Upperdog fikk sølvklumpen

Upperdog har vunnet norske kinosjefers høyeste utmerkelse, Sølvklumpen, for beste film i 2009. Sølvklumpen for beste barnefilm gikk til Bestevenner.
 

Det er i dag prisene deles ut på Filmens Hus i Oslo. I sin begrunnelse sier juryen blant annet:

 

”Sara Johnsen befester med sin andre film plassen som et av våre fremste regitalenter…. En særdeles vellykket kasting, nydelig spill av nye interessante filmfjes, foto og bildekomposisjon med slående vakre enkeltbilder, dristig men sikker bruk av symboler og musikk er grep som setter en særegen stemning i denne filmen.”

 Sølvklumpen deles hvert år ut av norske kinosjefer, og prisen består, foruten heder og ære, av et diplom og en plakett med en sølvklump fra Det Norske Myntverket i Kongsberg. Sølvklumpen er en pris som deles ut av Norske Kinosjefers Forbund til beste norske film og beste norske barnefilm  med premiere mellom 1. januar og 31. desember. Juryen har bestått av Haakon Drage, kinosjef i  Ullensaker, Ingeborg Flornes, kinosjef i  Namsos og Ruth Mjøen, kinosjef i Lillehammer.

JURYBEGRUNNELSENE:

Beste barnefilm 2009: Bestevenner
Regi: Christian Lo
Manus: Morten Hovland
Produsent: Trine Aadalen Lo
Produksjonsselskap Filmbin

Begrunnelse:
Årets beste barnefilm er en spennende, morsom, godt fortalt og troverdig historie som tar opp dagsaktuelle tema og  belyser sider ved norsk asylpolitikk og konsekvenser i et norsk lokalsamfunn. Historien om to modige jenter som tar saken i egne hender for å redde bestevenninna si fortelles i øyehøyde med barna og tar sitt publikum på alvor. 
Ut fra et nyskrevet norsk originalmanus, med fortellerglede og en liten porsjon fandenivoldskhet har regidebutanten Christian Lo gitt oss en velregissert, velspilt, tankevekkende, engasjerende og svært rørende kvalitetsfilm for barn.
Filmen kan få et langt liv på norske kinoer og i norske klasserom når lærene oppdager hvor godt den tas imot av både gutter og jenter, og hvor flott den er som utgangspunkt for samtaler i klassen om moralske dilemma, vennskap, respekt, konflikt, krig og menneskerettigheter.
 
Beste film 2009: Upperdog
Regi: Sara Johnsen
Manus: Sara Johnsen
Produsenter: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn
Produksjonsselskap: Friland Film

Begrunnelse:
Sara Johnsen befester med sin andre film plassen som et av våre fremste regitalenter.  I originalmanuset har hun med utgangspunkt i mellommenneskelige relasjoner og globale konflikter konstruert en multiplotthistorie om en gruppe unge voksne i dagens Oslo.  Med selvfølgelig letthet gir hun karakterene liv og vever skjebnene deres sammen på finurlig vis. En særdeles vellykket kasting, nydelig spill av nye interessante filmfjes, foto og bildekomposisjon med slående vakre enkeltbilder, dristig men sikker bruk av symboler og musikk er grep som setter en særegen stemning i denne filmen.
Det er noe foruroligende, et dypt alvor sammen med en underfundig humor og en leken letthet. Sara Johnsens sterke regigrep, engasjement og visuelle mesterskap stiller henne i en klasse for seg selv i Norge,  og flere sammenligner henne med store internasjonal filmskapere som Atom Egoyan og Ang Lee. For å si det med en av anmelderne, Upperdog er den soleklart beste norske filmen hittil i år, og burde gi Sara Johnsen den internasjonale oppmerksomheten hun fortjener.
 
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Upperdog fikk sølvklumpen

Upperdog har vunnet norske kinosjefers høyeste utmerkelse, Sølvklumpen, for beste film i 2009. Sølvklumpen for beste barnefilm gikk til Bestevenner.
 

Det er i dag prisene deles ut på Filmens Hus i Oslo. I sin begrunnelse sier juryen blant annet:

 

”Sara Johnsen befester med sin andre film plassen som et av våre fremste regitalenter…. En særdeles vellykket kasting, nydelig spill av nye interessante filmfjes, foto og bildekomposisjon med slående vakre enkeltbilder, dristig men sikker bruk av symboler og musikk er grep som setter en særegen stemning i denne filmen.”

 Sølvklumpen deles hvert år ut av norske kinosjefer, og prisen består, foruten heder og ære, av et diplom og en plakett med en sølvklump fra Det Norske Myntverket i Kongsberg. Sølvklumpen er en pris som deles ut av Norske Kinosjefers Forbund til beste norske film og beste norske barnefilm  med premiere mellom 1. januar og 31. desember. Juryen har bestått av Haakon Drage, kinosjef i  Ullensaker, Ingeborg Flornes, kinosjef i  Namsos og Ruth Mjøen, kinosjef i Lillehammer.

JURYBEGRUNNELSENE:

Beste barnefilm 2009: Bestevenner
Regi: Christian Lo
Manus: Morten Hovland
Produsent: Trine Aadalen Lo
Produksjonsselskap Filmbin

Begrunnelse:
Årets beste barnefilm er en spennende, morsom, godt fortalt og troverdig historie som tar opp dagsaktuelle tema og  belyser sider ved norsk asylpolitikk og konsekvenser i et norsk lokalsamfunn. Historien om to modige jenter som tar saken i egne hender for å redde bestevenninna si fortelles i øyehøyde med barna og tar sitt publikum på alvor. 
Ut fra et nyskrevet norsk originalmanus, med fortellerglede og en liten porsjon fandenivoldskhet har regidebutanten Christian Lo gitt oss en velregissert, velspilt, tankevekkende, engasjerende og svært rørende kvalitetsfilm for barn.
Filmen kan få et langt liv på norske kinoer og i norske klasserom når lærene oppdager hvor godt den tas imot av både gutter og jenter, og hvor flott den er som utgangspunkt for samtaler i klassen om moralske dilemma, vennskap, respekt, konflikt, krig og menneskerettigheter.
 
Beste film 2009: Upperdog
Regi: Sara Johnsen
Manus: Sara Johnsen
Produsenter: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn
Produksjonsselskap: Friland Film

Begrunnelse:
Sara Johnsen befester med sin andre film plassen som et av våre fremste regitalenter.  I originalmanuset har hun med utgangspunkt i mellommenneskelige relasjoner og globale konflikter konstruert en multiplotthistorie om en gruppe unge voksne i dagens Oslo.  Med selvfølgelig letthet gir hun karakterene liv og vever skjebnene deres sammen på finurlig vis. En særdeles vellykket kasting, nydelig spill av nye interessante filmfjes, foto og bildekomposisjon med slående vakre enkeltbilder, dristig men sikker bruk av symboler og musikk er grep som setter en særegen stemning i denne filmen.
Det er noe foruroligende, et dypt alvor sammen med en underfundig humor og en leken letthet. Sara Johnsens sterke regigrep, engasjement og visuelle mesterskap stiller henne i en klasse for seg selv i Norge,  og flere sammenligner henne med store internasjonal filmskapere som Atom Egoyan og Ang Lee. For å si det med en av anmelderne, Upperdog er den soleklart beste norske filmen hittil i år, og burde gi Sara Johnsen den internasjonale oppmerksomheten hun fortjener.
 
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY