Filmkraft støtter Erik Skjoldbjærg

Filmkraft Rogaland ga torsdag bort 3,3 millioner kroner til nye filmproduksjoner i regionene. Pia Tjelta og Erik Skjoldbjærg var blant dem som fikk støtte.   

– Det er første gang vi har gitt ut så mye i støtte i èn tildelingsrunde. Jeg tror aldri det har blitt gitt ut så mye støtte tidligere i noen av de lokale filmregionene, sa daglig leder i Filmkraft Rogaland, Sjur Paulsen på  pressekonferansen torsdag formiddag. 

Totalt er det blitt gitt 635.000 kroner til utvikling fordelt på 14 prosjekter og 630.000 kroner i produksjonsstøtte fordelt på syv prosjekter. Det er i tillegg gitt ut 107.000 kroner som går til til studietur, filmfestival og et arbeidsstippend.

Mest overraskende var det kanskje å finne navn som skuespiller Pia Tjelta på listen over tildelinger. Sammen med produsent Petter Vennerød fikk hun 50.000 (Tjelta og Vennerød søkte om det dobbelte) til utvikling av spillefilmprosjektet Det er trikken i ditt liv. Prosjektet er basert på romanen av Yvonne C. Kuhn.

– Jeg skal co-produsere og spille hovedrollen. Men det er min idé og mitt prosjekt, så jeg kommer til å være involvert i hele prosessen, sier Pia Tjelta til Dagbladet.no.

I tillegg ble det gitt 2 millioner til henholdsvis Motlys og Alligator.
Motlys fikk 1,5 millioner kroner til tv-serien Buzz Aldrin. Serien som skal vises på NRK er en stor produksjon i norsk sammenheng, med et budsjett på 28,5 millioner kroner. Prosjektet har tidligere fått 5,4 millioner i støtte av Norsk Filminstitutt.

Alligator og deres NOKAS film fikk 500.000 av Filmkraft. Filmen som baserer seg på NOKAS-ranet ved tellesentralen i Stavanger i 2004, har et budsjett på nesten 24 millikoner kroner. Regissør Erik Skjoldbjærg starter etter all sannsynlighet opptak i slutten av september, mens premieren er satt til 2010. 

Foto: Filmweb

Filmkraft støtter Erik Skjoldbjærg

Filmkraft Rogaland ga torsdag bort 3,3 millioner kroner til nye filmproduksjoner i regionene. Pia Tjelta og Erik Skjoldbjærg var blant dem som fikk støtte.   

– Det er første gang vi har gitt ut så mye i støtte i èn tildelingsrunde. Jeg tror aldri det har blitt gitt ut så mye støtte tidligere i noen av de lokale filmregionene, sa daglig leder i Filmkraft Rogaland, Sjur Paulsen på  pressekonferansen torsdag formiddag. 

Totalt er det blitt gitt 635.000 kroner til utvikling fordelt på 14 prosjekter og 630.000 kroner i produksjonsstøtte fordelt på syv prosjekter. Det er i tillegg gitt ut 107.000 kroner som går til til studietur, filmfestival og et arbeidsstippend.

Mest overraskende var det kanskje å finne navn som skuespiller Pia Tjelta på listen over tildelinger. Sammen med produsent Petter Vennerød fikk hun 50.000 (Tjelta og Vennerød søkte om det dobbelte) til utvikling av spillefilmprosjektet Det er trikken i ditt liv. Prosjektet er basert på romanen av Yvonne C. Kuhn.

– Jeg skal co-produsere og spille hovedrollen. Men det er min idé og mitt prosjekt, så jeg kommer til å være involvert i hele prosessen, sier Pia Tjelta til Dagbladet.no.

I tillegg ble det gitt 2 millioner til henholdsvis Motlys og Alligator.
Motlys fikk 1,5 millioner kroner til tv-serien Buzz Aldrin. Serien som skal vises på NRK er en stor produksjon i norsk sammenheng, med et budsjett på 28,5 millioner kroner. Prosjektet har tidligere fått 5,4 millioner i støtte av Norsk Filminstitutt.

Alligator og deres NOKAS film fikk 500.000 av Filmkraft. Filmen som baserer seg på NOKAS-ranet ved tellesentralen i Stavanger i 2004, har et budsjett på nesten 24 millikoner kroner. Regissør Erik Skjoldbjærg starter etter all sannsynlighet opptak i slutten av september, mens premieren er satt til 2010. 

Foto: Filmweb

MENY