Filmsamtalen: ”Call me by your name” og Oscar-oppløpet

Filmsamtalen: ”Call me by your name” og Oscar-oppløpet

Hva er det som gjør ”Call me by your name” til årets kanskje mest hypede underdog blant Oscarkandidatene? Og er den egentlig en typisk ”skeiv” film? Det er tid for Filmsamtalen.

Få filmer er blitt så hypet siste året som Oscarfavoritten Call me by your name. Kai Schwindt og Gry Rustad ser nærmere på hva som gjør filmen så spesiell og forsøker å plassere den som ”skeiv film”. Samtidig gir de oss en oversikt over hvilke andre filmer som kjemper om Oscar-akademiets gunst.

Lydtekniker er Lars Petter Saugen ved Westerdals Oslo ACT.

 

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACT. Jon Inge Faldalen skriver for tiden på sin avhandling, men er tilbake i neste omgang.

1 kommentar til Filmsamtalen: ”Call me by your name” og Oscar-oppløpet

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmsamtalen: ”Call me by your name” og Oscar-oppløpet

Filmsamtalen: ”Call me by your name” og Oscar-oppløpet

Hva er det som gjør ”Call me by your name” til årets kanskje mest hypede underdog blant Oscarkandidatene? Og er den egentlig en typisk ”skeiv” film? Det er tid for Filmsamtalen.

Få filmer er blitt så hypet siste året som Oscarfavoritten Call me by your name. Kai Schwindt og Gry Rustad ser nærmere på hva som gjør filmen så spesiell og forsøker å plassere den som ”skeiv film”. Samtidig gir de oss en oversikt over hvilke andre filmer som kjemper om Oscar-akademiets gunst.

Lydtekniker er Lars Petter Saugen ved Westerdals Oslo ACT.

 

Gry Rustad er førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark, en dedikert Whedonite og David Simon-beundrer. Hun liker å gråte til Friday Night Lights og synes det å ikke like Seinfeld er en helt legitim deal-breaker. Kai Hanno Schwind har doktorgrad med avhandlingen «Found in Translation: The Office – a hybrid sitcom as blueprint for successful transnational television format adaption» fra Universitetet i Oslo og er førsteamanuensis på Westerdals Oslo ACT. Jon Inge Faldalen skriver for tiden på sin avhandling, men er tilbake i neste omgang.

One Response to Filmsamtalen: ”Call me by your name” og Oscar-oppløpet

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY