Prisvinnende Nisse-horror fra Målselv

Nisse-skrekk-komedien Rare Exports: A Christmas Tale ble spilt inn på FilmCamp i Målselv. Pomor Film håper filmen vil vise at filmindustrien i Nord-Norge har et stort potensiale som næring.

Begravet på 486 meters dyp i Korvatunturi-fjellene i Finland ligger julens best bevarte hemmelighet. Nå har tiden kommet for å grave den opp. I den finsk-norsk-svensk-franske co-produksjonen Rare Exports: A Christmas Tale kommer nemlig amerikanske forskere over Julenissens grav. Men det er ikke den lystige, rødkledde nissen vi kjenner som graves opp, men den originale mannevonde skapningen fra de gamle mytene.

Rare Exports hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Locarno i Sveits og vant Variety Piazza Grande Awards melder det norske produksjonsselskapet Pomor Film AS i en pressemelding. Prisen deles ut av en jury bestående av amerikanske filmkritikere.

Filmen er spilt inn i sin helhet på FilmCamp i Målselv. Pomor Film skriver i pressemeldingen at de håper at denne filmen vil vise at filmindustrien i Nord-Norge har et stort potensiale som næring.

– Vi vet at opptakssteder som ble benyttet i Rare Exports: A Christmas Tale, etterspørres av filmprodusenter verden over. Ved riktig markedsføring spår vi at Nord-Norge som innspillingsregion vil vokse hurtig i årene fremover. Det fins et stort uutnyttet potensial i markedsføringen av et magisk og variert landskap med tilhørende infrastruktur. Men da må også Norge få på plass incentivordninger slik at konkurransen med andre land blir reell, skriver den norske produsenten Knut Skoglund.

Filmen er produsert av av Cinet, Finland, Pomor Film, Norge, Love Streams Agnes B. Prods., Frankrike, Davaj Film, Sverige, FilmCamp, Norge, Filmpool Nord produksjon, Sverige, i samarbeid med Kinology.

Rare Exports er spillefilm-debuten til den finske regissøren Jalmari Helander. Filmen spiller videre på universet fra hans to kortfilmer Rare Exports Inc. (2003) og The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions (2005). To korte opplysningsfilmer fra det finske firmaet Rare Exports Inc. som jakter på og temmer ville julenisser for eksport. Spillefilmen forteller forhistorien til kortfilmene.

 

Rare Exports: A Christmas Tale har fått god mottagelse, Variety skriver i sin anmeldelse:

“Helander channels a Steven Spielberg/Tobe Hooper vibe with a spot-on juxtaposition of child-centric characters confronting genuinely scary events, together with handsome lensing and the kind of unabashed orchestral sweep generally heard only in much bigger-budgeted pictures. In addition, as if cognizant of the superfluous nature of token females in these types of films, he’s eliminated women altogether.”

Rare Exports: A Christmas Tale vil også delta i filmfestivalen i Toronto.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Prisvinnende Nisse-horror fra Målselv

Nisse-skrekk-komedien Rare Exports: A Christmas Tale ble spilt inn på FilmCamp i Målselv. Pomor Film håper filmen vil vise at filmindustrien i Nord-Norge har et stort potensiale som næring.

Begravet på 486 meters dyp i Korvatunturi-fjellene i Finland ligger julens best bevarte hemmelighet. Nå har tiden kommet for å grave den opp. I den finsk-norsk-svensk-franske co-produksjonen Rare Exports: A Christmas Tale kommer nemlig amerikanske forskere over Julenissens grav. Men det er ikke den lystige, rødkledde nissen vi kjenner som graves opp, men den originale mannevonde skapningen fra de gamle mytene.

Rare Exports hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Locarno i Sveits og vant Variety Piazza Grande Awards melder det norske produksjonsselskapet Pomor Film AS i en pressemelding. Prisen deles ut av en jury bestående av amerikanske filmkritikere.

Filmen er spilt inn i sin helhet på FilmCamp i Målselv. Pomor Film skriver i pressemeldingen at de håper at denne filmen vil vise at filmindustrien i Nord-Norge har et stort potensiale som næring.

– Vi vet at opptakssteder som ble benyttet i Rare Exports: A Christmas Tale, etterspørres av filmprodusenter verden over. Ved riktig markedsføring spår vi at Nord-Norge som innspillingsregion vil vokse hurtig i årene fremover. Det fins et stort uutnyttet potensial i markedsføringen av et magisk og variert landskap med tilhørende infrastruktur. Men da må også Norge få på plass incentivordninger slik at konkurransen med andre land blir reell, skriver den norske produsenten Knut Skoglund.

Filmen er produsert av av Cinet, Finland, Pomor Film, Norge, Love Streams Agnes B. Prods., Frankrike, Davaj Film, Sverige, FilmCamp, Norge, Filmpool Nord produksjon, Sverige, i samarbeid med Kinology.

Rare Exports er spillefilm-debuten til den finske regissøren Jalmari Helander. Filmen spiller videre på universet fra hans to kortfilmer Rare Exports Inc. (2003) og The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions (2005). To korte opplysningsfilmer fra det finske firmaet Rare Exports Inc. som jakter på og temmer ville julenisser for eksport. Spillefilmen forteller forhistorien til kortfilmene.

 

Rare Exports: A Christmas Tale har fått god mottagelse, Variety skriver i sin anmeldelse:

“Helander channels a Steven Spielberg/Tobe Hooper vibe with a spot-on juxtaposition of child-centric characters confronting genuinely scary events, together with handsome lensing and the kind of unabashed orchestral sweep generally heard only in much bigger-budgeted pictures. In addition, as if cognizant of the superfluous nature of token females in these types of films, he’s eliminated women altogether.”

Rare Exports: A Christmas Tale vil også delta i filmfestivalen i Toronto.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY