Løkkeberg til Toronto

Vibeke Løkkebergs dokumentar Gazas tårer er tatt ut til dokumentarprogrammet på Toronto filmfestival.

Vibeke Løkkeberg er tilbake i norsk film med en dokumentar som vil vekke debatt med sin sterke skildring av barn i krig. Gazas tårer vil få verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i september, melder NFI. Filmen deltar i festivalens dokumentarfilmprogram, Real to Reel, og vil bli vist i løpet av den første helgen.

Den 35. Toronto International Film Festival finner sted fra 9. – 19. september. Den regnes som en av verdens viktigste filmfestivaler, og som et marked for salg av filmer til hele verden. Vibeke Løkkeberg og produsent Terje Kristiansen vil begge være tilstede på filmens verdenspremiere i Toronto.

NFI skriver følgende om filmen:

”GAZAS TÅRER er en sterk kinoopplevelse som dokumenterer Israels angrep gjennom tre barns fortellinger. Gjennom barna får vi innsyn i krigens konsekvenser – både for dem selv og deres familier. Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning lykkes i å dokumentere de dramatiske hendelser som inntraff og den desperasjon og maktesløshet som overgrepene resulterte i. For første gang blir vi vitne til handlinger vi tidligere bare har kunnet forestille oss – og som så ofte før, overgår virkeligheten det meste av våre forestillingsevner. Filmen inneholder unike bilder tatt av befolkningen i Gaza selv.”

Filmen er regissert av Vibeke Løkkeberg og produsert av Terje Kristiansen for Nero Media as.

”Det er en stor utfordring å være vitne til barn som blir skadet og drept i krig uten å gjøre noe med det” sier Vibeke Løkkeberg. ”De korte glimtene jeg fikk av barns ansikter på TV etter å ha gjennomlevd krigen skapte hos meg motivasjonen for å lage Gazas Tårer. Inne i meg vokste en protest mot alle kriger. De er meningsløse, nedbrytende og er ikke menneskeheten verdig. Jeg håper filmen bringer videre de samme følelsene av protest hos publikum, og at den vil inspirere til å fortsette den tilsynelatende endeløse kampen mot fattigdom, lidelser og krig. Det har tatt et år å lage denne filmen og det er en glede å gi den verdenspremiere i Toronto.”

Filmen skal distribueres i Norge av Tour de Force AS og vil få norsk premiere 5. november 2010.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Løkkeberg til Toronto

Vibeke Løkkebergs dokumentar Gazas tårer er tatt ut til dokumentarprogrammet på Toronto filmfestival.

Vibeke Løkkeberg er tilbake i norsk film med en dokumentar som vil vekke debatt med sin sterke skildring av barn i krig. Gazas tårer vil få verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i september, melder NFI. Filmen deltar i festivalens dokumentarfilmprogram, Real to Reel, og vil bli vist i løpet av den første helgen.

Den 35. Toronto International Film Festival finner sted fra 9. – 19. september. Den regnes som en av verdens viktigste filmfestivaler, og som et marked for salg av filmer til hele verden. Vibeke Løkkeberg og produsent Terje Kristiansen vil begge være tilstede på filmens verdenspremiere i Toronto.

NFI skriver følgende om filmen:

”GAZAS TÅRER er en sterk kinoopplevelse som dokumenterer Israels angrep gjennom tre barns fortellinger. Gjennom barna får vi innsyn i krigens konsekvenser – både for dem selv og deres familier. Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning lykkes i å dokumentere de dramatiske hendelser som inntraff og den desperasjon og maktesløshet som overgrepene resulterte i. For første gang blir vi vitne til handlinger vi tidligere bare har kunnet forestille oss – og som så ofte før, overgår virkeligheten det meste av våre forestillingsevner. Filmen inneholder unike bilder tatt av befolkningen i Gaza selv.”

Filmen er regissert av Vibeke Løkkeberg og produsert av Terje Kristiansen for Nero Media as.

”Det er en stor utfordring å være vitne til barn som blir skadet og drept i krig uten å gjøre noe med det” sier Vibeke Løkkeberg. ”De korte glimtene jeg fikk av barns ansikter på TV etter å ha gjennomlevd krigen skapte hos meg motivasjonen for å lage Gazas Tårer. Inne i meg vokste en protest mot alle kriger. De er meningsløse, nedbrytende og er ikke menneskeheten verdig. Jeg håper filmen bringer videre de samme følelsene av protest hos publikum, og at den vil inspirere til å fortsette den tilsynelatende endeløse kampen mot fattigdom, lidelser og krig. Det har tatt et år å lage denne filmen og det er en glede å gi den verdenspremiere i Toronto.”

Filmen skal distribueres i Norge av Tour de Force AS og vil få norsk premiere 5. november 2010.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY