Hva skjer med Blått Lerret?

Hva skjer med Blått Lerret?

Vega Scene må utsette gjennomføringen av Blått Lerret på grunn av manglende finansiering. Det popuære arrangementet er blitt tildelt et vesentlig lavere støttebeløp fra NFI enn det som er nødvendig for å gjennomføre fem gode arrangementer, melder Vega i en pressemelding.

Foto: Fra Blått Lerret i oktober 2014

Blått Lerret har vært et viktig arrangement for både bransjen og den delen av publikum som vil holde seg orientert om hva som skjer i norsk film og -seriedrama. I høst takket Norsk Filminstitutt av som ansvarlig for arrangementet, etter å ha samarbeidet med blant annet Rushprint om gjennomføringen av det i snart 15 år (det første arrangementet fant sted i 2004).

I høst ble det offentliggjort at Norsk Filminstitutt overlot ansvaret for Blått Lerret til Vega Scene, Festivalkontoret v/Oslo Pix og Westerdals Høgskolen i Kristiania. Men underveis har de støtt på den utfordringen som har hjemsøkt arrangementet gjennom mange år: en mangel på finansiering. I går sendte Vega Scene ut en pressemelding der de slo fast at Blått lerret er blitt tildelt ”et vesentlig lavere støttebeløp fra NFI enn det som er nødvendig for å gjennomføre fem gode arrangementer på ett år”.

«Som ansvarlige for Blått Lerret forvalter vi en viktig kulturarena med mange års fartstid. Det vil hverken yte konseptet, publikum eller bransje rettferdighet å gjennomføre arrangementene når vi ser at vi ikke kan ivareta kvalitetsnivået på lik linje med tidligere», sier Unnur Sande, daglig leder i Vega Scene.

Videre heter det at ”Vega Scene, Festivalkontoret v/Oslo Pix og Westerdals Høgskolen i Kristiania ønsker å finne en løsning og vil søke om flere midler fra NFI og andre mulige støttegivere. Første arrangement var tiltenkt 30. januar 2019, men må derfor utsettes på ubestemt tid til økonomien er på plass.”

Vi krysser fingrene for at Blått Lerret kommer tilbake om kort tid. Aktiviteten i norsk film- og dramaproduksjon er mer omfattende en noen gang før, og det er sterkt behov for slike møteplasser som også har en faglig inngang.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hva skjer med Blått Lerret?

Hva skjer med Blått Lerret?

Vega Scene må utsette gjennomføringen av Blått Lerret på grunn av manglende finansiering. Det popuære arrangementet er blitt tildelt et vesentlig lavere støttebeløp fra NFI enn det som er nødvendig for å gjennomføre fem gode arrangementer, melder Vega i en pressemelding.

Foto: Fra Blått Lerret i oktober 2014

Blått Lerret har vært et viktig arrangement for både bransjen og den delen av publikum som vil holde seg orientert om hva som skjer i norsk film og -seriedrama. I høst takket Norsk Filminstitutt av som ansvarlig for arrangementet, etter å ha samarbeidet med blant annet Rushprint om gjennomføringen av det i snart 15 år (det første arrangementet fant sted i 2004).

I høst ble det offentliggjort at Norsk Filminstitutt overlot ansvaret for Blått Lerret til Vega Scene, Festivalkontoret v/Oslo Pix og Westerdals Høgskolen i Kristiania. Men underveis har de støtt på den utfordringen som har hjemsøkt arrangementet gjennom mange år: en mangel på finansiering. I går sendte Vega Scene ut en pressemelding der de slo fast at Blått lerret er blitt tildelt ”et vesentlig lavere støttebeløp fra NFI enn det som er nødvendig for å gjennomføre fem gode arrangementer på ett år”.

«Som ansvarlige for Blått Lerret forvalter vi en viktig kulturarena med mange års fartstid. Det vil hverken yte konseptet, publikum eller bransje rettferdighet å gjennomføre arrangementene når vi ser at vi ikke kan ivareta kvalitetsnivået på lik linje med tidligere», sier Unnur Sande, daglig leder i Vega Scene.

Videre heter det at ”Vega Scene, Festivalkontoret v/Oslo Pix og Westerdals Høgskolen i Kristiania ønsker å finne en løsning og vil søke om flere midler fra NFI og andre mulige støttegivere. Første arrangement var tiltenkt 30. januar 2019, men må derfor utsettes på ubestemt tid til økonomien er på plass.”

Vi krysser fingrene for at Blått Lerret kommer tilbake om kort tid. Aktiviteten i norsk film- og dramaproduksjon er mer omfattende en noen gang før, og det er sterkt behov for slike møteplasser som også har en faglig inngang.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY