«Oslovefilm» fra Halle og Bodén

«Oslovefilm» fra Halle og Bodén

Filmfest Oslo har bestilt en kortfilm fra Mariken Halle og Clara Bodén, som skal vises under festivalen. Oppdragsgiver Tor Arne Øvrebø avslører et ambisiøst prosjekt for fremtiden, og Mariken Halle forteller om prosessen.

Tor Arne Øvrebø er oppdragsgiver for prosjektet, og forteller at Mariken Halle og Clara Bodéns kortfilm kun er starten på et mye større og mer ambisiøst prosjekt omhandlende Oslo by.

– Det var festivalsjef for Filmfest Oslo, Arild Støfring, som tok initiativet til å lage personlige portretter av Oslo by, laget av kjente regissører. Vi rakk dessverre ikke å få prosjektet ved navn ”Oslovefilm” opp slik som originalt planlagt, men vi har satt i gang Mariken Halle og Clara Bodén til å lage sin tolkning av Oslo. Resultatet kommer som en overraskelse under Filmfest Oslo-festivalen. Vi har ikke rukket å utvikle dette tilstrekkelig i år, så dette er ambisjonen for neste år. Men vi er så ivrige på dette prosjektet at vi ville i det minste lage én film, slik at prosessen er startet og stafettpinnen går videre til neste år når det er tid til å lage mange filmer, forklarer Øvrebø.

Halle og Bodéns kortfilm for årets festival er den første i et forhåpentligvis langvarig prosjekt, som strekker seg over flere år.

– Man kan ikke spå fremover, men vi legger opp til at dette skal foregå over flere år. Og når prosjektet forhåpentligvis har gått over en lengre periode, kan man velge ut de beste filmene og bruke de i en ny kontekst, forteller han.

Det er Filmfest Oslo som har initiert kortfilmprosjektet, og som betaler for produksjonen.

– Prosjektet er tiltenkt tilknyttet Filmfest Oslo hvert år, som også står bak finansieringen av filmen. Men den produseres uavhengig av festivalen, og skal hjelpe til med å få kortfilmer ut til Oslos kinogjengere. Det vies sjelden mye plass til dette på ordinære kinoer, mener Øvrebø.

Når prosjektet settes i gang for fullt har initiativtagerne innført produksjonsregler for å ha kontroll på rammene.

– Filmene om Oslo skal ikke være på mer enn 1 minutt, temaet skal være kjærlighet og det skal være en personlig tolkning. Med Mariken og Clara sitt pilotprosjekt forholder vi oss ikke til disse rammene – de har kun fått i oppdrag å lage en kortfilm. Det spesielle med dette – slik jeg ser det – er at vi bestiller et verk av Halle og Bodén til festivalen. Som det ressurspunktet festivalen har blitt, er det viktig at det tas initiativ til å ikke bare invitere godt etablerte regissører, men også de man har mest tro på, og få de til å produsere innen kortfilmformatet, forteller han.

På kortfilmenes eneste shoot-dag er Mariken Halle hemmelighetsfull om hva filmen handler om, men synes prosjektet er meget interessant.

-Det handler om en barselgruppe på Ekebergrestauranten som vokser, kan man vel si. Og det handler også om de som skal overta verden – våre fremtidige ledere. Vi gjør dette som et bestillingsverk for Filmfest Oslo, og vi synes det er veldig spennende. Når man skal lage noe som er så kort, forsøker vi å lage noe som folk kan se flere ganger uten å bli lei. Det blir med andre ord mye informasjon i bildene, men det har gått veldig fint i dag. Det har selvsagt vært mye på en gang, men jeg har tro på at dette blir veldig bra, forteller hun.

Det er selvfølgelig også utfordringer forbundet med et prosjekt som er kort i lengde, og som skal gjennomføres på minimalt av tid.

– Vi synes at det er gøy å gjøre noe på så kort tid som dette, men man må hele tiden tilpasse ideen slik at vi vet at det er gjennomførbart. Jeg er selv med i en barselgruppe, og da var det naturlig å bruke det som setting. Vi har filmet veldig mye og kaotisk, så det er først når vi får sett materialet vi oppdager hva det er vi sitter igjen med, avslutter hun.

Resultatet kan sees under Filmfest Oslo fra 29. februar til 4. mars.

1 kommentar til «Oslovefilm» fra Halle og Bodén

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Oslovefilm» fra Halle og Bodén

«Oslovefilm» fra Halle og Bodén

Filmfest Oslo har bestilt en kortfilm fra Mariken Halle og Clara Bodén, som skal vises under festivalen. Oppdragsgiver Tor Arne Øvrebø avslører et ambisiøst prosjekt for fremtiden, og Mariken Halle forteller om prosessen.

Tor Arne Øvrebø er oppdragsgiver for prosjektet, og forteller at Mariken Halle og Clara Bodéns kortfilm kun er starten på et mye større og mer ambisiøst prosjekt omhandlende Oslo by.

– Det var festivalsjef for Filmfest Oslo, Arild Støfring, som tok initiativet til å lage personlige portretter av Oslo by, laget av kjente regissører. Vi rakk dessverre ikke å få prosjektet ved navn ”Oslovefilm” opp slik som originalt planlagt, men vi har satt i gang Mariken Halle og Clara Bodén til å lage sin tolkning av Oslo. Resultatet kommer som en overraskelse under Filmfest Oslo-festivalen. Vi har ikke rukket å utvikle dette tilstrekkelig i år, så dette er ambisjonen for neste år. Men vi er så ivrige på dette prosjektet at vi ville i det minste lage én film, slik at prosessen er startet og stafettpinnen går videre til neste år når det er tid til å lage mange filmer, forklarer Øvrebø.

Halle og Bodéns kortfilm for årets festival er den første i et forhåpentligvis langvarig prosjekt, som strekker seg over flere år.

– Man kan ikke spå fremover, men vi legger opp til at dette skal foregå over flere år. Og når prosjektet forhåpentligvis har gått over en lengre periode, kan man velge ut de beste filmene og bruke de i en ny kontekst, forteller han.

Det er Filmfest Oslo som har initiert kortfilmprosjektet, og som betaler for produksjonen.

– Prosjektet er tiltenkt tilknyttet Filmfest Oslo hvert år, som også står bak finansieringen av filmen. Men den produseres uavhengig av festivalen, og skal hjelpe til med å få kortfilmer ut til Oslos kinogjengere. Det vies sjelden mye plass til dette på ordinære kinoer, mener Øvrebø.

Når prosjektet settes i gang for fullt har initiativtagerne innført produksjonsregler for å ha kontroll på rammene.

– Filmene om Oslo skal ikke være på mer enn 1 minutt, temaet skal være kjærlighet og det skal være en personlig tolkning. Med Mariken og Clara sitt pilotprosjekt forholder vi oss ikke til disse rammene – de har kun fått i oppdrag å lage en kortfilm. Det spesielle med dette – slik jeg ser det – er at vi bestiller et verk av Halle og Bodén til festivalen. Som det ressurspunktet festivalen har blitt, er det viktig at det tas initiativ til å ikke bare invitere godt etablerte regissører, men også de man har mest tro på, og få de til å produsere innen kortfilmformatet, forteller han.

På kortfilmenes eneste shoot-dag er Mariken Halle hemmelighetsfull om hva filmen handler om, men synes prosjektet er meget interessant.

-Det handler om en barselgruppe på Ekebergrestauranten som vokser, kan man vel si. Og det handler også om de som skal overta verden – våre fremtidige ledere. Vi gjør dette som et bestillingsverk for Filmfest Oslo, og vi synes det er veldig spennende. Når man skal lage noe som er så kort, forsøker vi å lage noe som folk kan se flere ganger uten å bli lei. Det blir med andre ord mye informasjon i bildene, men det har gått veldig fint i dag. Det har selvsagt vært mye på en gang, men jeg har tro på at dette blir veldig bra, forteller hun.

Det er selvfølgelig også utfordringer forbundet med et prosjekt som er kort i lengde, og som skal gjennomføres på minimalt av tid.

– Vi synes at det er gøy å gjøre noe på så kort tid som dette, men man må hele tiden tilpasse ideen slik at vi vet at det er gjennomførbart. Jeg er selv med i en barselgruppe, og da var det naturlig å bruke det som setting. Vi har filmet veldig mye og kaotisk, så det er først når vi får sett materialet vi oppdager hva det er vi sitter igjen med, avslutter hun.

Resultatet kan sees under Filmfest Oslo fra 29. februar til 4. mars.

One Response to «Oslovefilm» fra Halle og Bodén

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY