Ole Giæver og Andreas Riiser til Berlinalens serie-pitching

Ole Giæver og Andreas Riiser til Berlinalens serie-pitching

To av de ni serieprosjektene som skal presenteres under Berlinalens co-produksjonsmarked er norske.

Foto: Fra fjorårets pitcherunde 

Ole Giæver og Andreas J. Riiser drar sammen med sine respektive produsenter Maria Ekerhovd (Merfilm) og Hans-Jørgen Osnes (Motlys) til Berlinalen i februar for å delta på Co-Pro Series 2019. Der skal de pitche sine prosjekter, Klone og Hacker, for mulige internasjonale co-produsenter og medfinansiører. Både Valkyrien og Lykkeland har med hell deltatt på Co-Pros Series tidligere – sammen med blant annet den tyske storserien Babylon Berlin. Co-Pros Series arrangeres i tilknytning til Drama Series Days som er Berlinalens visningsarena for premiereklare serier. 

Nylig fikk Giæver og Mer Film tilskudd fra Norsk filminstitutt til webserien som omtales som en humoristisk utforskning av to menneskers og en klones eksistensielle identitetskriser. ”Året er 2041. Et lite romskip er på vei tilbake til jorda og de eneste ombord er ekteparet Fredrik og Eva. Underveis oppdager dessverre Fredrik at han er infisert av et fremmed virus og at han ikke får lov til å returnere hjem. I ren desperasjon kloner han seg selv i skipets 3D-printer, og fra da av utspiller et heftig og pinlig trekantdrama seg”.

”Ole Giæver utvidar konseptet med å iscenesette seg sjølv ved å mangedoble seg som kloner ei eller annan gong i framtida. Prosjektet tar både situasjonskomedien og webserieformatet på alvor, og fyller det med litt av det vi kjenner frå Giævers tidlegare spillefilmar”, skrev NFI-konsulent Ståle Stein Berg da han ga prosjektet utviklingsstøtte.

Andreas J. Riisers Hacker er tildelt utviklingsstøtte fra NFI i to omganger, men her vet vi foreløpig lite om prosjektet. Riiser skal ha regien og har skrevet manus sammen med Christian A. Owe og Amalie Kasin Lerstang.


Her er alle prosjektene som deltar:

 Davos (forfattere: Michael Sauter, Thomas Hess, Christoph Busche; regissør: Michael Krummenacher), Contrast Film Zürich, Sveits
 A Family Matter (serieskaper: Maja Jul Larsen; regissør: Pernille Fischer Christensen), DR Drama, Danmark
 Reindeer Mafia (forfatter: Sami Parkkinen; regissør: Mika Kurvinen, Mika Kaurismäki), Kaiho Republic, Finland
 Trom (forfatter: Torfinnur Jákupsson; regissør: tba), KYK Pictures, Faeroe Islands & REinvent Studios, Danmark
 Clone (forfatter/regissør: Ole Giæver), Mer Film, Norge
 Hacker (forfattere: Andreas J. Riiser, Christian A. Owe, Amalie Kasin Lerstang; regissør: Andreas J. Riiser), Motlys, Norge
 Napoleon (serieskapere: Ethan Reiff, Cyrus Voris; regisør: Agnieszka Holland), Saltire Entertainment, UK
 Big Bones (forfatter/regissør: David Schalko), Satel Film & Superfilm, Østerrike
 Flesh & Blood (forfattere: Michael Beran, Natalie Medlock; regissør: Tusi Tamasese), Tauihu Media, New Zealand & Bunya Productions, Australia

Ole Giæver og Andreas Riiser til Berlinalens serie-pitching

Ole Giæver og Andreas Riiser til Berlinalens serie-pitching

To av de ni serieprosjektene som skal presenteres under Berlinalens co-produksjonsmarked er norske.

Foto: Fra fjorårets pitcherunde 

Ole Giæver og Andreas J. Riiser drar sammen med sine respektive produsenter Maria Ekerhovd (Merfilm) og Hans-Jørgen Osnes (Motlys) til Berlinalen i februar for å delta på Co-Pro Series 2019. Der skal de pitche sine prosjekter, Klone og Hacker, for mulige internasjonale co-produsenter og medfinansiører. Både Valkyrien og Lykkeland har med hell deltatt på Co-Pros Series tidligere – sammen med blant annet den tyske storserien Babylon Berlin. Co-Pros Series arrangeres i tilknytning til Drama Series Days som er Berlinalens visningsarena for premiereklare serier. 

Nylig fikk Giæver og Mer Film tilskudd fra Norsk filminstitutt til webserien som omtales som en humoristisk utforskning av to menneskers og en klones eksistensielle identitetskriser. ”Året er 2041. Et lite romskip er på vei tilbake til jorda og de eneste ombord er ekteparet Fredrik og Eva. Underveis oppdager dessverre Fredrik at han er infisert av et fremmed virus og at han ikke får lov til å returnere hjem. I ren desperasjon kloner han seg selv i skipets 3D-printer, og fra da av utspiller et heftig og pinlig trekantdrama seg”.

”Ole Giæver utvidar konseptet med å iscenesette seg sjølv ved å mangedoble seg som kloner ei eller annan gong i framtida. Prosjektet tar både situasjonskomedien og webserieformatet på alvor, og fyller det med litt av det vi kjenner frå Giævers tidlegare spillefilmar”, skrev NFI-konsulent Ståle Stein Berg da han ga prosjektet utviklingsstøtte.

Andreas J. Riisers Hacker er tildelt utviklingsstøtte fra NFI i to omganger, men her vet vi foreløpig lite om prosjektet. Riiser skal ha regien og har skrevet manus sammen med Christian A. Owe og Amalie Kasin Lerstang.


Her er alle prosjektene som deltar:

 Davos (forfattere: Michael Sauter, Thomas Hess, Christoph Busche; regissør: Michael Krummenacher), Contrast Film Zürich, Sveits
 A Family Matter (serieskaper: Maja Jul Larsen; regissør: Pernille Fischer Christensen), DR Drama, Danmark
 Reindeer Mafia (forfatter: Sami Parkkinen; regissør: Mika Kurvinen, Mika Kaurismäki), Kaiho Republic, Finland
 Trom (forfatter: Torfinnur Jákupsson; regissør: tba), KYK Pictures, Faeroe Islands & REinvent Studios, Danmark
 Clone (forfatter/regissør: Ole Giæver), Mer Film, Norge
 Hacker (forfattere: Andreas J. Riiser, Christian A. Owe, Amalie Kasin Lerstang; regissør: Andreas J. Riiser), Motlys, Norge
 Napoleon (serieskapere: Ethan Reiff, Cyrus Voris; regisør: Agnieszka Holland), Saltire Entertainment, UK
 Big Bones (forfatter/regissør: David Schalko), Satel Film & Superfilm, Østerrike
 Flesh & Blood (forfattere: Michael Beran, Natalie Medlock; regissør: Tusi Tamasese), Tauihu Media, New Zealand & Bunya Productions, Australia

MENY