Aukrust i 3D

Paradox skal produsere tre animasjonsfilmer i 3D basert på Kjell Aukrusts bøker Simen, Bonden og Bror min, også kjent som Alvdalstrilogien.

Paradox melder i en pressemelding at de har inngått en avtale med Aukruststiftelsen om å filmatisere Kjell Aukrusts Alvdalstrilogi. I avtalen inngår produksjon av tre animasjonsfilmer for kino, i 3D.

– Folk kjenner seg igjen i Kjell Aukrust sine fortellinger. Hans historier krysser alle aldersgrenser og kjenner verken geografiske eller sosiale skillelinjer. Derfor blir historiene populære filmer, sier produsent Finn Gjerdrum.

 

– Så tegner han like godt som han skriver. Tekst og tegning henger nøye sammen og danner et utmerket utgangspunkt for animasjon.

 

Alvdalstrilogien består av Simen (1958), Bror Min (1960) og Bonden (1964). Bøkene baserer seg på Aukrusts oppvekst i Alvdal og er en samling av fantasirike historier fra virkeligheten – om guttestreker, barnlig oppfinnsomhet og grenderivaliseringen mellom Alvdal og Tynset.

Bøkene var store suksesser, Simen solgte i langt over 100 000 eksemplarer da den kom ut i 1958. De to første bøkene var utgangspunktet for dramatiseringen Dobbeltsats og freske fraspark, som ble satt opp på Det Norske Teateret i 1960. Stykket ble senere filmatisert som Freske Fraspark i 1963. Hovedrollene i filmen ble spilt av Leif Juster, Henki Kolstad, Elsa Lystad, Kari Diesen og Carsten Byhring. Aukrusts største film-suksess Flåklypa Grand Prix er sett av 4 347 000 på kino siden premieren i 1975.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Aukrust i 3D

Paradox skal produsere tre animasjonsfilmer i 3D basert på Kjell Aukrusts bøker Simen, Bonden og Bror min, også kjent som Alvdalstrilogien.

Paradox melder i en pressemelding at de har inngått en avtale med Aukruststiftelsen om å filmatisere Kjell Aukrusts Alvdalstrilogi. I avtalen inngår produksjon av tre animasjonsfilmer for kino, i 3D.

– Folk kjenner seg igjen i Kjell Aukrust sine fortellinger. Hans historier krysser alle aldersgrenser og kjenner verken geografiske eller sosiale skillelinjer. Derfor blir historiene populære filmer, sier produsent Finn Gjerdrum.

 

– Så tegner han like godt som han skriver. Tekst og tegning henger nøye sammen og danner et utmerket utgangspunkt for animasjon.

 

Alvdalstrilogien består av Simen (1958), Bror Min (1960) og Bonden (1964). Bøkene baserer seg på Aukrusts oppvekst i Alvdal og er en samling av fantasirike historier fra virkeligheten – om guttestreker, barnlig oppfinnsomhet og grenderivaliseringen mellom Alvdal og Tynset.

Bøkene var store suksesser, Simen solgte i langt over 100 000 eksemplarer da den kom ut i 1958. De to første bøkene var utgangspunktet for dramatiseringen Dobbeltsats og freske fraspark, som ble satt opp på Det Norske Teateret i 1960. Stykket ble senere filmatisert som Freske Fraspark i 1963. Hovedrollene i filmen ble spilt av Leif Juster, Henki Kolstad, Elsa Lystad, Kari Diesen og Carsten Byhring. Aukrusts største film-suksess Flåklypa Grand Prix er sett av 4 347 000 på kino siden premieren i 1975.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY