Wide Blue Yonder gjenoppstår

Bråket rundt den norsk-engelske samproduksjonen Wide Blue Yonder ser endelig ut til å ta slutt. Nå hviler filmen i hendene til Norsk Filmforbund.

Det har vært mange konflikter rundt den norsk-engelske samproduksjonen Wide Blue Yonder. Der de sentrale utenlandske skuespillerne Lauren Bacall, Brian Cox og James Fox fikk utbetalt hvert sitt honorar, så hverken stab eller de norske skuespillere noe til sin lønn.
Som følge av dette ble innspillingen i perioder helt stoppet, og filmen holdt tilbake av filmarbeiderne. Nå, to år etter innspillingen, ser det derimot ut at filmen blir ferdigstilt og premiereklar til august. Det skriver VG Nett.

– Det er noen formelle kontrakter med filmens produsenter som gjenstår, men innen 15. mars skal alt være klart, forteller leder i Norsk Filmforbund, Sverre Pedersen til VG Nett.

Etter gjentatte forhandlingsforsøk med produsenter og stab ble filmen overlatt til de norske filmarbeiderne og skuespillerne, representert ved Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund.

– Slik situasjonen er nå, regner jeg det som 95 prosent sannsynlig at filmen kommer på kino, svarer Pedersen på spørsmål om filmen blir satt opp på kino. 
– Vi har kontakt med distributører både i Norden og internasjonalt, og vet at det er interesse for filmen. En av filmens aktører, Kåre Conradi, hadde en visning av filmen i London for en tid tilbake. Responsen der var svært positiv, sier Pedersen.

Han regner med at filmen kan være helt ferdig til sommeren, og ser for seg premiere under filmfestivalen i Haugesund i august. Store deler av filmen er filmet i Haugesund. Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik håper å få verdenspremiere på filmen under festivalen.
– Filmen har en lang historie lokalt, og både stab og skuespillere fortjener en storslått gallapremiere etter alle problemer filmen har hatt, sier Løvvik til VG Nett.

Wide Blue Yonder gjenoppstår

Bråket rundt den norsk-engelske samproduksjonen Wide Blue Yonder ser endelig ut til å ta slutt. Nå hviler filmen i hendene til Norsk Filmforbund.

Det har vært mange konflikter rundt den norsk-engelske samproduksjonen Wide Blue Yonder. Der de sentrale utenlandske skuespillerne Lauren Bacall, Brian Cox og James Fox fikk utbetalt hvert sitt honorar, så hverken stab eller de norske skuespillere noe til sin lønn.
Som følge av dette ble innspillingen i perioder helt stoppet, og filmen holdt tilbake av filmarbeiderne. Nå, to år etter innspillingen, ser det derimot ut at filmen blir ferdigstilt og premiereklar til august. Det skriver VG Nett.

– Det er noen formelle kontrakter med filmens produsenter som gjenstår, men innen 15. mars skal alt være klart, forteller leder i Norsk Filmforbund, Sverre Pedersen til VG Nett.

Etter gjentatte forhandlingsforsøk med produsenter og stab ble filmen overlatt til de norske filmarbeiderne og skuespillerne, representert ved Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund.

– Slik situasjonen er nå, regner jeg det som 95 prosent sannsynlig at filmen kommer på kino, svarer Pedersen på spørsmål om filmen blir satt opp på kino. 
– Vi har kontakt med distributører både i Norden og internasjonalt, og vet at det er interesse for filmen. En av filmens aktører, Kåre Conradi, hadde en visning av filmen i London for en tid tilbake. Responsen der var svært positiv, sier Pedersen.

Han regner med at filmen kan være helt ferdig til sommeren, og ser for seg premiere under filmfestivalen i Haugesund i august. Store deler av filmen er filmet i Haugesund. Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik håper å få verdenspremiere på filmen under festivalen.
– Filmen har en lang historie lokalt, og både stab og skuespillere fortjener en storslått gallapremiere etter alle problemer filmen har hatt, sier Løvvik til VG Nett.

MENY