Brennpunkt Afghanistan

I nyeste utgaven av Rushprint kan du lese om hvordan krigen i Afghanistan inntar norsk film og vårt intervju med regissøren av den sterke krigsdokumentaren Armadillo.
 

Neste år er det ti år siden de første norske soldatene ble utplassert i Afghanistan. Spørsmålet om hva vi vil med krigføringen i Afghanistan har blitt et ekstra brennbart tema etter at fire norske soldater ble drept denne uken.

 

I nyeste utgaven av Rushprint kan du lese om norske og danske soldaters utsatte rolle i Afghanistan og hvilke utfordringer som er knyttet til å filme dem.

Den norske dokumentarserien Den stille krigen har som mål å avmystifisere den norske krigføringen. Gjennom tre dokumentarfilmer skal Flimmer Film sammen med de erfarne journalistene Fredrik Græsvik, Øystein Bogen og Odd Isungset skildre henholdsvis forløpet, krigshandlingene og krigens omkostninger. Ambisjonen er ifølge Lars Løge i Flimmer Film å skape en journalistisk og filmatisk sterk historie – slik den mest omfattende operasjonen norske styrker har deltatt i etter Annen verdenskrig nødvendigvis må kreve. Les vår presentasjon av det ambisiøse prosjektet i nyeste utgaven av Rushprint.

Her kan du også få innblikk i prosessen bak den danske krigsdokumentaren Armadillo som gir et unikt og rystende  innblikk i de danske soldatenes krigføring i Helmand-provinsen. Med Armadillo har Danmark mistet sin uskyld som krigførende nasjon, mener dansk films nye stjerneskudd, regissør Janus Metz, og filmen er iferd med å sette publikumsrekord for en kinodokumentar i Danmark. Den har også i høyeste grad satt agenda for debatten om krigen i dansk offentlighet, og får norsk kinopremiere i august.

 

TEGN ABONNEMENT OG FÅ SISTE UTGAVEN TILSENDT

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Brennpunkt Afghanistan

I nyeste utgaven av Rushprint kan du lese om hvordan krigen i Afghanistan inntar norsk film og vårt intervju med regissøren av den sterke krigsdokumentaren Armadillo.
 

Neste år er det ti år siden de første norske soldatene ble utplassert i Afghanistan. Spørsmålet om hva vi vil med krigføringen i Afghanistan har blitt et ekstra brennbart tema etter at fire norske soldater ble drept denne uken.

 

I nyeste utgaven av Rushprint kan du lese om norske og danske soldaters utsatte rolle i Afghanistan og hvilke utfordringer som er knyttet til å filme dem.

Den norske dokumentarserien Den stille krigen har som mål å avmystifisere den norske krigføringen. Gjennom tre dokumentarfilmer skal Flimmer Film sammen med de erfarne journalistene Fredrik Græsvik, Øystein Bogen og Odd Isungset skildre henholdsvis forløpet, krigshandlingene og krigens omkostninger. Ambisjonen er ifølge Lars Løge i Flimmer Film å skape en journalistisk og filmatisk sterk historie – slik den mest omfattende operasjonen norske styrker har deltatt i etter Annen verdenskrig nødvendigvis må kreve. Les vår presentasjon av det ambisiøse prosjektet i nyeste utgaven av Rushprint.

Her kan du også få innblikk i prosessen bak den danske krigsdokumentaren Armadillo som gir et unikt og rystende  innblikk i de danske soldatenes krigføring i Helmand-provinsen. Med Armadillo har Danmark mistet sin uskyld som krigførende nasjon, mener dansk films nye stjerneskudd, regissør Janus Metz, og filmen er iferd med å sette publikumsrekord for en kinodokumentar i Danmark. Den har også i høyeste grad satt agenda for debatten om krigen i dansk offentlighet, og får norsk kinopremiere i august.

 

TEGN ABONNEMENT OG FÅ SISTE UTGAVEN TILSENDT

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY