– Vi vil ha ditt bidrag!

– Vi vil ha ditt bidrag!

Tonje Steinsland fra dokumentarmagasinet «Vårt lille land» på TV2 er i gang med produksjonen av andre sesong og vil ha ditt bidrag. – Prosjekter og materiale som regissører og fotografer har liggende, rett og slett. De kan komme til oss med dette, oppfordrer hun.

Foto: Fra «Vårt lille land», program 3. Hannah Petros fra St. Sunniva

Første sesong av dokumentarmagasinet Vårt lille land fikk to gullruter under åretes utdeling. Nå jobbes det med andre sesong, som skal sendes på nyåret igjen. Tonje Steinsland forteller at magasinets profil ligger i navnet, men at innholdet favner bredt.

Vårt lille land er et dokumentarmagasin, med en klar innholdsmessig profil. Det ligger i navnet – Vårt lille land. Hvert program er på én kommersiell time, og bindes sammen med en togtur hvor jeg og Gerhard Helskog snakker sammen. Vi har tre lengre saker i hvert program, formatene ligger mellom 8 og 18 minutter. Innholdsmessig spenner historiene veldig vidt. Vi lager portretter av enkeltmennesker, så vel som større, episke bildefortellinger. Og vi ønsker å ha humor i sendingene våre – nesten absurd humor noen ganger. I tillegg lager vi saker som er skarpere vinklet, rent journalistisk. Det er et mål å også gå motstrøms, noen ganger, sier hun.

Steinsland forteller at etter arbeidet med første sesong erfarte de at det finnes mange dokumentarfilmskapere der ute som kan være potensielle innholdsleverandører. Hun inviterer disse til å ta kontakt med redaksjonen.

-De har kanskje laget en pilot, prøvd seg på innsalg eller søkt støtte til lengre prosjekter, men fått avslag eller at prosjektet har stoppet opp av varierende årsaker. Men når de henter stoffet opp av skuffen ser vi at det kan bli til en kjempeflott Vårt lille land-historie på for eksempel 12 eller 18 minutter.  Prosjekter og materiale som regissører og fotografer har liggende, rett og slett. De kan komme til oss dette!

Tonje Steinsland og Gerhard Helskog fra "Vårt lille land".
Tonje Steinsland og Gerhard Helskog fra «Vårt lille land».

Tematisk er det ingen begrensninger, men redaksjonen har som veileder at de ønsker å se hva som skjer når en håndfull erfarne fortellere og journalister – som redaksjonen består av – reiser ut i Norge på jakt etter håpet, sier Steinsland.

-Det som skjer er at reporterne kommer tilbake med spektakulære historier – om ordinære mennesker. Det er fortellinger om vanlige menneskers liv, men like fullt historier om folk som settes på prøve – kjemper, og gjør ekstraordinære bragder. Vårt lille land er fortellingene om det gode som bryter seg frem. Verdier som håp, kjærlighet, ærlighet, mot og ansvar ligger i bunnen av alle disse historiene.

-Når det er sagt er det absolutt alvor her også. I alle disse positivt ladede historiene ligger det også en motstand, hindringer i veien. Men vi er ikke over i den tradisjonelle gravejournalistikken, som noen av oss har holdt på mye med tidligere.

Nå er redaksjonen i full gang med produksjonen av sesong 2, men de trenger fortsatt flere bidrag. Alt fra opptak til ideer er velkomne.

-Vi ønsker å komme i kontakt med de som har noe godt stoff liggende, et opptak eller en ide som favner noen av de verdiene vi holder på med. Ingenting behøver å være ferdig  – den beste modellen er at sakene sluttføres i samarbeid med oss, avslutter hun.

Har du en idé eller et opptak du mener passer til Vårt lille land? Hvis så ønsker redaksjonen å høre fra deg. Du kan ta kontakt med Tonje Steinsland på [email protected].

3 kommentarer til – Vi vil ha ditt bidrag!

 1. Vet om en historie om ei som mista sin mor da hun var 21 og moren døde av kreft og hun døde i armene hennes og hun begynte å ruse seg, er nå rusfri og vil bli sykepleier pga sine erfaringer osv..dere burde sjekke d ut..for hun har mye å si og mye å bidra med..en mørk historie som gir håp til andre..

 2. Eg har ein grusom historie frå mitt liv som mobbeoffer , frå 3 kl og utover i ungdomslivet og livet etterpå , eg er no 53 men har ikkje det bra , eg har slete med angst i ettertid ,var på god veg til å bli alkoholiker, men trefte min mann for 31 år sidan , fikk da augene opp for alkoholen, frå den dagen sette eg flaska på hylla , eg kjem frå ein liten komune men vill ikkje snakke om i dag att eg er frå den komunen , men no vill eg i vårt land og stille opp framfor barneskulen i Leirvik I sogn og ungdomskulen på Hyllestad og fortelle min historie, korleis eg hadde det og kor det går med meg i dag , eg håpar att eg klarer dette, vist det ikkje blir for tøft då

 3. Sjekk ut saken om Synnøve Fjellbakk Taftø, som ble innesperret og tvangsmedisinert pga. at ho sa fra om at norges tilnærming til EU var brudd på Norges grunnlov.
  Gro Harlem Brundtland sto bak.
  Les om saken på FB.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

– Vi vil ha ditt bidrag!

– Vi vil ha ditt bidrag!

Tonje Steinsland fra dokumentarmagasinet «Vårt lille land» på TV2 er i gang med produksjonen av andre sesong og vil ha ditt bidrag. – Prosjekter og materiale som regissører og fotografer har liggende, rett og slett. De kan komme til oss med dette, oppfordrer hun.

Foto: Fra «Vårt lille land», program 3. Hannah Petros fra St. Sunniva

Første sesong av dokumentarmagasinet Vårt lille land fikk to gullruter under åretes utdeling. Nå jobbes det med andre sesong, som skal sendes på nyåret igjen. Tonje Steinsland forteller at magasinets profil ligger i navnet, men at innholdet favner bredt.

Vårt lille land er et dokumentarmagasin, med en klar innholdsmessig profil. Det ligger i navnet – Vårt lille land. Hvert program er på én kommersiell time, og bindes sammen med en togtur hvor jeg og Gerhard Helskog snakker sammen. Vi har tre lengre saker i hvert program, formatene ligger mellom 8 og 18 minutter. Innholdsmessig spenner historiene veldig vidt. Vi lager portretter av enkeltmennesker, så vel som større, episke bildefortellinger. Og vi ønsker å ha humor i sendingene våre – nesten absurd humor noen ganger. I tillegg lager vi saker som er skarpere vinklet, rent journalistisk. Det er et mål å også gå motstrøms, noen ganger, sier hun.

Steinsland forteller at etter arbeidet med første sesong erfarte de at det finnes mange dokumentarfilmskapere der ute som kan være potensielle innholdsleverandører. Hun inviterer disse til å ta kontakt med redaksjonen.

-De har kanskje laget en pilot, prøvd seg på innsalg eller søkt støtte til lengre prosjekter, men fått avslag eller at prosjektet har stoppet opp av varierende årsaker. Men når de henter stoffet opp av skuffen ser vi at det kan bli til en kjempeflott Vårt lille land-historie på for eksempel 12 eller 18 minutter.  Prosjekter og materiale som regissører og fotografer har liggende, rett og slett. De kan komme til oss dette!

Tonje Steinsland og Gerhard Helskog fra "Vårt lille land".
Tonje Steinsland og Gerhard Helskog fra «Vårt lille land».

Tematisk er det ingen begrensninger, men redaksjonen har som veileder at de ønsker å se hva som skjer når en håndfull erfarne fortellere og journalister – som redaksjonen består av – reiser ut i Norge på jakt etter håpet, sier Steinsland.

-Det som skjer er at reporterne kommer tilbake med spektakulære historier – om ordinære mennesker. Det er fortellinger om vanlige menneskers liv, men like fullt historier om folk som settes på prøve – kjemper, og gjør ekstraordinære bragder. Vårt lille land er fortellingene om det gode som bryter seg frem. Verdier som håp, kjærlighet, ærlighet, mot og ansvar ligger i bunnen av alle disse historiene.

-Når det er sagt er det absolutt alvor her også. I alle disse positivt ladede historiene ligger det også en motstand, hindringer i veien. Men vi er ikke over i den tradisjonelle gravejournalistikken, som noen av oss har holdt på mye med tidligere.

Nå er redaksjonen i full gang med produksjonen av sesong 2, men de trenger fortsatt flere bidrag. Alt fra opptak til ideer er velkomne.

-Vi ønsker å komme i kontakt med de som har noe godt stoff liggende, et opptak eller en ide som favner noen av de verdiene vi holder på med. Ingenting behøver å være ferdig  – den beste modellen er at sakene sluttføres i samarbeid med oss, avslutter hun.

Har du en idé eller et opptak du mener passer til Vårt lille land? Hvis så ønsker redaksjonen å høre fra deg. Du kan ta kontakt med Tonje Steinsland på [email protected].

3 Responses to – Vi vil ha ditt bidrag!

 1. Vet om en historie om ei som mista sin mor da hun var 21 og moren døde av kreft og hun døde i armene hennes og hun begynte å ruse seg, er nå rusfri og vil bli sykepleier pga sine erfaringer osv..dere burde sjekke d ut..for hun har mye å si og mye å bidra med..en mørk historie som gir håp til andre..

 2. Eg har ein grusom historie frå mitt liv som mobbeoffer , frå 3 kl og utover i ungdomslivet og livet etterpå , eg er no 53 men har ikkje det bra , eg har slete med angst i ettertid ,var på god veg til å bli alkoholiker, men trefte min mann for 31 år sidan , fikk da augene opp for alkoholen, frå den dagen sette eg flaska på hylla , eg kjem frå ein liten komune men vill ikkje snakke om i dag att eg er frå den komunen , men no vill eg i vårt land og stille opp framfor barneskulen i Leirvik I sogn og ungdomskulen på Hyllestad og fortelle min historie, korleis eg hadde det og kor det går med meg i dag , eg håpar att eg klarer dette, vist det ikkje blir for tøft då

 3. Sjekk ut saken om Synnøve Fjellbakk Taftø, som ble innesperret og tvangsmedisinert pga. at ho sa fra om at norges tilnærming til EU var brudd på Norges grunnlov.
  Gro Harlem Brundtland sto bak.
  Les om saken på FB.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY