Snart klart for Thale 2

Snart klart for Thale 2

Hulder-filmen «Thale» ble en internasjonal suksess og nå jobber produsent Bendik Heggen Strønstad og regissør Aleksander Nordaas med en engelskspråklig oppfølger. – Oppfølgeren kommer til å få et betydelig større budsjett enn den første, noe som selvfølgelig gir oss større frihet, forteller Strønstad.

– Vi håper selvfølgelig at den skal bli en superhit verden over. Med engelsk dialog er det naturlig at filmen når et langt større marked og får en mye bredere lansering i de landene som kjøper den.

Slik beskriver Bendik Heggen Strønstad, produsent i Yesbox Productions, oppfølgeren til eksportsuksessen Thale fra 2012.

Yesbox Productions er eid og drevet av han selv og regissør Aleksander Nordaas. Siden etableringen i 2005 har selskapet markert seg med prosjekter med stor internasjonal appell.

– Yesbox ble dannet i forbindelse med produksjon av spillefilmen Sirkel som vant «ungt talent- og «publikumsprisen» under BIFF 2005. Vi var da unge og dette ga oss selvfølgelig en flying start. I dag produserer vi spillefilm og kortfilm for et norskt og internasjonalt publikum, gjerne med touch av noe fantastisk og overnaturlig. Vi har lenge hatt flere prosjekter i utvikling, og med den erfaringen Thale har gitt oss står vi nå i en langt sterkere posisjon til å gjennomføre nye prosjekter.

Bendik H. Strønstad
Bendik H. Strønstad

I 2011 kjempet Kjøttsår, produsert av Yesbox, om Gullpalmen. Cannes-deltakelsen fikk stor betydning for selskapet.

– Deltakelsen i Cannes har helt klart vært viktig for meg, det er en del av en helhet som gjør at man skiller seg ut i mengden. Jeg jobbet aktivt med Thale i Cannes det året og at jeg var i konkurranse med Kjøttsår ga meg nok litt ekstra oppmerksomhet.

Strønstad beskriver den internasjonale oppmerksomheten til Thale som et enormt eventyr.

Thale har vært et enormt eventyr for oss, spesielt med tanke på hvordan den er tatt imot i utlandet. Den er per dags dato solgt til cirka 50 land og er fortsatt ettertraktet på festivaler. Under den internasjonale premieren i SXSW i 2012 kjøpte salgsagent Epic Pictures filmen og senere samme år ble den tatt ut til Toronto International Film Festival. Det gode samarbeidet vi har hatt med Epic har nå ført til en co-produksjonsavtele med de på en engelskspråklig oppfølger.

Engelskspråklig oppfølger

Thale 2 blir en engelskspråklig film, med betraktelig større finansielle muskler.

– Oppfølgeren kommer til å få et betydelig større budsjett enn den første, noe som selvfølgelig gir oss større frihet, men vi vil samtidig begrense oss og ikke blåse det opp til en unødvendig stor produksjon. Mye av styrken i den første filmen kommer nettopp gjennom den enkle måten å gjøre ting på. Vi kommer til å ta med oss mye av stemningen og feelingen fra den første filmen, og med Aleksander Nordaas på regi og manus også på oppfølgeren kommer det til å bli godt ivaretatt. Det blir fint å få en stab rundt oss så vi kan konsentrere oss om mer spesifikke arbeidsoppgaver.

Bendik H. Strønstad og hovedrolleinnehaver i Thale, Silje Reinåmo på SXSW i 2012.
Bendik H. Strønstad og hovedrolleinnehaver i «Thale», Silje Reinåmo på SXSW i 2012.

Amerikanske Epic Pictures vil være med å produsere og finanseiere Thale 2.

– Epic er et selskap basert i LA som selger og produserer sjangerfilm. Internasjonalt er sjangerfilm et vidt begrep som inkluderer alt fra sci-fi og fantasy til horror, thriller, svart komedie, og så videre. På verdensbasis har sjangerfilm en stor fanbase. Vi har hatt et godt samarbeid med Epic på den første filmen og de likte den for det den var. Vi har vært i dialog med flere selskaper om remake, men når alt kom til alt var det å gjøre en oppfølger i co-produksjon med Epic det klart beste alternativet.

– Prosjektet er fortsatt i manusutvikling, så jeg kan ikke si så mye om handlingen. Det jeg kan si er vi følger historien videre og at noen av karakteren fra den første spiller en vesentlig rolle. Det kommer ikke til å være et must å ha sett den første filmen for å henge med på handlingen.  Det blir naturlig nok et større budsjett til effekter, men vi kommer til å begrense oss. Det kommer ikke til å bli en typisk effektfilm. Vi har en ønskeliste med store internasjonale skuespillere, men det er for tidlig å komme med noen konkrete navn.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Snart klart for Thale 2

Snart klart for Thale 2

Hulder-filmen «Thale» ble en internasjonal suksess og nå jobber produsent Bendik Heggen Strønstad og regissør Aleksander Nordaas med en engelskspråklig oppfølger. – Oppfølgeren kommer til å få et betydelig større budsjett enn den første, noe som selvfølgelig gir oss større frihet, forteller Strønstad.

– Vi håper selvfølgelig at den skal bli en superhit verden over. Med engelsk dialog er det naturlig at filmen når et langt større marked og får en mye bredere lansering i de landene som kjøper den.

Slik beskriver Bendik Heggen Strønstad, produsent i Yesbox Productions, oppfølgeren til eksportsuksessen Thale fra 2012.

Yesbox Productions er eid og drevet av han selv og regissør Aleksander Nordaas. Siden etableringen i 2005 har selskapet markert seg med prosjekter med stor internasjonal appell.

– Yesbox ble dannet i forbindelse med produksjon av spillefilmen Sirkel som vant «ungt talent- og «publikumsprisen» under BIFF 2005. Vi var da unge og dette ga oss selvfølgelig en flying start. I dag produserer vi spillefilm og kortfilm for et norskt og internasjonalt publikum, gjerne med touch av noe fantastisk og overnaturlig. Vi har lenge hatt flere prosjekter i utvikling, og med den erfaringen Thale har gitt oss står vi nå i en langt sterkere posisjon til å gjennomføre nye prosjekter.

Bendik H. Strønstad
Bendik H. Strønstad

I 2011 kjempet Kjøttsår, produsert av Yesbox, om Gullpalmen. Cannes-deltakelsen fikk stor betydning for selskapet.

– Deltakelsen i Cannes har helt klart vært viktig for meg, det er en del av en helhet som gjør at man skiller seg ut i mengden. Jeg jobbet aktivt med Thale i Cannes det året og at jeg var i konkurranse med Kjøttsår ga meg nok litt ekstra oppmerksomhet.

Strønstad beskriver den internasjonale oppmerksomheten til Thale som et enormt eventyr.

Thale har vært et enormt eventyr for oss, spesielt med tanke på hvordan den er tatt imot i utlandet. Den er per dags dato solgt til cirka 50 land og er fortsatt ettertraktet på festivaler. Under den internasjonale premieren i SXSW i 2012 kjøpte salgsagent Epic Pictures filmen og senere samme år ble den tatt ut til Toronto International Film Festival. Det gode samarbeidet vi har hatt med Epic har nå ført til en co-produksjonsavtele med de på en engelskspråklig oppfølger.

Engelskspråklig oppfølger

Thale 2 blir en engelskspråklig film, med betraktelig større finansielle muskler.

– Oppfølgeren kommer til å få et betydelig større budsjett enn den første, noe som selvfølgelig gir oss større frihet, men vi vil samtidig begrense oss og ikke blåse det opp til en unødvendig stor produksjon. Mye av styrken i den første filmen kommer nettopp gjennom den enkle måten å gjøre ting på. Vi kommer til å ta med oss mye av stemningen og feelingen fra den første filmen, og med Aleksander Nordaas på regi og manus også på oppfølgeren kommer det til å bli godt ivaretatt. Det blir fint å få en stab rundt oss så vi kan konsentrere oss om mer spesifikke arbeidsoppgaver.

Bendik H. Strønstad og hovedrolleinnehaver i Thale, Silje Reinåmo på SXSW i 2012.
Bendik H. Strønstad og hovedrolleinnehaver i «Thale», Silje Reinåmo på SXSW i 2012.

Amerikanske Epic Pictures vil være med å produsere og finanseiere Thale 2.

– Epic er et selskap basert i LA som selger og produserer sjangerfilm. Internasjonalt er sjangerfilm et vidt begrep som inkluderer alt fra sci-fi og fantasy til horror, thriller, svart komedie, og så videre. På verdensbasis har sjangerfilm en stor fanbase. Vi har hatt et godt samarbeid med Epic på den første filmen og de likte den for det den var. Vi har vært i dialog med flere selskaper om remake, men når alt kom til alt var det å gjøre en oppfølger i co-produksjon med Epic det klart beste alternativet.

– Prosjektet er fortsatt i manusutvikling, så jeg kan ikke si så mye om handlingen. Det jeg kan si er vi følger historien videre og at noen av karakteren fra den første spiller en vesentlig rolle. Det kommer ikke til å være et must å ha sett den første filmen for å henge med på handlingen.  Det blir naturlig nok et større budsjett til effekter, men vi kommer til å begrense oss. Det kommer ikke til å bli en typisk effektfilm. Vi har en ønskeliste med store internasjonale skuespillere, men det er for tidlig å komme med noen konkrete navn.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY