Podcast med Mette Bølstad – om å gjenskape historie i Lykkeland og Sonja

Podcast med Mette Bølstad – om å gjenskape historie i Lykkeland og Sonja

De siste årene har hun som forfatter vekslet uanstrengt mellom dramaserier og spillefilm, nå sist i NRK-serien ”Lykkeland” og snart kinoaktuelle ”Sonja”. Her forteller Mette Bølstad om hvorfor hun elsker de store historiene, og hva som har vært den største utfordringen på de to prestisjetunge produksjonene.

Lykkeland og Sonja er to av de mest påkostede seriene og filmene i år, og begge tar for seg helt spesifikke epoker i norsk historie. Lykkeland er både en tidsskildring, klassereise og historien om et industrielt eventyr som endret Norge, mens Sonja er et biografisk portrett av skøyte- og filmlegenden Sonja Henie og hennes erobring av Hollywood på 1940-tallet.

Mette Bølstad, som tidligere har bidratt som forfatter på blant annet Sykt Lykkelig og Nobel, forteller i denne utgaven av Filmsamtalen om hvordan hun har gått fram i arbeidet med manuset til begge produksjonene; om hvordan hun fant Anna, hovedrollen i Lykkeland, og hvordan hun har forsøkt å forene sin respekt for Sonja Henie med et klart blikk for stjernens fatale feil.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Podcast med Mette Bølstad – om å gjenskape historie i Lykkeland og Sonja

Podcast med Mette Bølstad – om å gjenskape historie i Lykkeland og Sonja

De siste årene har hun som forfatter vekslet uanstrengt mellom dramaserier og spillefilm, nå sist i NRK-serien ”Lykkeland” og snart kinoaktuelle ”Sonja”. Her forteller Mette Bølstad om hvorfor hun elsker de store historiene, og hva som har vært den største utfordringen på de to prestisjetunge produksjonene.

Lykkeland og Sonja er to av de mest påkostede seriene og filmene i år, og begge tar for seg helt spesifikke epoker i norsk historie. Lykkeland er både en tidsskildring, klassereise og historien om et industrielt eventyr som endret Norge, mens Sonja er et biografisk portrett av skøyte- og filmlegenden Sonja Henie og hennes erobring av Hollywood på 1940-tallet.

Mette Bølstad, som tidligere har bidratt som forfatter på blant annet Sykt Lykkelig og Nobel, forteller i denne utgaven av Filmsamtalen om hvordan hun har gått fram i arbeidet med manuset til begge produksjonene; om hvordan hun fant Anna, hovedrollen i Lykkeland, og hvordan hun har forsøkt å forene sin respekt for Sonja Henie med et klart blikk for stjernens fatale feil.

Programleder er Kjetil Lismoen.

MENY