«Svømmer med haier»: video-essay del 3 og 4

«Svømmer med haier»: video-essay del 3 og 4

Hva betyr stemningen på settet for det kunstneriske resultatet? Og er et knirkefritt samarbeid egentlig så viktig? Se del 3 og 4 av Trygve Allister Diesens video-essay.

I del 3 og 4 av Svømmer med haier oppsøker Trygve Allister Diesen TV-settet til regissør Per Fly, og sammenlikner stemningen på det rolige danske settet med sitt eget mer ampre på TV-serien Torpedo. Gjennom intervjuer med Fly, deres felles fotograf Harald Paalgard, samt skuespillere og stab, prøver han å bedre forstå hvorfor de oppleves så forskjellig. Diesen forteller hvordan han med vilje valgte å holde igjen informasjon for å beholde mer kontroll – og vi ser hvordan det slår tilbake på produksjonen og regissøren. Ikke minst blir det vanskelig for lydfolkene og rekvisitøren å følge regissørens visjon og oppjagede tempo. Men alt stresset skaper også en egen nerve i spill og bilder. 

Svømmer med haier – eller “Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” –  er et video essay hvor regissør Trygve Allister Diesen bokstavelig talt intervjuer og går i klinsj med seg selv for å se nærmere på regirollen. 

Det  er et personlig essay om prosessen som regissør på TV-serien Torpedo (TV2) og den amerikanske indiefilmen Red (bl.a. vist i Sundance), og blander videodagbok, opptak fra settet og selvrefleksjon med intervjuer med stab, samarbeidspartnere og kapasiteter som Per Fly og Brian Cox. Essayet var en del av Trygve Allister Diesens doktorgradsarbeide i regi ved Den norske filmskolen.


Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” (2010)

Manus og regi: Trygve Allister Diesen. Klipp: Jon Endre Mørk

www.tenk.tv

Se også:

«Svømmer med haier»: video-essay del 1 og del 2.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Svømmer med haier»: video-essay del 3 og 4

«Svømmer med haier»: video-essay del 3 og 4

Hva betyr stemningen på settet for det kunstneriske resultatet? Og er et knirkefritt samarbeid egentlig så viktig? Se del 3 og 4 av Trygve Allister Diesens video-essay.

I del 3 og 4 av Svømmer med haier oppsøker Trygve Allister Diesen TV-settet til regissør Per Fly, og sammenlikner stemningen på det rolige danske settet med sitt eget mer ampre på TV-serien Torpedo. Gjennom intervjuer med Fly, deres felles fotograf Harald Paalgard, samt skuespillere og stab, prøver han å bedre forstå hvorfor de oppleves så forskjellig. Diesen forteller hvordan han med vilje valgte å holde igjen informasjon for å beholde mer kontroll – og vi ser hvordan det slår tilbake på produksjonen og regissøren. Ikke minst blir det vanskelig for lydfolkene og rekvisitøren å følge regissørens visjon og oppjagede tempo. Men alt stresset skaper også en egen nerve i spill og bilder. 

Svømmer med haier – eller “Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” –  er et video essay hvor regissør Trygve Allister Diesen bokstavelig talt intervjuer og går i klinsj med seg selv for å se nærmere på regirollen. 

Det  er et personlig essay om prosessen som regissør på TV-serien Torpedo (TV2) og den amerikanske indiefilmen Red (bl.a. vist i Sundance), og blander videodagbok, opptak fra settet og selvrefleksjon med intervjuer med stab, samarbeidspartnere og kapasiteter som Per Fly og Brian Cox. Essayet var en del av Trygve Allister Diesens doktorgradsarbeide i regi ved Den norske filmskolen.


Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” (2010)

Manus og regi: Trygve Allister Diesen. Klipp: Jon Endre Mørk

www.tenk.tv

Se også:

«Svømmer med haier»: video-essay del 1 og del 2.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY