Fra arkivet: Å svømme med haier

Fra arkivet: Å svømme med haier

I video-essayet «Svømmer med haier» går Trygve Allister Diesen i klinsj med seg selv og skuespillerprofiler som Brian Cox for å se nærmere på regirollen. Resultatet er en sjelden åpenhjertig samtale om hva filmregi er for noe

«I don’t expect much from directors».

Sitatet stammer fra Hollywoodskuespiller Brian Cox, som hevder at de færreste regissører forstår hvor subjektiv skuespillernes kreative prosess er. Sitatet innleder Svømmer med haier – eller Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks  –  et video-essay fra 2012 der regissør Trygve Allister Diesen utfordrer seg selv når han ser nærmere på regirollen.

Han stiller spørsmål som:

Hva er en regissør? Hva er en regivisjon? Hvordan ser og fortolker jeg som regissør verden rundt meg?

Svømmer med haier er et personlig essay om Diesens prosess som regissør på TV-serien Torpedo (TV2) og den amerikanske indiefilmen Red (bl.a. vist i Sundance), der han blander videodagbok, opptak fra settet og selvrefleksjon med intervjuer med stab, samarbeidspartnere og kapasiteter som Per Fly og Brian Cox. Essayet var en del av Trygve Allister Diesens doktorgradsarbeide i regi ved Den norske filmskolen og ble publisert første gangen på rushprint.no 6.juli i 2012.

Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” (2010)

Manus og regi: Trygve Allister Diesen. Klipp: Jon Endre Mørk

Se også video-essayets del 2, del 3 og 4

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Fra arkivet: Å svømme med haier

Fra arkivet: Å svømme med haier

I video-essayet «Svømmer med haier» går Trygve Allister Diesen i klinsj med seg selv og skuespillerprofiler som Brian Cox for å se nærmere på regirollen. Resultatet er en sjelden åpenhjertig samtale om hva filmregi er for noe

«I don’t expect much from directors».

Sitatet stammer fra Hollywoodskuespiller Brian Cox, som hevder at de færreste regissører forstår hvor subjektiv skuespillernes kreative prosess er. Sitatet innleder Svømmer med haier – eller Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks  –  et video-essay fra 2012 der regissør Trygve Allister Diesen utfordrer seg selv når han ser nærmere på regirollen.

Han stiller spørsmål som:

Hva er en regissør? Hva er en regivisjon? Hvordan ser og fortolker jeg som regissør verden rundt meg?

Svømmer med haier er et personlig essay om Diesens prosess som regissør på TV-serien Torpedo (TV2) og den amerikanske indiefilmen Red (bl.a. vist i Sundance), der han blander videodagbok, opptak fra settet og selvrefleksjon med intervjuer med stab, samarbeidspartnere og kapasiteter som Per Fly og Brian Cox. Essayet var en del av Trygve Allister Diesens doktorgradsarbeide i regi ved Den norske filmskolen og ble publisert første gangen på rushprint.no 6.juli i 2012.

Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” (2010)

Manus og regi: Trygve Allister Diesen. Klipp: Jon Endre Mørk

Se også video-essayets del 2, del 3 og 4

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY