Thales from SXSW Austin, Texas

Thales from SXSW Austin, Texas

Flere norske filmer klarer seg godt ute i den store verden. Salget av distribusjonsrettigheter øker og flere filmer får mye oppmerksomhet på internasjonale filmfestivaler. Thale har akkurat vært vist under SXSW som er en festivalhybrid i Austin, Texas, et samlingspunkt for film-,spill/datateknologi- og musikk-bransjen. Turen til USA nærmer seg slutten, men eventyret for Thale har såvidt begynt.

 

Every journey comes to an end.

 

I det øyeblikket dere leser dette siste blogginnlegget om huldras budskap og hemmeligheter- sitter vi på den lange reisen hjem mot Norge. I kofferten har vi minner for livet, et dusin visittkort, en del klær som har blitt for trange og ikke minst; en Oscar.

 

Vi har hatt et fantastisk eventyr her i USA, men som kjent er borte best og hjemme enda bedre, så nå gleder vi oss til Wasa knekkebrød og fløtemysost.

 

Siste dagen ble brukt til enda flere møter og en god del tid i en yellow taxi. Selv om det kostet oss alt vi eier er vi veldig glade for at det ene møtet var lagt til Santa Monica Pier. Fantastisk vakkert med en deilig sjøluft som føltes nesten som hjemme. Del Toristo var litt skuffet da vi ikke fant Carmen Electra i badedrakt, men det hjalp med en salt caramel ice cream som plaster på den knuste guttedrømmen.

 

 

Møtene har vært mange og lovende, og Mr Producer Del Toristo trenger egentlig lengre tid her nede, så det blir nok ikke lenge til han må returnere til eventyrlandet – hvor drømmer blir til virkelighet.

 

 

Dagens høydepunkter:

 

1. Elaht har i et pinlig øyeblikk lært at LA ligger ved Stillehavet og ikke Atlantern – og har opprettet et sparefond slik at hun kan kjøpe seg globus. Følg link for å støtte hennes reise mot bedre geografikunnskaper: www.nolongerblonde.com

 

2. Rekordmange nyttige og verdifulle møter med bra filmfolk.

 

3. Vi har blitt solbrente på Santa Monica Beach.

 

 

 

Vi lovet dere en heftig takkethale, og vi er koselige folk som holder det vi lover:

 

 

Team Thale har lyst til å rope takk
Til deg som leste og ikke stakk
Vårt mål har vært å dele med deg
Alt det som vi har opplevd på vår vei

Vi vil være de første til å si
At dette kanskje ikke er verdens-poesi
Og selv om vi må vente med nyheter og krutt
Kan vi love at ekte eventyr- aldri tar slutt

 

Ps. Følg gjerne med på vår FB side om du vil følge Thale videre ute i verden.

 

*Del Toristo*; Bendik Heggen Strønstad

*Elaht*; Silje Reinåmo

 

Erlend Nervold
Jon Sigve Skard
Aleksander Nordaas

-Tusen takk til dere! Og takk for oss!

 

 

Dag 4 i LA:

Everyone comes to Hollywood with a dream – what’s your dream?

Vårt opphold I USA mine damer og herrer nærmer seg slutten… men eventyret for Thale har såvidt begynt her borte i landet med de fete, hvor drømmer blir til virkelighet. Av fare for å gjenta oss selv, så kan vi love dere at de hemmelige møtene våre her borte er fruktbare… og at det ikke blir siste gang vi tar fly over dammen.

Vi kan ikke garantere å offentliggjøre noen juicy news om Thale før vi forlater denne bloggen til et evig arkivliv. Men vi lover å holde dere oppdatert!

Innimellom taxis frem og tilbake over laaangstrakte LA i hele dag, har vi også rukket å være turister. Vi har besøkt Moods of Norway, Hollywood Boulevard og ikkeminst har vi trålet Kodak Theatre – hvor den årlige Oscar utdelingen finner sted. En må tidlig krøkes…

 

 

Dagens høydepunkter:

1. Vi kan med glede dele med dere at Team Thale har skaffet seg en Oscar med tittel ”Team of the Year”. Takketalen er nå tilgjengelig på www.oscarthankyouthales.com

 

2. Elaht har fått fanmail fra India.

 

3. Denne bloggen troner toppen på mest-lest på Rushprint. Det bøyer vi oss i støvet for og bukker og neier veldig pent! Det betyr mer enn allverdens Oscars.

 

 

Teaser for tomorrow:

Vi har et überviktig møte imorgen… som kan avgjøre alle de underjordiskes fremtid. Del Torristo pusser joggeskoene as we speak.

Vi kan love dere en heftig takkethale! Dedikert til hver og en av dere som har fulgt oss på dette eventyret!

 

Tomorrow… ladies and gentleman-

*Del Toristo* & *Elaht*

 

 

 

Dag 3 i LA:

Vi har funnet oss mer enn til rette i verdens filmnavle nummer 1. Ikke bare føles det som om vi har vært her utallige ganger – gjennom byens mange udødeliggjorte locations- byen er også full av filmfolk. ALLE driver med film. Man kan nesten ikke gå inn i en klesbutikk uten at noen slår av en hyggelig prat- og at det ender med utveksling av visittkort.

Siden vi også er turister og i Hællivuud for første gang, fikk Elaht det høyst ærefulle oppdraget å skaffe et bilde av de velkjente hvite bokstavene… som et bevis på at vi faktisk har vært her- og at denne bloggen ikke bare er oppspinn.

Det skulle vise seg å bli alt annet enn enkelt… Etter et særdeles uhyggelig og farlig møte med en flokk coyoteulver, slanger, skorpioner og de svarte fuglene fra Hitchcock`s fuglene- har Elath risikert liv, helse og et par strømpebukser for å skaffe et eksemplar av de berømte bildene- eksklusivt for Rushprints lesere.

Dagen ble reddet av regissør og venn Espen Bjørshol Solberg som kom til unnsetning og som har vært vår private guide her borte.

 

På samme tid som dette dramaet inntraff har det mannlige alibiet i resterende Team Thale; Del Toristo, chillet på møtelokaler, spist nok en is og en god del pannekaker, og i det hele tatt hatt svært så avslappende, lite risikable møter med advokat og andre mennesker som på ulike måter er interessert i Thale.

Vi kommer nærmere en saftig deal for hver dag som går! Og vi håper det går fort… for selv i LA er det vanskelig å finne et måltid under max daglig kalori inntak her borte… og vi begynner å bli seriøst bekymret for alvorlig overvekt på flyet hjemover.

 

Dagens høydepunkter:

1. Elaht har udødeliggjort seg selv i Hollywood.

2. Del Toristo bruker ca 1 minutt på badet og får seriøse komplimenter for stilen sin her nede.

3. Vi nærmer oss en DEAL.

Teaser for tomorrow:

Flere møter, flere muligheter. Vil turen til Hollywood Boulevard by på like mange hindringer? Er dette fiction eller virkelighet? Vi har mange spørsmål… og den som lever får svar.

*Del Toristo* & *Elaht*

 

Dag 1 i LA:

Hva skjer?! ..sier alle i LA. Det regner.. Dette er ikke en blogg om været, men vi føler oss litt snytt her vi har pakket kofferten full av sommerklær for å friste dere der hjemme med bilder av sommer. Dårlig vær er lik ingen rulleskøyter, og det ser ut som drømmen henger i en tynn tråd.

LA er VELDIG annerledes enn Austin, noen av BBQ-bulene er heldigvis bytta ut med økologiske oaser hvor du kan plukke din egen eksotiske frukt og på menyene står det antall kalorier pr rett. Men dette er jo ikke en blogg om mat heller, selv om det har blitt en del fokus på det.

Traileren vår passerte nettopp 1 million visninger noe vi syntes er veldig gøy, faktisk så gøy at vi feirer med en is i regnværet. Norge rundet nettopp 5 millioner innbyggere så det er i hvert fall 4 mill som ikke har sett den. Til dere, her en link:

Siste visning av Thale var i Austin på lørdag og ryktene sier at det var så fult at det tøyt folk ut av pipa, rart at ingen tok et bilde av dette vi kunne delt med dere. Det noen gjorde var å skrive noen skikkelig koselige twittermeldinger:

@FilmCritHULK
HULK ABOUT TO SEE GAYBY. SAW THALE YESTERDAY AND KINDA LOVED IT. #sxsw

@BTSjunkie
The understated fantasy THALE wastes little time on explaining myths, it spends its short 77 mins. on character & mood. Quite good.#sxsw

Og mannen som broadcaster til verdensrommet twittret følgende:

@WriterAndrew
Interviewed THALE star Silje Reinamo, who is as charming in person as she is beautiful. Scandinavian people always seem so chill.

Badass Digest mener følgende om filmen vår:

http://badassdigest.com/2012/03/18/sxsw-movie-review-thale/

 

Publikumsprisen ble delt ut på SXSW på lørdag, og for et kjipt publikum:) Ingen pris til Thale.

Helgens høydepunkter:

1. Vi passerte 1 mill visninger av traileren vår.

2. Vi slipper å spise mat som renner fett i en uke til.

3. Timeplanen for neste uke er fullbooket med møter.

 

 

Teaser for tomorrow:

Huldra er på jakt etter noe fantastisk, hva kan dette være? Får vi noe ut av alle møtene? Eller er det bare folk som har lyst til å prate om hvor fine fjorder vi har i Norge? Stay tuned.

*Del Toristo* & *Elaht*

  

Dag 8:

Etter å ha følt oss som et midtpunkt i spillet Gran Theft Auto i en uke forlater vi Austin, det er en følelse av å ufrivillig legge fra seg et spill og en verden man akkurat har blitt kjent med. På en annen side er det alltid mange badguys i slike spill og som dere vet har vi følt oss jaktet.

SXSW har vært en helt annen filmfestival enn de fleste andre, med stort fokus også på musikk og interactive. Det virker nesten som festivalen har blitt for stor for seg selv, med så mange ting som skjer på en gang fordelt over tre temaer. Man må virkelig gjøre en innsats for å få med seg alt som skjer, og det er kanskje dette enorme mangfoldet av eventer og folk som gjør denne festivalen så unik.

 

Til tross for en tendens til kaos over hele Austin er det en veldig godt organisert og akkurat passe avslappet festival som virkelig setter en by på hodet. I Berlin og Cannes er de ”frivillige” stive menn i dress, her er det menn og kvinner i alle aldre som nyter det å være en del av festivalen. Vi kan ikke gjøre annet enn å anbefale en tur selv om festivalpassene er så dyre at ingen burde kjøpt de i protest.

Hotellene var solgt ut i fjor høst og de hadde tydeligvis ikke lært opp flere taxisjåfører siden forrige festival. Tips, bestill tidlig overnatting så slipper du å tenke på at du skal kjøre taxi, for det får du ikke gjort uansett.

Thale har fått en enorm oppmerksomhet her i landet med de fete. Presse, publikum, og folk som er sugen på å kjøpe filmen eller lage remake er alle helt i ekstase. Vi som er jordnære nordmenn tar dette med fatning, men må jo innrømme at vi syntes det er gøy når et voksent par skjeller ut en stakkars frivillig jente fordi de ikke får billett til visningen vår.

Vi er alle veldig god fornøyd med hva vi har fått ut av festivalen, neste nå blir å følge opp dette i LA.

Her er noen linker til omtale i utenlandsk presse:

 http://smellslikescreenspirit.com/2012/03/thale-review/#.T2IeZS_XSbI.facebook

http://www.complex.com/pop-culture/2012/03/sxsw-film-reviews-rec-3-genesis-the-babymakers-and-thale

http://m.wired.com/underwire/2012/03/thale-review-sxsw/

 

Av all den lite delikate maten vi har spist (vi har faktisk spist mye godt også!) så er de halvkokte pommes fritesene med rennenende ost på som vi spiste på flyplassen det verste vi har vært borti. Rett og slett 100% ikke godt.

 

Siden vi landet så seint var det ikke mulig å gå på rulleskøyter på Santa Monica Beach, men i morgen! Speedo’n er pakket øverst i kofferten.

Dagens høydepunkter:

1. Vi skal aldri spise pommes frites med rennende ost på igjen.

2. Vi slipper kanskje å bli jaktet på i LA.

3. Den midt på treet gamle damen som så ut som en flis og jobbet i massasjeavdelingen på flyplassen visste hvordan man skal kna.

 

Teaser for tomorrow:

Endelig skal vi få testet speedo’n og rulleskøytene. Er de sykelig opptatt av ekkel mat i LA også? Har vi klart å riste av oss vår forfølger etter at vi latet som vi skulle til Houston og kastet oss rett på et nytt fly til LA rett etter vi landet? En velbrukte finte som ofte gjør jobben. Selv om vi har dratt fra Austin og SXSW blogger vi videre om hva som skjer med oss og Thale her i USA, enten dere vil eller ikke.

*Del Toristo* & *Elaht*

 

Dag 7:

Vi har nå levd i en uke i et hotell-leilighets-kompleks som kun Amerikanere kan snekre sammen. Dusjforhenget vi har gjemt oss bak hver morgen er faktisk det samme som i Psycho, det er nå konstatert. At vi blir overvåket er et faktum, en koselig start på dagen. Det hjelper heldigvis på med en frokost disket i stand av folk som vet å sette pris på god mat her i Landet med de fete.

Elaht var i dag i radiointervju med verdens kuleste radiostasjon. De mener de har lyttere i verdensrommet, men vi er fremdeles litt i tvil om de tullet med oss. Siden Elaht ikke kan snakke blir det spennende å høre hvordan det tar seg ut i redigert versjon. Det har kommet mange gode ord om Thale etter gårsdagens visning, to anmeldelser hvor vi fikk 8/10 og B+. Karakteren føles som en vellykket muntlig eksamen etter en god A&Q. Var det på spørsmålet om abort og prevensjon at A’en røk? Det kunne vært et lurespørsmål.

 

 

Twitter sier blant annet:

@WriterAndrew <https://twitter.com/#!/WriterAndrew>
So… THALE is pretty great. Hopefully it will find a cult following.

@noahphex <https://twitter.com/#!/noahphex>
Thale: beautifully shot and erie soundtrack for a clever modern take of a

Norwegian fairy tale. #SXSW <https://twitter.com/#!/search/%23SXSW>
@marybholland <https://twitter.com/#!/marybholland>

Just saw Thale for @sxsw <https://twitter.com/#!/sxsw>
and fell absolutely
in love. You have to see it if possible!

#sxsw2012<https://twitter.com/#!/search/%23sxsw2012>

@romstasjonen_pytagoras
Heard this great intervju at the worlds best radio station. Can’t wait for the VOD in space!

 

 

Vi lovet dere film, musikk og ubrukelige taxisjåfører. Musikk hørte vi ufrivillig på i taxien til nok en sjåfør uten stedsans, eller kompetanse til å bruke tekniske hjelpemidler. Film ble det lite av i dag, i hvert fall for oss. Det skjer mye her. Beklager hvis vi ikke klarer å tilfredsstille alle med denne bloggen, vi er bare mennesker.

Dagens høydepunkter:

1. En uforglemmelig middag med BIFF-gjengen og Razika som måtte løpe rett før desserten for å rekke sin egen konsert, snakk om prioritering.

2. Radiointervjuet med verdens beste radiostasjon ble fanget opp av romstasjonen Pytagoras som twittret om hvor mye de gledet seg til vi får solgt rettighetene på VOD i Verdensrommet.

3. Det er så varmt ute at man skulle tro det var midt på sommeren, også er det jo så vidt blitt vår!

 

Teaser for tomorrow:

Overlever vi natten og tør vi å dusje? Klarer vi å finne en taxisjåfør som vet hvor flyplassen er? I morgen ender vår reise uansett om vi blir innhentet av vår truende forfølger eller ikke. Spørsmålet er om det blir et siste blogginnlegg. Vår ferd går videre til Los Angeles hvor vi skal går på rulleskøyter på Santa Monica Beach..

*Del Toristo* & *Elaht*

 

 

Dag 6:

Den velduftende blandingen av barbecuesaus og frityrolje som ligger som et lokk over byen har lagt seg i våre lunger, og må varmes godt opp før kroppens maskineri kan fungere, en ny dag er kommet.

 

 

 

Kun Del Toristo og Elaht er igjen i Austin, Texas; Byen som tidligere har huset cowboys på vei til the Wild West og som for tiden huser tusenvis av film og musikk entusiaster. Tredje visning av Thale gikk for nok en fullstappet sal i erverdige Alamo Lamar. Køen var lang og lengre enn lang, faktisk helt ut på gata og rundt neste gatehjørne. Også denne gang måttenoen gå slukøret hjem uten å få plass i salen. De som var der fikk med seg en forrykende A&Q som det heter her borte.

Vi er sannsynligvis ikke udødelige lengre, en foran oss i køen med filmbadge slapp inn på et musikkarrangement i de sene nattetimer, vi turte ikke prøve.

Etter en dags leting viste det seg at Willy Nelson kun selges på kassett i USA.

Dagens høydepunkter:
1. Vi kom oss av bussen som hadde destinasjon Slaughter, og lever fortsatt.

2. Nok en stappa full sal av glade mennesker som vil se filmen vår, inkludert en med en morbid latter som vi syntes å dra kjensel på fra første visning.

3. Elaht drakk en Starbuckskaffe som smakte pepperkakedeig.

 

Tredje visning av Thale: Stappfullt i salen og laaang kø

 

 

 

 

Teaser for tomorrow:
Film, musikk og ubrukelige taxisjåfører. Det begynner virkelig å bli guffent her nå, vi har ikke hørt fra verken Yello eller Sivle siden de dro, kanskje han vi trodde dro hjem etter interactivprogrammet og ventet på flyplassen? Vår vanlige buss hadde plutselig destinasjon ”Slaughter”, har vi funnet kilden til den ustoppelige tilførselen av mørt kjøtt til denne byen mon tro?

*Del Toristo* & *Elaht*

 

Dag 5:

Morning! Lukten av kjøtt trekker inn i neseborene. Nok en dag. Nye muligheter. Flere filmer, flere mennesker. Vi er fremdeles i Austin, den liberale smørja i den konservative staten. Yeah. Vi har gjort et lite bytte. Ut med selveste sjefen, Aleksander, som dro hjem til Norge og Trondheim for å følge opp en gammel kortfilm. Inn med sjefshuldra, velkommen Silje! Sammen dro vi på the filmawardsshow og fikk oppleve en særdeles uforberedt vert. Thale var nominert i konkurransen for beste poster, men vi måtte gå tomhendte ut fra salen. Deretter fest med free-bar, many people and karaoke, akkopagnert av et liveband.

 

 

Silje og en ny venn

 

Dagens høydepunkter:
1. Irsk skrekkfilm fikk Yollo til å rope etter mamma. The Citadel was a fistfull of dark dynamite, yeah. Awesome line dude.

2. Dokumentaren Wonderwomen var en bevissthetsvekkende film om kvinnelige superhelter og hvordan de har forandret seg i samsvar med kvinnens ulike hverdagsroller i samtiden. Good stuff, yeah!

3. Vi festet som om det skulle vaert vår siste natt i Austin, og for Yollo og Sivle var det nettopp det. Vi reiser i morgen og overlater bloggen til Del Toristo og Elaht. Takk for oppmerksomheten, you have been awesome!

 

Teaser for tomorrow:

Ny screening av Thale! Bendik er på jakt etter en original Willy Nelson LP. Yollo og Sivle er lettet over at de skal reise hjem i morgen… En mann begynte nemlig å løpe mot oss på festen. Han skulle visst bare opp på scenen, som vi tilfeldigvis stod foran, for aa synge karaoke, men vi tenkte det verste. Ellers ingen spor etter trusselen. Kanskje han reiste hjem da interractiveprogrammet var over?

 

Good night and good luck.

 

Jon Sigve *Yollo* Skard og Erlend *Sivle* Nervold

 
Aleksander Nordaas i SXSW Filmmakers Launch. 
 

Dag 4:

Det merkes at musikkdelen av festivalen ikke er langt unna. Det er rett og slett mer lyd og trøkk i byen. Trøkk har det også vært for produsent og regissør. Det har blitt endel møtevirksomhet med folk som på ulike måter er interessert i vårt produkt. Det er nytt for oss alle å forholde oss til den amerikanske filmindustrien, men det gjelder som sagt mest for sjefsgutta i teamet. Interessen rundt Thale bare vokser og vokser her borte, og produsenten er rød på øret og har fått belegg på hjernen etter telefonkjør.
 
Men vi er ikke de eneste norske her i byen! Jacob Rørvik er her med sin kortfilm My friend kills time. Flott type. Flott film. Han sier hei forresten.
 
Regissør Jakob Rørvik. Foto: Anders Minge
 
Willem Dafoe fortalte om skuespill, film og seg selv fra scenen i dag,og det falt i smak som kjøttet på Stubbs.
 
Dagens høydepunkter
 
1. Beatles-tilstander da Johnny Depp gjorde gjesteopptreden i 21 Jump Street.
2. En tilfeldig amerikaner kom bort til en av skuespillerne og sa at han virkelig digget Thale, som han hadde sett på lørdag. Seansen endte med en het håndhilsen.
3. Willem Dafoe gikk til teten på favorittskuespillerlisten til flere enn en av oss i dag, og vi fikk oppleve han fra fremste rad.
 
Bendik Heggen Stønstad og Aleksander Nordaas sammen med Tim League,
Creative Director of Fantastic Fest og eier av Alamo Drafthouse.
 
Teaser for tomorrow:
Aleksander forlater skuta med fly i morgen…… Silje har kommet til byen! I morgen er det avslutning og prisutdeling for filmprogrammet. Det er altså så skummelt her nå.. En mann har vært å spurt etter oss i resepsjonen på hotellet og natt til i dag var det noen som banket på døren. Hvem er dette, hva vil han og hvorfor i indrefiletens navn er han så sykelig diskre? Jeg håper vi blir i stand til å skrive flere innlegg..
 
In a bit
 
Yollo og Sivle
 
 
 
 
 
PS: TRAILEREN til My Friend Kills Time!
 

 

Dag 3:

Howdy. Bak tunge regnskyer dukket plutselig solen opp idag, og byen kom tilbake til sitt gamle jeg. Awesome. Første dag uten screening av filmen vår, og dagen har vi brukt brukt til mye presse, både fra USA og Norge. Awesome. Vi har fått endel tilbakemeldinger fra publikum og presse, og de er flinke til å gi komplimenter. Awesome.
 
 
 
Bendik Heggen Stønstad på Franklin BBQ, kåret til verdens beste barbecue.
 
Thale er noe «nytt» for amerikanerne, så filmen treffer sitt nisjepublikum. Amerikanerne lar seg virkelig fascinerte av norsk film! De synes også imponert over hvor lite penger det går an å lage film på i Norge og at de håper på mer slik film fra den kanten ( med både Thale og Trolljegeren friskt i minne). Awesome.
 
Vi nyter varm «twitter-ånde» fra begeistrede amerikanere. Har også fått tid til å få med oss litt av tilbudene som er her. Jeffrey Tambor ( Arrested Development, Hangover ++) holdt Actors Workshop på the Convention Center – en seanse som falt i god jord. Awesome.
 
 
 
 
Dagens høydepunkter:
1. Regissør og produsent ble geleidet forbi køen og fikk spise alt de orket gratis på verdens beste Barbeque-sted, Franklin Barbeque.
2. En av skuespillerne fikk øyekontakt med Willem Defoe fra to meters hold på et hotell i sentrum.
3. Vi så to gribber i luften som kretset rundt en eller annen som hadde fått for mye av et eller annet.
 
 
Austins lokale nyhetsstasjon, YNN,  intervjuer Aleksander.
 
Teaser for tomorrow:
I morgen skal vi oppleve Willem Defoe, som har foredrag om «The Risktaking Actor«! Vi skal prøve å få sett vår første film her og håper det blir 21. Jump Street. Nå er det hundre prosent sikkert…! Vi fotfølges av et eller annet og vi vet ikke om det er bra eller dårlig. Vi frykter det verste! Det lå en død bille i skoen til en av oss da vi våknet, og det virket som om den var blitt plantet der.
 
In a bit
 
Yollo & Sivle
 
ps. «Awesome,…man»
 

 

 

 

Dag 2:

Scip-biddy-bing. Frokosten her på Hotel Allandale er fett med sukker på. Melken er 2% melk. Hvis man ønsker det, kan man tine opp frossenburgere i hotellets microbølgeovn. Hvis ikke det er en kick-start på dagen, nei, så vet ikke hverken jeg eller du. Thale har fått god oppmerksomhet her borte, og interessen for norsk folketro er stor. Det merkes at USA er en ung nasjon, og at deres egen «mytologi» begrenser seg til DC Comics og Marvel. Dagens visning av Thale var klokken 4pm (16.00) og det var virkelig et kaos i kinoen. Folk som hadde kjøpt platina-badge til 1300 dollar stykk slapp ikke inn og truet de stakkars frivillig ansatte med søksmål og diverse andre knytteneveslag. Onkelen og tanten til en av oss fikk heldigvis plass foran øynene til disse ekstremistene og vi koste oss på restaurant med dem etterpå.

Høydepunkter:

1. Kamp og kaos for å få Thale-billetter, salen ble fort full. Vi har aldri satt så stor pris på dårlig stemning før!
2. Yahoo spanderte øl under et intervju. Ølen var produsert i Texas
3. Dagens taxisjåfør veide mer enn bilen med passajerer i. Vi rakk alt vi skulle selv om vi måtte vente 1,5 time i lobbyen

Teaser for tomorrow:
Klokken 14.00 intervjues vi av en internasjonal kjempe. Vi tenker å få sett noen filmer. Noe faretruende nærmer seg uten tvil nå i ufattelig høyt tempo.. Vi er usikre på hva det er, men kommer nok snart til å finne det ut……..

/Yollo & Sivle

PS: Awesome

 

 

 

Dag 1:

Så var vi her. Ganske uventet regner det her på bergensk vis, noe det ikke har gjort på halvannet år. Men vi er jo ikke her for å prate om været. South by Southwest Festival er en festivalhybrid i Austin, en by med ca. 900 000 innbyggere. På denne tiden av året forvandles byen om til en maurtue for film-,spill/datateknologi- og musikk-bransjen. Og midt i tua befinner altså vi oss, Team Thale, som er så priviligerte å ha blitt tatt ut til å vise filmen vår her.

Åpningsdagen var tid for registrering og orientere oss, og ikke minst ha vår første visning av Thale, på ærverdige The Alamo South Lamar. Åpningsdagen bar preg av å være nettopp det, en begynnelse. Seminarene, foredragene, møtene, og ikke minst filmvisningene starter ikke før i morgen. Det er virkelig et mylder av mennesker her og omtrent umulig å få tak i drosje. Amerikanerne likte filmen og det luktet honning av stemningen i salen. Fullstappet av feit mat og jet-lag droppet vi åpningsfesten, reiste hjem og la oss klokken 22.30 lokal tid.

Høydepunkter:
1.Regissør og produsent pratet med superregissør Roberto Rodriguez
2. Det gikk an å bestille mat og drikke i kinosalen mens filmen pågikk, noe vi benyttet oss av
3.De tilbyr gratis fullkroppsmassasje i filmloungen, noe en av oss har benyttet seg av

Teaser of tomorrow: En av oss skal møte sin onkel og tante som ved en syk tilfeldighet også er i Autsin denne helgen. Thale skal vises i en ny sal! Og noe uventet og faretruende nærmer seg.. Muligens, man vet jo aldri..

In a bit.

/Yollo og Sivle

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til Thales from SXSW Austin, Texas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Thales from SXSW Austin, Texas

Thales from SXSW Austin, Texas

Flere norske filmer klarer seg godt ute i den store verden. Salget av distribusjonsrettigheter øker og flere filmer får mye oppmerksomhet på internasjonale filmfestivaler. Thale har akkurat vært vist under SXSW som er en festivalhybrid i Austin, Texas, et samlingspunkt for film-,spill/datateknologi- og musikk-bransjen. Turen til USA nærmer seg slutten, men eventyret for Thale har såvidt begynt.

 

Every journey comes to an end.

 

I det øyeblikket dere leser dette siste blogginnlegget om huldras budskap og hemmeligheter- sitter vi på den lange reisen hjem mot Norge. I kofferten har vi minner for livet, et dusin visittkort, en del klær som har blitt for trange og ikke minst; en Oscar.

 

Vi har hatt et fantastisk eventyr her i USA, men som kjent er borte best og hjemme enda bedre, så nå gleder vi oss til Wasa knekkebrød og fløtemysost.

 

Siste dagen ble brukt til enda flere møter og en god del tid i en yellow taxi. Selv om det kostet oss alt vi eier er vi veldig glade for at det ene møtet var lagt til Santa Monica Pier. Fantastisk vakkert med en deilig sjøluft som føltes nesten som hjemme. Del Toristo var litt skuffet da vi ikke fant Carmen Electra i badedrakt, men det hjalp med en salt caramel ice cream som plaster på den knuste guttedrømmen.

 

 

Møtene har vært mange og lovende, og Mr Producer Del Toristo trenger egentlig lengre tid her nede, så det blir nok ikke lenge til han må returnere til eventyrlandet – hvor drømmer blir til virkelighet.

 

 

Dagens høydepunkter:

 

1. Elaht har i et pinlig øyeblikk lært at LA ligger ved Stillehavet og ikke Atlantern – og har opprettet et sparefond slik at hun kan kjøpe seg globus. Følg link for å støtte hennes reise mot bedre geografikunnskaper: www.nolongerblonde.com

 

2. Rekordmange nyttige og verdifulle møter med bra filmfolk.

 

3. Vi har blitt solbrente på Santa Monica Beach.

 

 

 

Vi lovet dere en heftig takkethale, og vi er koselige folk som holder det vi lover:

 

 

Team Thale har lyst til å rope takk
Til deg som leste og ikke stakk
Vårt mål har vært å dele med deg
Alt det som vi har opplevd på vår vei

Vi vil være de første til å si
At dette kanskje ikke er verdens-poesi
Og selv om vi må vente med nyheter og krutt
Kan vi love at ekte eventyr- aldri tar slutt

 

Ps. Følg gjerne med på vår FB side om du vil følge Thale videre ute i verden.

 

*Del Toristo*; Bendik Heggen Strønstad

*Elaht*; Silje Reinåmo

 

Erlend Nervold
Jon Sigve Skard
Aleksander Nordaas

-Tusen takk til dere! Og takk for oss!

 

 

Dag 4 i LA:

Everyone comes to Hollywood with a dream – what’s your dream?

Vårt opphold I USA mine damer og herrer nærmer seg slutten… men eventyret for Thale har såvidt begynt her borte i landet med de fete, hvor drømmer blir til virkelighet. Av fare for å gjenta oss selv, så kan vi love dere at de hemmelige møtene våre her borte er fruktbare… og at det ikke blir siste gang vi tar fly over dammen.

Vi kan ikke garantere å offentliggjøre noen juicy news om Thale før vi forlater denne bloggen til et evig arkivliv. Men vi lover å holde dere oppdatert!

Innimellom taxis frem og tilbake over laaangstrakte LA i hele dag, har vi også rukket å være turister. Vi har besøkt Moods of Norway, Hollywood Boulevard og ikkeminst har vi trålet Kodak Theatre – hvor den årlige Oscar utdelingen finner sted. En må tidlig krøkes…

 

 

Dagens høydepunkter:

1. Vi kan med glede dele med dere at Team Thale har skaffet seg en Oscar med tittel ”Team of the Year”. Takketalen er nå tilgjengelig på www.oscarthankyouthales.com

 

2. Elaht har fått fanmail fra India.

 

3. Denne bloggen troner toppen på mest-lest på Rushprint. Det bøyer vi oss i støvet for og bukker og neier veldig pent! Det betyr mer enn allverdens Oscars.

 

 

Teaser for tomorrow:

Vi har et überviktig møte imorgen… som kan avgjøre alle de underjordiskes fremtid. Del Torristo pusser joggeskoene as we speak.

Vi kan love dere en heftig takkethale! Dedikert til hver og en av dere som har fulgt oss på dette eventyret!

 

Tomorrow… ladies and gentleman-

*Del Toristo* & *Elaht*

 

 

 

Dag 3 i LA:

Vi har funnet oss mer enn til rette i verdens filmnavle nummer 1. Ikke bare føles det som om vi har vært her utallige ganger – gjennom byens mange udødeliggjorte locations- byen er også full av filmfolk. ALLE driver med film. Man kan nesten ikke gå inn i en klesbutikk uten at noen slår av en hyggelig prat- og at det ender med utveksling av visittkort.

Siden vi også er turister og i Hællivuud for første gang, fikk Elaht det høyst ærefulle oppdraget å skaffe et bilde av de velkjente hvite bokstavene… som et bevis på at vi faktisk har vært her- og at denne bloggen ikke bare er oppspinn.

Det skulle vise seg å bli alt annet enn enkelt… Etter et særdeles uhyggelig og farlig møte med en flokk coyoteulver, slanger, skorpioner og de svarte fuglene fra Hitchcock`s fuglene- har Elath risikert liv, helse og et par strømpebukser for å skaffe et eksemplar av de berømte bildene- eksklusivt for Rushprints lesere.

Dagen ble reddet av regissør og venn Espen Bjørshol Solberg som kom til unnsetning og som har vært vår private guide her borte.

 

På samme tid som dette dramaet inntraff har det mannlige alibiet i resterende Team Thale; Del Toristo, chillet på møtelokaler, spist nok en is og en god del pannekaker, og i det hele tatt hatt svært så avslappende, lite risikable møter med advokat og andre mennesker som på ulike måter er interessert i Thale.

Vi kommer nærmere en saftig deal for hver dag som går! Og vi håper det går fort… for selv i LA er det vanskelig å finne et måltid under max daglig kalori inntak her borte… og vi begynner å bli seriøst bekymret for alvorlig overvekt på flyet hjemover.

 

Dagens høydepunkter:

1. Elaht har udødeliggjort seg selv i Hollywood.

2. Del Toristo bruker ca 1 minutt på badet og får seriøse komplimenter for stilen sin her nede.

3. Vi nærmer oss en DEAL.

Teaser for tomorrow:

Flere møter, flere muligheter. Vil turen til Hollywood Boulevard by på like mange hindringer? Er dette fiction eller virkelighet? Vi har mange spørsmål… og den som lever får svar.

*Del Toristo* & *Elaht*

 

Dag 1 i LA:

Hva skjer?! ..sier alle i LA. Det regner.. Dette er ikke en blogg om været, men vi føler oss litt snytt her vi har pakket kofferten full av sommerklær for å friste dere der hjemme med bilder av sommer. Dårlig vær er lik ingen rulleskøyter, og det ser ut som drømmen henger i en tynn tråd.

LA er VELDIG annerledes enn Austin, noen av BBQ-bulene er heldigvis bytta ut med økologiske oaser hvor du kan plukke din egen eksotiske frukt og på menyene står det antall kalorier pr rett. Men dette er jo ikke en blogg om mat heller, selv om det har blitt en del fokus på det.

Traileren vår passerte nettopp 1 million visninger noe vi syntes er veldig gøy, faktisk så gøy at vi feirer med en is i regnværet. Norge rundet nettopp 5 millioner innbyggere så det er i hvert fall 4 mill som ikke har sett den. Til dere, her en link:

Siste visning av Thale var i Austin på lørdag og ryktene sier at det var så fult at det tøyt folk ut av pipa, rart at ingen tok et bilde av dette vi kunne delt med dere. Det noen gjorde var å skrive noen skikkelig koselige twittermeldinger:

@FilmCritHULK
HULK ABOUT TO SEE GAYBY. SAW THALE YESTERDAY AND KINDA LOVED IT. #sxsw

@BTSjunkie
The understated fantasy THALE wastes little time on explaining myths, it spends its short 77 mins. on character & mood. Quite good.#sxsw

Og mannen som broadcaster til verdensrommet twittret følgende:

@WriterAndrew
Interviewed THALE star Silje Reinamo, who is as charming in person as she is beautiful. Scandinavian people always seem so chill.

Badass Digest mener følgende om filmen vår:

http://badassdigest.com/2012/03/18/sxsw-movie-review-thale/

 

Publikumsprisen ble delt ut på SXSW på lørdag, og for et kjipt publikum:) Ingen pris til Thale.

Helgens høydepunkter:

1. Vi passerte 1 mill visninger av traileren vår.

2. Vi slipper å spise mat som renner fett i en uke til.

3. Timeplanen for neste uke er fullbooket med møter.

 

 

Teaser for tomorrow:

Huldra er på jakt etter noe fantastisk, hva kan dette være? Får vi noe ut av alle møtene? Eller er det bare folk som har lyst til å prate om hvor fine fjorder vi har i Norge? Stay tuned.

*Del Toristo* & *Elaht*

  

Dag 8:

Etter å ha følt oss som et midtpunkt i spillet Gran Theft Auto i en uke forlater vi Austin, det er en følelse av å ufrivillig legge fra seg et spill og en verden man akkurat har blitt kjent med. På en annen side er det alltid mange badguys i slike spill og som dere vet har vi følt oss jaktet.

SXSW har vært en helt annen filmfestival enn de fleste andre, med stort fokus også på musikk og interactive. Det virker nesten som festivalen har blitt for stor for seg selv, med så mange ting som skjer på en gang fordelt over tre temaer. Man må virkelig gjøre en innsats for å få med seg alt som skjer, og det er kanskje dette enorme mangfoldet av eventer og folk som gjør denne festivalen så unik.

 

Til tross for en tendens til kaos over hele Austin er det en veldig godt organisert og akkurat passe avslappet festival som virkelig setter en by på hodet. I Berlin og Cannes er de ”frivillige” stive menn i dress, her er det menn og kvinner i alle aldre som nyter det å være en del av festivalen. Vi kan ikke gjøre annet enn å anbefale en tur selv om festivalpassene er så dyre at ingen burde kjøpt de i protest.

Hotellene var solgt ut i fjor høst og de hadde tydeligvis ikke lært opp flere taxisjåfører siden forrige festival. Tips, bestill tidlig overnatting så slipper du å tenke på at du skal kjøre taxi, for det får du ikke gjort uansett.

Thale har fått en enorm oppmerksomhet her i landet med de fete. Presse, publikum, og folk som er sugen på å kjøpe filmen eller lage remake er alle helt i ekstase. Vi som er jordnære nordmenn tar dette med fatning, men må jo innrømme at vi syntes det er gøy når et voksent par skjeller ut en stakkars frivillig jente fordi de ikke får billett til visningen vår.

Vi er alle veldig god fornøyd med hva vi har fått ut av festivalen, neste nå blir å følge opp dette i LA.

Her er noen linker til omtale i utenlandsk presse:

 http://smellslikescreenspirit.com/2012/03/thale-review/#.T2IeZS_XSbI.facebook

http://www.complex.com/pop-culture/2012/03/sxsw-film-reviews-rec-3-genesis-the-babymakers-and-thale

http://m.wired.com/underwire/2012/03/thale-review-sxsw/

 

Av all den lite delikate maten vi har spist (vi har faktisk spist mye godt også!) så er de halvkokte pommes fritesene med rennenende ost på som vi spiste på flyplassen det verste vi har vært borti. Rett og slett 100% ikke godt.

 

Siden vi landet så seint var det ikke mulig å gå på rulleskøyter på Santa Monica Beach, men i morgen! Speedo’n er pakket øverst i kofferten.

Dagens høydepunkter:

1. Vi skal aldri spise pommes frites med rennende ost på igjen.

2. Vi slipper kanskje å bli jaktet på i LA.

3. Den midt på treet gamle damen som så ut som en flis og jobbet i massasjeavdelingen på flyplassen visste hvordan man skal kna.

 

Teaser for tomorrow:

Endelig skal vi få testet speedo’n og rulleskøytene. Er de sykelig opptatt av ekkel mat i LA også? Har vi klart å riste av oss vår forfølger etter at vi latet som vi skulle til Houston og kastet oss rett på et nytt fly til LA rett etter vi landet? En velbrukte finte som ofte gjør jobben. Selv om vi har dratt fra Austin og SXSW blogger vi videre om hva som skjer med oss og Thale her i USA, enten dere vil eller ikke.

*Del Toristo* & *Elaht*

 

Dag 7:

Vi har nå levd i en uke i et hotell-leilighets-kompleks som kun Amerikanere kan snekre sammen. Dusjforhenget vi har gjemt oss bak hver morgen er faktisk det samme som i Psycho, det er nå konstatert. At vi blir overvåket er et faktum, en koselig start på dagen. Det hjelper heldigvis på med en frokost disket i stand av folk som vet å sette pris på god mat her i Landet med de fete.

Elaht var i dag i radiointervju med verdens kuleste radiostasjon. De mener de har lyttere i verdensrommet, men vi er fremdeles litt i tvil om de tullet med oss. Siden Elaht ikke kan snakke blir det spennende å høre hvordan det tar seg ut i redigert versjon. Det har kommet mange gode ord om Thale etter gårsdagens visning, to anmeldelser hvor vi fikk 8/10 og B+. Karakteren føles som en vellykket muntlig eksamen etter en god A&Q. Var det på spørsmålet om abort og prevensjon at A’en røk? Det kunne vært et lurespørsmål.

 

 

Twitter sier blant annet:

@WriterAndrew <https://twitter.com/#!/WriterAndrew>
So… THALE is pretty great. Hopefully it will find a cult following.

@noahphex <https://twitter.com/#!/noahphex>
Thale: beautifully shot and erie soundtrack for a clever modern take of a

Norwegian fairy tale. #SXSW <https://twitter.com/#!/search/%23SXSW>
@marybholland <https://twitter.com/#!/marybholland>

Just saw Thale for @sxsw <https://twitter.com/#!/sxsw>
and fell absolutely
in love. You have to see it if possible!

#sxsw2012<https://twitter.com/#!/search/%23sxsw2012>

@romstasjonen_pytagoras
Heard this great intervju at the worlds best radio station. Can’t wait for the VOD in space!

 

 

Vi lovet dere film, musikk og ubrukelige taxisjåfører. Musikk hørte vi ufrivillig på i taxien til nok en sjåfør uten stedsans, eller kompetanse til å bruke tekniske hjelpemidler. Film ble det lite av i dag, i hvert fall for oss. Det skjer mye her. Beklager hvis vi ikke klarer å tilfredsstille alle med denne bloggen, vi er bare mennesker.

Dagens høydepunkter:

1. En uforglemmelig middag med BIFF-gjengen og Razika som måtte løpe rett før desserten for å rekke sin egen konsert, snakk om prioritering.

2. Radiointervjuet med verdens beste radiostasjon ble fanget opp av romstasjonen Pytagoras som twittret om hvor mye de gledet seg til vi får solgt rettighetene på VOD i Verdensrommet.

3. Det er så varmt ute at man skulle tro det var midt på sommeren, også er det jo så vidt blitt vår!

 

Teaser for tomorrow:

Overlever vi natten og tør vi å dusje? Klarer vi å finne en taxisjåfør som vet hvor flyplassen er? I morgen ender vår reise uansett om vi blir innhentet av vår truende forfølger eller ikke. Spørsmålet er om det blir et siste blogginnlegg. Vår ferd går videre til Los Angeles hvor vi skal går på rulleskøyter på Santa Monica Beach..

*Del Toristo* & *Elaht*

 

 

Dag 6:

Den velduftende blandingen av barbecuesaus og frityrolje som ligger som et lokk over byen har lagt seg i våre lunger, og må varmes godt opp før kroppens maskineri kan fungere, en ny dag er kommet.

 

 

 

Kun Del Toristo og Elaht er igjen i Austin, Texas; Byen som tidligere har huset cowboys på vei til the Wild West og som for tiden huser tusenvis av film og musikk entusiaster. Tredje visning av Thale gikk for nok en fullstappet sal i erverdige Alamo Lamar. Køen var lang og lengre enn lang, faktisk helt ut på gata og rundt neste gatehjørne. Også denne gang måttenoen gå slukøret hjem uten å få plass i salen. De som var der fikk med seg en forrykende A&Q som det heter her borte.

Vi er sannsynligvis ikke udødelige lengre, en foran oss i køen med filmbadge slapp inn på et musikkarrangement i de sene nattetimer, vi turte ikke prøve.

Etter en dags leting viste det seg at Willy Nelson kun selges på kassett i USA.

Dagens høydepunkter:
1. Vi kom oss av bussen som hadde destinasjon Slaughter, og lever fortsatt.

2. Nok en stappa full sal av glade mennesker som vil se filmen vår, inkludert en med en morbid latter som vi syntes å dra kjensel på fra første visning.

3. Elaht drakk en Starbuckskaffe som smakte pepperkakedeig.

 

Tredje visning av Thale: Stappfullt i salen og laaang kø

 

 

 

 

Teaser for tomorrow:
Film, musikk og ubrukelige taxisjåfører. Det begynner virkelig å bli guffent her nå, vi har ikke hørt fra verken Yello eller Sivle siden de dro, kanskje han vi trodde dro hjem etter interactivprogrammet og ventet på flyplassen? Vår vanlige buss hadde plutselig destinasjon ”Slaughter”, har vi funnet kilden til den ustoppelige tilførselen av mørt kjøtt til denne byen mon tro?

*Del Toristo* & *Elaht*

 

Dag 5:

Morning! Lukten av kjøtt trekker inn i neseborene. Nok en dag. Nye muligheter. Flere filmer, flere mennesker. Vi er fremdeles i Austin, den liberale smørja i den konservative staten. Yeah. Vi har gjort et lite bytte. Ut med selveste sjefen, Aleksander, som dro hjem til Norge og Trondheim for å følge opp en gammel kortfilm. Inn med sjefshuldra, velkommen Silje! Sammen dro vi på the filmawardsshow og fikk oppleve en særdeles uforberedt vert. Thale var nominert i konkurransen for beste poster, men vi måtte gå tomhendte ut fra salen. Deretter fest med free-bar, many people and karaoke, akkopagnert av et liveband.

 

 

Silje og en ny venn

 

Dagens høydepunkter:
1. Irsk skrekkfilm fikk Yollo til å rope etter mamma. The Citadel was a fistfull of dark dynamite, yeah. Awesome line dude.

2. Dokumentaren Wonderwomen var en bevissthetsvekkende film om kvinnelige superhelter og hvordan de har forandret seg i samsvar med kvinnens ulike hverdagsroller i samtiden. Good stuff, yeah!

3. Vi festet som om det skulle vaert vår siste natt i Austin, og for Yollo og Sivle var det nettopp det. Vi reiser i morgen og overlater bloggen til Del Toristo og Elaht. Takk for oppmerksomheten, you have been awesome!

 

Teaser for tomorrow:

Ny screening av Thale! Bendik er på jakt etter en original Willy Nelson LP. Yollo og Sivle er lettet over at de skal reise hjem i morgen… En mann begynte nemlig å løpe mot oss på festen. Han skulle visst bare opp på scenen, som vi tilfeldigvis stod foran, for aa synge karaoke, men vi tenkte det verste. Ellers ingen spor etter trusselen. Kanskje han reiste hjem da interractiveprogrammet var over?

 

Good night and good luck.

 

Jon Sigve *Yollo* Skard og Erlend *Sivle* Nervold

 
Aleksander Nordaas i SXSW Filmmakers Launch. 
 

Dag 4:

Det merkes at musikkdelen av festivalen ikke er langt unna. Det er rett og slett mer lyd og trøkk i byen. Trøkk har det også vært for produsent og regissør. Det har blitt endel møtevirksomhet med folk som på ulike måter er interessert i vårt produkt. Det er nytt for oss alle å forholde oss til den amerikanske filmindustrien, men det gjelder som sagt mest for sjefsgutta i teamet. Interessen rundt Thale bare vokser og vokser her borte, og produsenten er rød på øret og har fått belegg på hjernen etter telefonkjør.
 
Men vi er ikke de eneste norske her i byen! Jacob Rørvik er her med sin kortfilm My friend kills time. Flott type. Flott film. Han sier hei forresten.
 
Regissør Jakob Rørvik. Foto: Anders Minge
 
Willem Dafoe fortalte om skuespill, film og seg selv fra scenen i dag,og det falt i smak som kjøttet på Stubbs.
 
Dagens høydepunkter
 
1. Beatles-tilstander da Johnny Depp gjorde gjesteopptreden i 21 Jump Street.
2. En tilfeldig amerikaner kom bort til en av skuespillerne og sa at han virkelig digget Thale, som han hadde sett på lørdag. Seansen endte med en het håndhilsen.
3. Willem Dafoe gikk til teten på favorittskuespillerlisten til flere enn en av oss i dag, og vi fikk oppleve han fra fremste rad.
 
Bendik Heggen Stønstad og Aleksander Nordaas sammen med Tim League,
Creative Director of Fantastic Fest og eier av Alamo Drafthouse.
 
Teaser for tomorrow:
Aleksander forlater skuta med fly i morgen…… Silje har kommet til byen! I morgen er det avslutning og prisutdeling for filmprogrammet. Det er altså så skummelt her nå.. En mann har vært å spurt etter oss i resepsjonen på hotellet og natt til i dag var det noen som banket på døren. Hvem er dette, hva vil han og hvorfor i indrefiletens navn er han så sykelig diskre? Jeg håper vi blir i stand til å skrive flere innlegg..
 
In a bit
 
Yollo og Sivle
 
 
 
 
 
PS: TRAILEREN til My Friend Kills Time!
 

 

Dag 3:

Howdy. Bak tunge regnskyer dukket plutselig solen opp idag, og byen kom tilbake til sitt gamle jeg. Awesome. Første dag uten screening av filmen vår, og dagen har vi brukt brukt til mye presse, både fra USA og Norge. Awesome. Vi har fått endel tilbakemeldinger fra publikum og presse, og de er flinke til å gi komplimenter. Awesome.
 
 
 
Bendik Heggen Stønstad på Franklin BBQ, kåret til verdens beste barbecue.
 
Thale er noe «nytt» for amerikanerne, så filmen treffer sitt nisjepublikum. Amerikanerne lar seg virkelig fascinerte av norsk film! De synes også imponert over hvor lite penger det går an å lage film på i Norge og at de håper på mer slik film fra den kanten ( med både Thale og Trolljegeren friskt i minne). Awesome.
 
Vi nyter varm «twitter-ånde» fra begeistrede amerikanere. Har også fått tid til å få med oss litt av tilbudene som er her. Jeffrey Tambor ( Arrested Development, Hangover ++) holdt Actors Workshop på the Convention Center – en seanse som falt i god jord. Awesome.
 
 
 
 
Dagens høydepunkter:
1. Regissør og produsent ble geleidet forbi køen og fikk spise alt de orket gratis på verdens beste Barbeque-sted, Franklin Barbeque.
2. En av skuespillerne fikk øyekontakt med Willem Defoe fra to meters hold på et hotell i sentrum.
3. Vi så to gribber i luften som kretset rundt en eller annen som hadde fått for mye av et eller annet.
 
 
Austins lokale nyhetsstasjon, YNN,  intervjuer Aleksander.
 
Teaser for tomorrow:
I morgen skal vi oppleve Willem Defoe, som har foredrag om «The Risktaking Actor«! Vi skal prøve å få sett vår første film her og håper det blir 21. Jump Street. Nå er det hundre prosent sikkert…! Vi fotfølges av et eller annet og vi vet ikke om det er bra eller dårlig. Vi frykter det verste! Det lå en død bille i skoen til en av oss da vi våknet, og det virket som om den var blitt plantet der.
 
In a bit
 
Yollo & Sivle
 
ps. «Awesome,…man»
 

 

 

 

Dag 2:

Scip-biddy-bing. Frokosten her på Hotel Allandale er fett med sukker på. Melken er 2% melk. Hvis man ønsker det, kan man tine opp frossenburgere i hotellets microbølgeovn. Hvis ikke det er en kick-start på dagen, nei, så vet ikke hverken jeg eller du. Thale har fått god oppmerksomhet her borte, og interessen for norsk folketro er stor. Det merkes at USA er en ung nasjon, og at deres egen «mytologi» begrenser seg til DC Comics og Marvel. Dagens visning av Thale var klokken 4pm (16.00) og det var virkelig et kaos i kinoen. Folk som hadde kjøpt platina-badge til 1300 dollar stykk slapp ikke inn og truet de stakkars frivillig ansatte med søksmål og diverse andre knytteneveslag. Onkelen og tanten til en av oss fikk heldigvis plass foran øynene til disse ekstremistene og vi koste oss på restaurant med dem etterpå.

Høydepunkter:

1. Kamp og kaos for å få Thale-billetter, salen ble fort full. Vi har aldri satt så stor pris på dårlig stemning før!
2. Yahoo spanderte øl under et intervju. Ølen var produsert i Texas
3. Dagens taxisjåfør veide mer enn bilen med passajerer i. Vi rakk alt vi skulle selv om vi måtte vente 1,5 time i lobbyen

Teaser for tomorrow:
Klokken 14.00 intervjues vi av en internasjonal kjempe. Vi tenker å få sett noen filmer. Noe faretruende nærmer seg uten tvil nå i ufattelig høyt tempo.. Vi er usikre på hva det er, men kommer nok snart til å finne det ut……..

/Yollo & Sivle

PS: Awesome

 

 

 

Dag 1:

Så var vi her. Ganske uventet regner det her på bergensk vis, noe det ikke har gjort på halvannet år. Men vi er jo ikke her for å prate om været. South by Southwest Festival er en festivalhybrid i Austin, en by med ca. 900 000 innbyggere. På denne tiden av året forvandles byen om til en maurtue for film-,spill/datateknologi- og musikk-bransjen. Og midt i tua befinner altså vi oss, Team Thale, som er så priviligerte å ha blitt tatt ut til å vise filmen vår her.

Åpningsdagen var tid for registrering og orientere oss, og ikke minst ha vår første visning av Thale, på ærverdige The Alamo South Lamar. Åpningsdagen bar preg av å være nettopp det, en begynnelse. Seminarene, foredragene, møtene, og ikke minst filmvisningene starter ikke før i morgen. Det er virkelig et mylder av mennesker her og omtrent umulig å få tak i drosje. Amerikanerne likte filmen og det luktet honning av stemningen i salen. Fullstappet av feit mat og jet-lag droppet vi åpningsfesten, reiste hjem og la oss klokken 22.30 lokal tid.

Høydepunkter:
1.Regissør og produsent pratet med superregissør Roberto Rodriguez
2. Det gikk an å bestille mat og drikke i kinosalen mens filmen pågikk, noe vi benyttet oss av
3.De tilbyr gratis fullkroppsmassasje i filmloungen, noe en av oss har benyttet seg av

Teaser of tomorrow: En av oss skal møte sin onkel og tante som ved en syk tilfeldighet også er i Autsin denne helgen. Thale skal vises i en ny sal! Og noe uventet og faretruende nærmer seg.. Muligens, man vet jo aldri..

In a bit.

/Yollo og Sivle

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to Thales from SXSW Austin, Texas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY