Pussy Riot på Nordkapp

Pussy Riot på Nordkapp

En film om Pussy Riot er blant trekkplasterne under Nordkapp filmfestival denne uken.- De skal vise nytt materiale som de har filmet fra sine aksjoner, forteller Gry Mortensen, som også kan by på bransjetreff der den gode samtalen står i fokus.

Årets bransjeprogram på Nordkapp filmfestival består av fire forskjellige seminarer med et bredt innholdsmessig fokus. Gry Mortensen, som har satt sammen programmet, forteller at de startet opp med bransjerelaterte seminarer for tre år siden. Festivalens lille størrelse har vært en positiv faktor for deltagerne, som opplever at de har bedre tid til gode samtaler.

– Bransjetreff er noe vi startet opp med for tre år siden etter tilbakemelding fra bransjen at det hadde vært fint med et treff på en festival hvor det ikke er så veldig hektisk. Som eksempelvis under TIFF, som er et flott møtested, men man får ikke like god tid til å snakke ordentlig med folk. Så vi tenkte vi skulle ha dette i Honningsvåg, og vi begynte med dette i 2011. Da arrangerte vi dette ombord på Hurtigruta, mellom Tromsø og Honningsvåg, men i år har vi det kun her, forteller Mortensen.

Årets bransjeprogram består av fire seminarer. Onsdag hadde de besøk av den svenske klipperen Petter Brundell, som brukte materiale deltagerne hadde supplert for å illustrere hvordan ulike manipulasjonsmidler kan brukes for å formidle tilsynelatende usminket virkelighet.

Torsdagsseminaret er et besøk av Pussy Riot-dokumentaristene Taisiya Krugovyhk og Vaisiliy Bogatov, som vil fortelle om hvordan det er å lage film i et land forbundet med høy risiko.

-Det var Jesper Bergom-Larsson på Nordnorsk filmsenter som fikk kloa i de for oss gjennom en svensk journalist som har vært frivillig manager for Pussy Riot i Skandinavia. De har tidligere vært i Norge, på Bastøy, og lagd en liten film. De skal vise en del nytt materiale som de har filmet fra sine aksjoner, materiale man ikke kan se andre steder enda. De vil også snakke om hvordan de får gjennomført sine prosjekter i Russland og hvor vanskelig det er.

På fredag arrangeres de to siste seminarene; først om distribusjon, etterfulgt av et lite «wild card».

– Fredag har vi først et seminar om distribusjon med besøk av Toril Simonsen fra NFI, som vil snakke om strategier når man skal distribuere sine kort- og dokumentarfilmer til internasjonale festivaler. Også her kan man bruke sine egne filmer som eksempler, og få tips og råd om strategier o.l.

– Festivalens siste bransjeseminar er et besøk av filmskaperen Boris Mitic, som noen hadde truffet på et seminar i Finland. Der holdt han et sinnsykt bra foredrag, og vi fikk lyst til at han skulle komme hit. Det han har gjort er å kartlegge verdens dokumentarfilmbransje og laget satiriske kart som skisserer dokumentarfilmfeltets mange aspekter, alt fra finansiering til arketyper innen feltet. En mystisk mann som skriftlig har forsøkt å skissere hva det er han skal snakke om, men som ikke helt har klart å formidle det i klartekst. Men vi har medarbeidere som har vært på en av hans seminarer tidligere og forteller at han er fantastisk, med god oversikt. Dette blir vårt største spenningsmoment – hva skal han ta opp?

Bransjearrangementene på Nordkapp filmfestival har hatt god oppslutning i de tre årene som har gått, og festivalens mer rolige former har vært en positiv faktor, forteller Mortensen.

-Vi håper vi kan fortsette med de bransjerelaterte seminarene. Og det virker som folk setter veldig pris på å komme hit. Det blir utviklet mange ideer her fordi folk har tid til å snakke sammen og får inngått avtaler. I alle de tre årene vi har hatt disse seminarene har oppslutningen vært veldig bra med tanke på målgruppen, avslutter hun.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Pussy Riot på Nordkapp

Pussy Riot på Nordkapp

En film om Pussy Riot er blant trekkplasterne under Nordkapp filmfestival denne uken.- De skal vise nytt materiale som de har filmet fra sine aksjoner, forteller Gry Mortensen, som også kan by på bransjetreff der den gode samtalen står i fokus.

Årets bransjeprogram på Nordkapp filmfestival består av fire forskjellige seminarer med et bredt innholdsmessig fokus. Gry Mortensen, som har satt sammen programmet, forteller at de startet opp med bransjerelaterte seminarer for tre år siden. Festivalens lille størrelse har vært en positiv faktor for deltagerne, som opplever at de har bedre tid til gode samtaler.

– Bransjetreff er noe vi startet opp med for tre år siden etter tilbakemelding fra bransjen at det hadde vært fint med et treff på en festival hvor det ikke er så veldig hektisk. Som eksempelvis under TIFF, som er et flott møtested, men man får ikke like god tid til å snakke ordentlig med folk. Så vi tenkte vi skulle ha dette i Honningsvåg, og vi begynte med dette i 2011. Da arrangerte vi dette ombord på Hurtigruta, mellom Tromsø og Honningsvåg, men i år har vi det kun her, forteller Mortensen.

Årets bransjeprogram består av fire seminarer. Onsdag hadde de besøk av den svenske klipperen Petter Brundell, som brukte materiale deltagerne hadde supplert for å illustrere hvordan ulike manipulasjonsmidler kan brukes for å formidle tilsynelatende usminket virkelighet.

Torsdagsseminaret er et besøk av Pussy Riot-dokumentaristene Taisiya Krugovyhk og Vaisiliy Bogatov, som vil fortelle om hvordan det er å lage film i et land forbundet med høy risiko.

-Det var Jesper Bergom-Larsson på Nordnorsk filmsenter som fikk kloa i de for oss gjennom en svensk journalist som har vært frivillig manager for Pussy Riot i Skandinavia. De har tidligere vært i Norge, på Bastøy, og lagd en liten film. De skal vise en del nytt materiale som de har filmet fra sine aksjoner, materiale man ikke kan se andre steder enda. De vil også snakke om hvordan de får gjennomført sine prosjekter i Russland og hvor vanskelig det er.

På fredag arrangeres de to siste seminarene; først om distribusjon, etterfulgt av et lite «wild card».

– Fredag har vi først et seminar om distribusjon med besøk av Toril Simonsen fra NFI, som vil snakke om strategier når man skal distribuere sine kort- og dokumentarfilmer til internasjonale festivaler. Også her kan man bruke sine egne filmer som eksempler, og få tips og råd om strategier o.l.

– Festivalens siste bransjeseminar er et besøk av filmskaperen Boris Mitic, som noen hadde truffet på et seminar i Finland. Der holdt han et sinnsykt bra foredrag, og vi fikk lyst til at han skulle komme hit. Det han har gjort er å kartlegge verdens dokumentarfilmbransje og laget satiriske kart som skisserer dokumentarfilmfeltets mange aspekter, alt fra finansiering til arketyper innen feltet. En mystisk mann som skriftlig har forsøkt å skissere hva det er han skal snakke om, men som ikke helt har klart å formidle det i klartekst. Men vi har medarbeidere som har vært på en av hans seminarer tidligere og forteller at han er fantastisk, med god oversikt. Dette blir vårt største spenningsmoment – hva skal han ta opp?

Bransjearrangementene på Nordkapp filmfestival har hatt god oppslutning i de tre årene som har gått, og festivalens mer rolige former har vært en positiv faktor, forteller Mortensen.

-Vi håper vi kan fortsette med de bransjerelaterte seminarene. Og det virker som folk setter veldig pris på å komme hit. Det blir utviklet mange ideer her fordi folk har tid til å snakke sammen og får inngått avtaler. I alle de tre årene vi har hatt disse seminarene har oppslutningen vært veldig bra med tanke på målgruppen, avslutter hun.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY