som møter samfunnets forventninger om å bli selvstendig, på tross av den børen hun bærer med seg. Filmskaperne velger en original og modig form på filmen. Filmen skal på det store lerretet både for dens filmatiske kvaliteter, og på grunn av dens relevans i offentligheten», heter det blant annet i NFIs omtale av prosjektet da det fikk støtte.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY