«Svømmer med haier»: video-essay del 2

«Svømmer med haier»: video-essay del 2

Handler regissørens visjon mest om filmens form eller filmens innhold? Eller handler det bunn og grunn om hvem man er som menneske og hvordan man ser på verden? Se del 2 av Trygve Allister Diesens video-essay.

I del 2 av Svømmer med haier går Trygve Allister Diesen mer inn på hva en personlig regivisjon er – og hvordan hans egen visjon på TV-serien Torpedo førte til at aggressiviteten i serien krøp inn på settet.  Skuespiller Brian Cox snakker om hvor viktig det er å kunne inngå kompromisser, mens Sundance-direktør John Cooper forteller hvorfor han valgte Red til festivalen – og hva han ser etter i filmer som velges til Sundance. 

Svømmer med haier – eller Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks –  er et video essay hvor regissør Trygve Allister Diesen bokstavelig talt intervjuer og går i klinsj med seg selv for å se nærmere på regirollen.  Det  er et personlig essay om prosessen som regissør på TV-serien Torpedo (TV2) og den amerikanske indiefilmen Red (bl.a. vist i Sundance), og blander videodagbok, opptak fra settet og selvrefleksjon med intervjuer med stab, samarbeidspartnere og kapasiteter som Per Fly og Brian Cox. Essayet var en del av Diesens doktorgradsarbeide i regi ved Den norske filmskolen.

Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” (2010)

Manus og regi: Trygve Allister Diesen. Klipp: Jon Endre Mørk

www.tenk.tv

Se også:

«Svømmer med haier»: video-essay del 1, del 3 og 4

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Svømmer med haier»: video-essay del 2

«Svømmer med haier»: video-essay del 2

Handler regissørens visjon mest om filmens form eller filmens innhold? Eller handler det bunn og grunn om hvem man er som menneske og hvordan man ser på verden? Se del 2 av Trygve Allister Diesens video-essay.

I del 2 av Svømmer med haier går Trygve Allister Diesen mer inn på hva en personlig regivisjon er – og hvordan hans egen visjon på TV-serien Torpedo førte til at aggressiviteten i serien krøp inn på settet.  Skuespiller Brian Cox snakker om hvor viktig det er å kunne inngå kompromisser, mens Sundance-direktør John Cooper forteller hvorfor han valgte Red til festivalen – og hva han ser etter i filmer som velges til Sundance. 

Svømmer med haier – eller Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks –  er et video essay hvor regissør Trygve Allister Diesen bokstavelig talt intervjuer og går i klinsj med seg selv for å se nærmere på regirollen.  Det  er et personlig essay om prosessen som regissør på TV-serien Torpedo (TV2) og den amerikanske indiefilmen Red (bl.a. vist i Sundance), og blander videodagbok, opptak fra settet og selvrefleksjon med intervjuer med stab, samarbeidspartnere og kapasiteter som Per Fly og Brian Cox. Essayet var en del av Diesens doktorgradsarbeide i regi ved Den norske filmskolen.

Being the Director – Maintaining Your Vision while Swimming with Sharks” (2010)

Manus og regi: Trygve Allister Diesen. Klipp: Jon Endre Mørk

www.tenk.tv

Se også:

«Svømmer med haier»: video-essay del 1, del 3 og 4

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY