Filmsamtalen: Oscar 2018

Filmsamtalen: Oscar 2018

Ja, det var glamorøse kjoler og stjernedryss på den røde løperen, men det var også satt av litt plass til politikk og filmkunst. Gry Rustad, Jon Inge Faldalen og Kai Hanno Schwind oppsummerer årets Oscar-seremoni og priser.

Foto: Frances McDormand, som fikk prisen for beste hovedrolle.

Hvordan harmonerer den røde løperen og glamouren med de nye tidenes politiske vinder? Gry Rustad, Jon Inge Faldalen og Kai Hanno Schwind hadde mye på hjertet da de møttes etter nattsendingen på dansk fjernsyn. Var det de beste filmene som vant de gjeveste prisene? Går det an å snakke om rettferdighet i Oscarsammenheng?

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACTJon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Filmsamtalen: Oscar 2018

Filmsamtalen: Oscar 2018

Ja, det var glamorøse kjoler og stjernedryss på den røde løperen, men det var også satt av litt plass til politikk og filmkunst. Gry Rustad, Jon Inge Faldalen og Kai Hanno Schwind oppsummerer årets Oscar-seremoni og priser.

Foto: Frances McDormand, som fikk prisen for beste hovedrolle.

Hvordan harmonerer den røde løperen og glamouren med de nye tidenes politiske vinder? Gry Rustad, Jon Inge Faldalen og Kai Hanno Schwind hadde mye på hjertet da de møttes etter nattsendingen på dansk fjernsyn. Var det de beste filmene som vant de gjeveste prisene? Går det an å snakke om rettferdighet i Oscarsammenheng?

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACTJon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

MENY