Pyromanen: En film om utenforskap

Pyromanen: En film om utenforskap

Mange hus blir brent til grunnen i Pyromanen, men det er hovedpersonens utenforskap som er Erik Skjoldbjærgs hovedanliggende. Hør regissøren i podcast-samtale med Kjetil Lismoen om adaptasjonen av Gaute Heivolls roman, sine filmatiske grep og det å ta seg dikteriske friheter overfor tragedier fra virkeligheten.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes.

Pyromanen er basert på Gaute Heivolls bestselgende roman «Før jeg brenner ned» som gjenforteller de dramatiske dagene i 1978 da en pyroman terroriserte det vesle lokalsamfunnet Finsland utenfor Kristiansand. I likhet med romanen forsøker regissør Erik Skjoldbjærg å se det hele både fra pyromanens og lokalsamfunnets perspektiv. Særlig følelsen av utenforskap som den unge gutten som blir pyroman opplever har han lagt stor vekt på. Men Heivoll skildret sitt eget liv i den vesle bygda parallellt med Pyromanens liv. Hvordan valgte Skjoldbjærg å løse det?

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes.

Pyromanen: En film om utenforskap

Pyromanen: En film om utenforskap

Mange hus blir brent til grunnen i Pyromanen, men det er hovedpersonens utenforskap som er Erik Skjoldbjærgs hovedanliggende. Hør regissøren i podcast-samtale med Kjetil Lismoen om adaptasjonen av Gaute Heivolls roman, sine filmatiske grep og det å ta seg dikteriske friheter overfor tragedier fra virkeligheten.

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes.

Pyromanen er basert på Gaute Heivolls bestselgende roman «Før jeg brenner ned» som gjenforteller de dramatiske dagene i 1978 da en pyroman terroriserte det vesle lokalsamfunnet Finsland utenfor Kristiansand. I likhet med romanen forsøker regissør Erik Skjoldbjærg å se det hele både fra pyromanens og lokalsamfunnets perspektiv. Særlig følelsen av utenforskap som den unge gutten som blir pyroman opplever har han lagt stor vekt på. Men Heivoll skildret sitt eget liv i den vesle bygda parallellt med Pyromanens liv. Hvordan valgte Skjoldbjærg å løse det?

Du kan abonnere på podcasten fra iTunes.

MENY