Filmsamtalen: Møt Heimebanes serieskaper

Filmsamtalen: Møt Heimebanes serieskaper

Jon Inge Faldalen og Gry Rustad tok turen til NRK for å snakke med Heimebane-serieskaper Johan Fasting – om fotball, sportsfilmer, feminisme og #metoo.

Johan Fasting (til venstre) sammen med konseptuerende regissør Arild Andresen (foto: Sjur Aarthun)

Jon Inge Faldalen og Gry Rustad var ekstra spente da de skulle møte serieskaper Johan Fasting. Ikke bare står han ansvarlig for en av de mest populære og kritikerroste dramaseriene denne vinteren, men han var også for noen år siden en student de begge foreleste for på filmvitenskap.

Her forteller Fasting om utviklingen av Heimebane, om viktigheten av å kunne leke med forskjellige sjangre og tone, og hvilke fotballprofiler han har basert noen av karakterene på. Fasting har bakgrunn fra manuslinja ved Den norske filmskolen og forteller også om metodikken han har tatt med seg videre derfra.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Jon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen: Møt Heimebanes serieskaper

Filmsamtalen: Møt Heimebanes serieskaper

Jon Inge Faldalen og Gry Rustad tok turen til NRK for å snakke med Heimebane-serieskaper Johan Fasting – om fotball, sportsfilmer, feminisme og #metoo.

Johan Fasting (til venstre) sammen med konseptuerende regissør Arild Andresen (foto: Sjur Aarthun)

Jon Inge Faldalen og Gry Rustad var ekstra spente da de skulle møte serieskaper Johan Fasting. Ikke bare står han ansvarlig for en av de mest populære og kritikerroste dramaseriene denne vinteren, men han var også for noen år siden en student de begge foreleste for på filmvitenskap.

Her forteller Fasting om utviklingen av Heimebane, om viktigheten av å kunne leke med forskjellige sjangre og tone, og hvilke fotballprofiler han har basert noen av karakterene på. Fasting har bakgrunn fra manuslinja ved Den norske filmskolen og forteller også om metodikken han har tatt med seg videre derfra.

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Jon Inge Faldalen er universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, der han underviser i filmens historie, estetikk og teori, og forsøker ferdigstille en doktoravhandling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY