Filmsamtalen: Janne Heltberg om Okkupert 2

Filmsamtalen: Janne Heltberg om Okkupert 2

I andre sesongen av «Okkupert» tar Janne Heltbergs politiske rådgiver helt overraskende over statsministerposten. Her forteller skuespilleren om samtalene med Hadia Tajik om rollen, hvordan serien gjenspeiler det politiske landskapet og det hun håper er en ny åpenhet i norsk film- og tv-bransje.

Okkupert kom som et friskt pust i norsk tv-drama og er blitt vår mest profilerte serie internasjonalt. Det skyldes blant annet viljen til å dikte fritt om politiske kriser med storpolitiske implikasjoner – som at Russland foretar en såkalt silkeokkupasjon av Norge for å få tilgang til våre oljeressurser. I andre sesongen, som nå går på Viaplay (og senere TV2), skjerpes motsetningene i det politiske miljøet og statsministerens rådgiver manøvrerer seg fram til statsministerposten. I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Janne Heltberg om forberedelsene til rollen som statsminister Anita Rygg. Arbeidet innebar blant annet samtaler med Aps nestleder Hadia Tajik som med entusiasme bidro med innspill.

Heltberg har tidligere spilt i en rekke norske kort- og langfilmer og tv-serier, men har også en aktiv karriere innen teatret. Og så tilhører hun «Det sporadiske filmkollektivet» som lager film under helt spesielle forutsetninger.

Programleder er Kjetil Lismoen

Legg igjen en kommentar

Filmsamtalen: Janne Heltberg om Okkupert 2

Filmsamtalen: Janne Heltberg om Okkupert 2

I andre sesongen av «Okkupert» tar Janne Heltbergs politiske rådgiver helt overraskende over statsministerposten. Her forteller skuespilleren om samtalene med Hadia Tajik om rollen, hvordan serien gjenspeiler det politiske landskapet og det hun håper er en ny åpenhet i norsk film- og tv-bransje.

Okkupert kom som et friskt pust i norsk tv-drama og er blitt vår mest profilerte serie internasjonalt. Det skyldes blant annet viljen til å dikte fritt om politiske kriser med storpolitiske implikasjoner – som at Russland foretar en såkalt silkeokkupasjon av Norge for å få tilgang til våre oljeressurser. I andre sesongen, som nå går på Viaplay (og senere TV2), skjerpes motsetningene i det politiske miljøet og statsministerens rådgiver manøvrerer seg fram til statsministerposten. I denne utgaven av Filmsamtalen forteller Janne Heltberg om forberedelsene til rollen som statsminister Anita Rygg. Arbeidet innebar blant annet samtaler med Aps nestleder Hadia Tajik som med entusiasme bidro med innspill.

Heltberg har tidligere spilt i en rekke norske kort- og langfilmer og tv-serier, men har også en aktiv karriere innen teatret. Og så tilhører hun «Det sporadiske filmkollektivet» som lager film under helt spesielle forutsetninger.

Programleder er Kjetil Lismoen

Legg igjen en kommentar

MENY