Filmsamtalen: Skeiv film og Oslo/Fusion

Filmsamtalen: Skeiv film og Oslo/Fusion

Hva er egentlig skeiv film i dag? Hvordan påvirker det nye restriktive politiske klimaet i USA og andre land filmene som lages innenfor denne ”sjangeren”? Gry Rustad og Kai Schwind ser på programmet til årets Oslo/Fusion og kommer med anbefalinger.

Foto: Fra Girl, en av årets Cannesvinnere som vises på Oslo/Fusion denne uken.

Oslo/Fusion er i gang, og våre podcastere Gry Rustad og Kai Schwind benytter det som en inngang til å snakke om fenomenet ”skeive filmer” og komme med anbefalinger. ”Queer cinema” var et begrep mange forholdt seg til på 1980- og 90-tallet, og noen filmer brøt nye grunn også i Norden. Men i en tid der kjønn og identitet synes å være på glid i ulike retninger og er gjenstand for debatt og konflikt, kan det fort bli for enkelt å bruke slike inndelinger. Her trekker Gry og Kai fram sine favoritter innen nyere spillefilm og serieformatet, fra Call my by your name til Please like me og festivalaktuelle McQueen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen: Skeiv film og Oslo/Fusion

Filmsamtalen: Skeiv film og Oslo/Fusion

Hva er egentlig skeiv film i dag? Hvordan påvirker det nye restriktive politiske klimaet i USA og andre land filmene som lages innenfor denne ”sjangeren”? Gry Rustad og Kai Schwind ser på programmet til årets Oslo/Fusion og kommer med anbefalinger.

Foto: Fra Girl, en av årets Cannesvinnere som vises på Oslo/Fusion denne uken.

Oslo/Fusion er i gang, og våre podcastere Gry Rustad og Kai Schwind benytter det som en inngang til å snakke om fenomenet ”skeive filmer” og komme med anbefalinger. ”Queer cinema” var et begrep mange forholdt seg til på 1980- og 90-tallet, og noen filmer brøt nye grunn også i Norden. Men i en tid der kjønn og identitet synes å være på glid i ulike retninger og er gjenstand for debatt og konflikt, kan det fort bli for enkelt å bruke slike inndelinger. Her trekker Gry og Kai fram sine favoritter innen nyere spillefilm og serieformatet, fra Call my by your name til Please like me og festivalaktuelle McQueen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY